De Liefde

Ondertussen is het bekend dat ik graag schrijf over de liefde in welke vorm dan ook. Op zoek naar de liefde en de liefde vinden is niet altijd gemakkelijk. In mijn (werk)omgeving kom ik daar veelvuldig mee in aanraking. Het betekent goed zoeken met al je zintuigen, je verstand en je intuïtie. De liefde is mooi, maar ook groots en eenmaal gevonden dan begint het pas… Zoals meerdere dingen een vele jaren onderhoudsplan nodig hebben, heeft de liefde dat ook.

Echte-LiefdeWat is daarin belangrijk in mijn beleving?

  • Dat je in de eerste plaats van jezelf houdt. Als je jezelf niet leuk vindt zul je het nooit geloven als een ander je dat verteld. Koester en waardeer jezelf en bovenal blijf trouw aan jezelf. Vind je jezelf leuk dan krijgt de liefde ruimte om jou te vinden.
  • Jezelf zijn bij je partner. Meer dan jezelf heb je in een relatie niet te bieden. Ben lief, maar doe je niet liever voor dan je bent. Wees sterk, maar niet sterker dan je bent.
  • Accepteer dit ook visa versa. Laat ook je partner zichzelf zijn en accepteer dus ook zijn/haar onhebbelijkheden.
  • Goede seks. Seks wordt dikwijls onderschat. Het is het wezenlijke bindmiddel in32f72dc1333119d2c87c5a40458edac4_1352045665 een relatie. Het maakt het verschil tussen liefde en vriendschap. Seks geeft een emotionele  en een biologische binding (kinderen). Samen verstrengeld liggen in elkaar laat meer voelen dan woorden ooit kunnen vertellen. Goede  sex wakkert je verlangens aan, ontlaadt je, maakt je geest helder, je wordt soepeler en je maakt hormonen aan die je gelukkig doen voelen.
  • Het hebben van een gezamenlijke interesse of passie. Je hoeft natuurlijk niet alles samen te doen, maar het is wel belangrijk dat je ook iets samen kunt delen. Dat kan van alles zijn. Samen koken en genieten van jullie samen gemaakte eten bijvoorbeeld. Het ontspant en de mooiste gesprekken komen los.
  • Genieten van elkaars gedrag, onnozelheden en imperfecties. Imperfecties maken iemand boeiend. Ze maken je partner uniek. Geniet en leer daarvan.
  • Samen lachen, in een deuk liggen, niet meer bij komen. Dat soort lachen bedoel ik. Het leven is soms zwaar genoeg en door uitbundig samen te lachen maak je het lichter en plaats je zaken in perspectief.
  • Zorg dat je partner weet wat ècht belangrijk is in jouw leven en waarom. Het is jouw fundering, jouw basis die je veelal in je alleen-zijn hebt opgebouwd. Zo weet mijn partner dat mijn vader een belangrijke rol heeft gespeeld in mijn leven en in mijn Zijn, ook al leeft hij niet meer en heeft hij hem nooit gekend. Hij weet dat ik een heel sterke intuïtie heb en een hele goede mensenkennis bezit die het vertrouwen waard is. Hij kent mijn onzekerheden en vlakt die niet uit, maar plaatst ze in IMG_2139perspectief. Visa versa weet ik dat hij ambitieus is, zich helemaal kan verliezen en zich ontspant in onnozele spelletjes en begrijp ik als een van de weinige zijn humor. Hij laat me schaterlachen en kan me verrassen. Maar ook ken ik zijn fanatisme in sport en spel. We weten wat we belangrijk vinden en respecteren dat.
  • En tenslotte, laat liefde groeien. De liefde groeit door te geven. Door onnozele dingen en voorál ook door complimenten te geven. Dat laat zien dat je de ander nog steeds ziet en dingen waardeert, hoe klein ook. Gevatte opmerkingen, wijsheid, vrolijkheid, knap geplaatste spijkers in de muur, goeie billen, rap geïnstalleerde computers, heerlijk eten, een promotie, mooi haar of lekker gezette koffie. Maar ga ook een ruzie niet uit de weg. Laat het maar een keer knallen, dat lucht op en klaart de lucht.

4d9688f9f5ad7f4daac6863853b63948Dat zijn voor mij de dingen die een goede relatie goed maken, goed houden, maar je ook de ruimte krijgt om te groeien en te leven!

Monique 

Wil je hierop reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh