Chrysanten


Bij chrysanten denk ik aan mijn oma en aan hoe ik aan haar handje mee ging naar de markt. Dat we altijd thuis kwamen met een bosje chrysanten, want daar had je zo lang plezier van volgens mijn oma. Ik mocht de kleur kiezen. Wit of geel, meerdere soorten had je toen nog niet. Ikthumb koos meestal voor de witte. Waarom dat weet ik niet. Ik vond de bloem sowieso niet heel mooi. Hij deed me ook altijd denken aan het kerkhof waar je op meerdere graven wel een bosje zag liggen. Zag er altijd zo mistroostig uit, soms niet eens uit de verpakking gehaald met nog een laf plastic omhulsel er omheen. Ook op grafkisten kwam ik ze weer tegen dus buiten mijn uitstapjes met mijn oma, niet de bloem waar ik heel vrolijk van werd.

Instagram_interieur_inspiratie_top_5_5Maar dat kan ook anders, kwestie van er anders naar kijken en je mindset veranderen. Eigenlijk zijn ze heel mooi en veelzijdig. Zelfs in wit vind ik ze mooi door hun eenvoud. Chrysanten zijn er nu in vele vrolijke kleuren en vormen en de chrysant is eigenlijk heel hip en trendy. De ouders van een lieve vriendin van me hebben een chrysanten kwekerij en dat is nog steeds ‘bloeming business’. Tegelijkertijd ook heel indrukwekkend zo’n grote kwekerij met heel veel chrysanten, ook om vrolijk van te worden. Bijkomend voordeel, de chrysant is het gehele jaar door verkrijgbaar.
Genoeg te experimenteren met chrysanten, want het is nog steeds een degelijke goed betaalbare bloem waar je lang plezier van hebt en die je huis helemaal kan opfleuren. Ikzelf kies IMG_1151of voor weinig in een mooie vaas of een grote weelderige gemengde bos met andere bloemen. Hij laat zich goed mengen met rozen of een lief klein bloemetje ertussen. Wel altijd de bladeren eraf halen. Hangen ze in het water dan is het zo klaar met de bloemen. Dus als je de volgende keer een boeketje gaat kopen of voor jezelf of voor een ander, meng hem eens met een chrysant!

Tip: Als je de bloemen in een glazen vaas zet doe dan ipv het bekende zakje een druppeltje chloor erbij. Blijft je glas en het water mooi helder en je bloemen langer behouden. Deed mijn oma vroeger al 😉

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter↓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh