De kapper


De kapper! Sommigen hebben er een hekel aan, voor mij is het een feestje. Ik word blij van de kapper. En nu, met het ouder worden, hecht ik er steeds meer waarde aan. Ik kan een slechte dag hebben, maar als mijn haar goed zit dan voel ik me automatisch beter. Ik ben dus de veertig ruim gepasseerd en heb nog steeds lang haar. Vroeger dacht ik dat je op een bepaalde leeftijd je haar zou afknippen. Niets is minder waar, maar het vereist wel een een goed geknipte coupe, een andere kijk erop en omdat ik nu meer verf dan vroeger en een betere verzorging.

Mijn oorspronkelijke haarkleur is heel diep donkerbruin en toen de eerste grijze haren zich manifesteerde ging ik nog aan de slag met een pincet om ze te verwijderen. Op een gegeven moment is daar geen beginnen meer aan en kleurde ik de uitgroei in mijn oorspronkelijke kleur. Ik heb sinds een aantal jaren eindelijk mijn kapster (Evelien) gevonden die precies weet wat ik wil en rekening houdt met mijn ouder worden. Ze praat me geen trends aan, maar kijkt naar mij als persoon, de kwaliteit van mijn haar en geeft me nuttige adviezen.

12006166_910584942367343_5482089048003118851_n       12003255_910584892367348_893937446693429190_n

Deze adviezen wil ik met jullie delen en schrijf het vanuit mijn beleving!

 • Door 1 kleur te gebruiken ziet het haar er al gauw zwaar en massief uit.
 • De uitgroei valt sneller op, dus daarmee ook het kleurverschil.
 • Je huidtint past zich aan met de jaren en heeft vaak niet meer de kleur van vroeger. Een te donkere kleur geeft dan een “hard effect’ op je gezicht. Niet alleen je haar verliest pigment, waardoor je grijs wordt, ook je huid verliest pigment als je ouder wordt.
 • Daarom kan een donkere kleur die je prima stond toen je nog jong was, minder mooi zijn als je ouder wordt. Het contrast tussen haarkleur en huid wordt dan te groot.
 • Zelfs als je net als ik heel donker haar had, met een licht getinte huid, dan is het beter om op den duur een lichtere/warmere tint te kiezen waardoor je gezicht zachter lijkt, en rimpeltjes en oneffenheden minder opvallen.
 • Je haar kan ook veranderen als je ouder wordt, je haar kan (plaatselijk) dunner worden en dan is het ene kapsel meer geschikt dan het andere. Haar dat wat volume heeft, ziet er voller en jeugdiger uit. Als je wat laagjes in je haar laat knippen wordt je haar vanzelf wat minder zwaar en speelser, maar ook een pony of een lok opzij kan je een jeugdiger uiterlijk geven. Het maakt je gezicht zachter als je haar wat plukjes heeft die in je gezicht vallen.
 • Een verstevigend product in je haar aanbrengen en föhnen met je hoofd naar beneden geeft ook extra volume aan je haar.

12806070_994075484018288_2630427903905988762_nKortom de kleur en een geüpdatet coupe moeten matchen bij je persoonlijkheid, want die is gedurende het ouder worden ook meegegroeid!

Wil je op hierop reageren laat dan hieronder je reactie achter!

Monique 

4 Comments on De kapper

 1. Babs
  16 januari 2016 at 10:57 (8 jaar ago)

  Wat herkenbaar, het is net of mijzelf hoor praten. Ik heb exact hetzelfde haar als jij. Veel haar, maar dun.
  En ik ben pasgeleden ook naar de kapper geweest (kapsel kan je op mijn blog zien) en zo blij met mijn nieuwe in laagjes geknipte coupe!
  Het is dat folies zo duur zijn, anders had ik dat ook laten doen, want het klopt… een (donkere) kleur maakt de boel zo massief.
  Ik wil ook naar een lichtere kleur, dat donkere geeft mij een hardere uitdrukking nu ik ouder ben, 😉

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   16 januari 2016 at 11:13 (8 jaar ago)

   Hi Babs,

   Wat leuk dat je reageert!Het valt bij mijn kapper best mee wat betreft de folies. 1 folie heeft meerderde fijne strengetjes die de beweging geven.In mijn haren gaan er ongeveer 10 folies in(even voor de beeldvorming) en je hoeft het niet iedere keer te doen. Het voordeel is ook dat het grijs, met name de uitgroei, niet zo snel opvalt 😉 Jij hebt ook een fantastisch coupe zag ik op je site! 🙂

   Beantwoorden
 2. Christel
  22 augustus 2016 at 19:08 (8 jaar ago)

  Mijn grijze haren zijn nu ook drie weken gecamoufleerd. Gelukkig beperkte het zich nog tot de frou, waar een nest grijze muizen zich in had genesteld.

  Ineens ook wat korter laten knippen, maar nog steeds de mogelijkheid om een staart te maken.

  Boven de 40, kan dat nog steeds!!!! 🙂

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   30 augustus 2016 at 14:20 (8 jaar ago)

   Helemaal eens Christel! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh