Ontspannen

Spa

Als ik rust wil ervaren moet ik ruimte creëren in mijn hoofd. Het is de onrust in mijn hoofd die me stress geeft. Ik voel dan de energie wegvloeien en loop vervolgens achter de feiten aan. Ik heb het dan over ‘innerlijke rust’. Ik maak daar ondertussen heel bewust tijd voor. Zodra ik deze weer heb gevonden voel ik me krachtiger en ben ik flexibeler. Naar mezelf en naar mijn omgeving. Ik maak me dan niet druk over futiliteiten en kan dan weer echt genieten van kleine, misschien wel onnozele dingen.

Hoe doe ik dat?

Ik maak mijn leven weer overzichtelijk

 • Van nature heb ik graag de touwtjes in handen. En stress ontstaat als ik het gevoel krijg dat ik de controle verlies. In mijn hoofd moet ik nog van alles, maak boodschappenlijstjes en probeer mijn privé-leven te organiseren. Ondertussen vormen zich nieuwe ideeën in mijn hoofd en ik weet tegelijkertijd dat die niet direct in mijn agenda passen. Pfff… dan gaat de alarmbel af, die zelfkennis heb ik ondertussen. Ik begin te schrijfen. Heel simpel. Pen, papier en maak 2 2138567kolommetjes. Kolom ‘prioriteit’ en kolom ‘niet direct noodzakelijk’. Na wat heen en weer schiften maak ik dat papiertje een feit. Eenmaal opgeschreven geeft dit voor mij rust en voel me dan weer ‘in controle’. Ik hou het simpel en dat papiertje geeft me houvast. Ik ga er naar handelen en voel de stress verminderen.

Lief voor mijn lijf

 • Door opgebouwde stress moet ik mijn lichaam weer ontladen. Stress opbouwen is makkelijker dan stress afbouwen en daarom is het belangrijk dat ik hier dagelijks bewust mee omga. Ik creëer daarom ook een ‘Me-moment’ in mijn agenda.

Afgelopen week had ik een Me-moment wat ik wil delen. Ik heb een intuïtieve ontspanningsmassage ondergaan bij Natuurgeneeskundig Therapeut Raymond Bitter. Zijn visie achter de massage is om innerlijke rust weer te (her)vinden, of te laten beleven en blokkades op te heffen. Nu ben ik energetisch heel gevoelig dus dat leek me wel wat. Na een inleidend, prettig gesprek had ik mezelf voorgenomen om even de ‘controle’ te laten varen en het te ondergaan.

combinatiemassage-547x259Hij maakt gebruik van warme stenen en zuivere olie. Het zijn dezelfde stenen die gebruikt worden bij de klassieke Hotstone massage. Het verschil zit hem in energie overdracht. Op basis van intuïtie behandeld hij de plekken waar blokkades zich hebben opgehoopt. Hij geeft directe overdracht van pure energie geleidt door de stenen. Na 1½ uur stapte ik enigszins ‘woezie’ van de bank, maar hij gaf me gelegenheid om even bij te komen. Ik ben vervolgens volledig ontspannen naar huis gegaan. De volgende ochtend werd ik uitgerust en helder wakker. Ik heb dus tijd genomen om de stress te laten ontsnappen. Ik kan het je zeker aanraden en dat is mooi meegenomen!

v312Wil je meer weten over de werkzaamheden van Raymond, bezoek zijn website; http://www.raymondbitter.nl of neem contact met hem op om te kijken wat voor jou de beste mogelijkheden zijn. Hij helpt je graag verder!

Monique 

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter↓

3 Comments on Ontspannen

 1. Raymond Bitter
  20 maart 2015 at 14:08 (6 jaar ago)

  Dank je wel !! voor dit mooie artikel Monique Rooijmans Monique, een powervrouw !! Wat een uitstraling!! Wat een positiviteit!! De manier waarop zij haar artikelen neerzet is zoals zij werkelijk is. Zo puur, zo zichzelf en daarom zijn haar artikelen ook zo boeiend om te lezen. Je voelt echt dat haar energie erin zit. Het zijn niet zo maar artikelen met een algemeen karakter, ze schrijft echt vanuit haar gevoel en het zijn vaak haar eigen ervaringen die zij heeft meegemaakt en met ons deelt. Dit is niet zo makkelijk. Op deze manier laat je best wel veel van jezelf zien en dat zouden meer mensen mogen doen. Mensen oordelen graag, hoe ziet iemand eruit en aan de hand daarvan oordelen hoe iemand is. Als je dit doet dan zegt dit iets over jezelf. Vraag jezelf dan eens af waarom je een oordeel hebt over iemand . Vaak is het jaloezie of een stukje minderwaardigheid over jezelf, vaak opgebouwd vanuit je verleden. Je gaat je dan vergelijken met anderen en misschien wel opkijken naar iemand waardoor jij jezelf nog meer “omlaag” haalt.
  Monique heeft ook de “power “om je in dit stuk te helpen. In haar praktijk Power-Aan Praktijk voor Coaching & Ontspanning kan zij jou helpen en begeleiden (coaching) om weer dichter bij jezelf te komen en laat ze je inzien dat je er zeker mag zijn!! Alles draait immers om uitstraling en niet alleen hoe iemand eruit ziet!! Meer informatie kan je vinden op haar site; http://www.power-aan.nl
  Nogmaals Monique dank je wel voor dit mooie artikel en blijf schrijven en vooral stralen!! Fijn weekend !!

  Beantwoorden
 2. Sophie
  29 maart 2015 at 20:17 (5 jaar ago)

  Het overzichtelijk maken helpt inderdaad!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   29 maart 2015 at 20:29 (5 jaar ago)

   en geeft rust in je hoofd!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je nu in en ontvang automatisch mijn nieuwste blogs!

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh