Midlifecrisis bij de man 2

depressed young man sitting on the bench

In mijn voorgaande blog had ik het over de eerste 3 fasen van de midlifecrisis bij de man. We gaan nog even verder, nog 3 te gaan.

Fase 4: Depressie

bas handen in het haarEn dan komt langzaam het besef… heel confronterend. Tijdens de wilde fase is hij er achter gekomen dat het niet allemaal goud is wat er blinkt en de realiteit naar boven komt. Maar er is dan dikwijls al veel leed geleden. Meestal is er zoveel stuk gemaakt dat de problemen zich zijn gaan opstapelen. Het zit hem niet in die andere vrouw, die andere baan of die snelle bak, het zit in hem zelf. Dat is heel confronterend en de woede keert zich nu naar binnen bij hem. Hij krijgt het gevoel te hebben gefaald, kampt met schuldgevoel trekt zich terug of maakt heel veel ruzie om niets.

Fase 5: Post-depressie

369-scheidingenbreukHij gaat nog steeds niet helemaal lekker, maar er zijn lichtpuntjes. In deze fase denkt hij veel na. Over zijn leven, zijn huwelijk, werk en zijn eigen jeugd. Het besef dringt steeds verder door. Dat zijn ook niet de leukste momenten, want ondertussen kan er al veel schade zijn aangericht. Dit kan leiden tot verdriet of ook weer boosheid, maar het begin naar acceptatie is gemaakt.

Fase 6: Acceptatie

PWRlogoEen midlifecrisis kan soms maanden tot jaren duren, dat verschilt van persoon tot persoon en ligt ook aan de hevigheid van de crisis. Het herkennen en erkennen van de midlifecrisis kunnen je man helpen zijn eigen gevoelens te begrijpen. Van gedachten wisselen met iemand die er objectief naar kijkt kan zeker helpen om de fasen te versnellen. Deze kan hem een spiegel voor houden en hem confronteren met zijn gedrag. Hij zal dit eerder aannemen van iemand die buiten de relatie staat dan van jou. Als hij eenmaal accepteert dat met het ouder worden hij in een andere fase van het leven komt, dan is het ergste meestal voorbij!

bild-033Als vervolgens je relatie de crisis heeft overleefd geeft dat weer rust. Voor jou en voor je partner. Je kunt weer opgelucht ademhalen. Het zal nooit meer zo zijn als vroeger, maar als er nog genoeg raakvlakken zijn kan er een nieuw begin worden gemaakt.

Monique

Herken je dit? Of wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je nu in en ontvang automatisch mijn nieuwste blogs!

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh