2016 in een notendop!


2016 in een notendop. Een korte blog deze keer en niet op de gebruikelijke maandag. Eigenlijk is er veel gebeurd in het afgelopen jaar. Teveel om hier te gaan benoemen. Op allerlei vlakken. En aangezien het in een notendop moet gaan passen ga ik het toch maar klein houden. 2016 was een jaar voor me met veel nieuwe ontmoetingen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen die me deelgenoot maakte van stukjes uit hun leven. Maar ook Privé kwamen daar nieuwe mensen bij. Ik werd tevens geconfronteerd met vrienden in aangrijpende situaties. Ik zag het cwwuer5wgaaki9nleven en ik zag de dood. Nu klinkt dood heel heftig, maar ook weer met een mooi kwetsbaar randje. Mooie mensen dus, met allemaal hun eigen verhaal. Er zijn ook mensen verdwenen van mijn pad, maar dat is oké. Dat voelde ik aankomen en daar heb ik me in berust. Als we elkaars pad weer moeten doorkruisen dan gaat dat weer komen, zo niet dan niet. Ook goed. Voor 2017 ligt nog meer de focus op wie me dierbaar zijn. Afgelopen jaar was op sommige vlakken ergens de balans daarin een beetje zoek. Alsmaar volle patat voorruit is niet altijd de weg. Iets gaat daar dan onder leiden. Dat ben ik nu al aan het bijsturen. Wellicht dat dat ook met het ouder worden te maken heeft. Niets is zomaar vanzelfsprekend… Vaker ‘Nee’ zeggen was voor mij al een hele belangrijke stap en tegelijkertijd meer genieten van kleine dingen. Ik kan namelijk niet voor alles en iedereen de ballen maar omhoog houden. Grenzen aangeven ben ik nog steeds lerende. Dat voelt nog niet altijd heel comfortabel, maar ik doe het wel. Ik wil het altijd graag goed doen voor een ander, maar dikwijls ten koste van mezelf, dus daar breng ik nu verandering in.

Op zakelijk vlak gaan er ook een aantal dingen veranderen, maar daarover meer in het nieuwe jaar. Tot 4 januari gaat power-aan even power-off.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling, laat hetgeen gebeurd is in 2016 een plekje krijgen in je hart en geef het aandacht als het nog aandacht behoeft, laat het anders rusten. Knal 2017 opnieuw in en blijf elkaar liefhebben dan is het leven een stuk leuker!

Let love be your energy!

img_3021_1Liefs,

Monique ♥

4 Comments on 2016 in een notendop!

 1. Rick
  30 december 2016 at 10:38 (7 jaar ago)

  Ik ben blij dat ik je heb leren kennen, al is het maar digitaal.
  Fijne jaarwisseling

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   30 december 2016 at 14:49 (7 jaar ago)

   wie weet nog ooit in real life 😉 Ook een fijne jaarwisseling!

   Beantwoorden
 2. Anne
  30 december 2016 at 21:05 (7 jaar ago)

  Jij ook een fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   30 december 2016 at 21:22 (7 jaar ago)

   Dank je wel Anne! Jij ook X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh