De niksdoos


Afgelopen zaterdag had ik een inspirerende dag op een rustgevende locatie in de kempen. Veel onderwerpen kwamen aan bod, maar een van de dingen die mij triggerde om over te bloggen was de ‘nothingbox’ oftewel de ‘niksdoos’ van de man. 

We weten natuurlijk allemaal dat het mannen en vrouwenbrein totaal anders werkt. Welke vrouw heeft er wel eens gevraagd aan haar man: Waar denk je aan? Hele volksstammen denk ik. Het antwoord daarop; ‘Niks…’, is iets wat bij de meeste vrouwen voor irritatie zorgt. Aan niks denken kan toch helemaal niet? Jawel hoor, bij de man wel! Het volgende wat ik er over ga schrijven is om even te onthouden als je de volgende keer weer eens uit je slof schiet, als hij weer eens aan ‘niks’ denkt!

Mannen en vrouwen hebben totaal verschillende stijlen van denken. Even simpel samengevat, we sorteren dingen in onze hersenen. Ik ga in deze blog vertalen hoe dat dan werkt naar aanleiding van het onderstaande filmpje. Het brein van mannen bestaat uit kleine doosjes en ze hebben overal een doosje voor. Een doosje voor hun auto, een doosje voor werk, een doosje voor geld, een doosje voor een klus, een doosje voor de kinderen, een doosje voor jou, een doosje voor moeder en schoonmoeder (meestal ergens verstopt in de kelder ;-)) en zo heeft ieder doosje een functie. De bedoeling is dat de doosjes elkaar niet raken. Begrijpen jullie het tot dusver?

Wanneer een man een bepaald onderwerp bespreekt, gaat hij naar het juiste doosje, schuift het naar buiten, maakt het open bespreekt alleen de inhoud van dat specifieke vakje en als hij klaar is, schuift hij het weer voorzichtig terug in de hoop dat hij de andere doosjes met betreffende vakjes niet raakt of verstoort.

20140203_125400Het brein van een vrouw daarentegen bestaat uit een grote bal van draad en alles is verbonden met elkaar … Het is net als het supersnelle internet en het wordt allemaal aangedreven door energie die we ‘emotie’ noemen. Het is een van de redenen dat vrouwen geneigd zijn om alles te onthouden, want als je een gebeurtenis neemt en deze aan emoties bindt, kun je het voor altijd onthouden. Hetzelfde gebeurt met mannen, maar het gebeurt niet vaak, omdat het ze eerlijk gezegd niets kan schelen. Het is afgerond, ze laten het rusten. Maar vrouwen hebben de neiging om ALLES te onthouden!

02-medium-NIKS-doosje-kaartMannen hebben een doos in hun hersenen waar menig vrouw zich niet bewust van is. Deze specifieke doos bevat ‘Niks’. Het is waar. In feite noemen we het vak wat deze doos bevat ook ‘Niks’. En van alle dozen die een man in zijn hoofd heeft, is de Niksdoos zijn favoriete doos. Als een man een kans heeft, zal hij ieder keer naar zijn Niksdoos gaan. Daarom kan een man urenlang niks doen. Vissen is een mooi bijvoorbeeld of gedachteloos zappen op de tv. In deze doos kan hij even tot rust komen.

Ik maak geen grapje dit is echt gemeten. Hele studies zijn er van gemaakt met als conclusie; mannen kunnen absoluut niks doen en nog steeds ademen. Vrouwen kunnen dat niet. Hun gedachten houden nooit op!  Zij begrijpen het vak ‘Niksdoen’ ook niet … het maakt hun GEK zoals bijvoorbeeld naar een man kijken … die niets doet! 

Een van de andere deelnemers afgelopen zaterdag wees me op onderstaand filmpje van Mark Gungor om ook eens te bekijken en heb dit vervolgens vertaald. Het filmpje duurt wel 13 minuten, maar zeker het bekijken waard! 

Wil je hierop reageren laat dan hieronder je reactie achter!

Monique 

2 Comments on De niksdoos

 1. Henri Janssen
  4 december 2017 at 15:47 (7 jaar ago)

  Mooi! Precies zoals je omschrijft..en fijn als man en vrouw dat van elkaar weten. Top artikel

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   4 december 2017 at 15:51 (7 jaar ago)

   Leuk Henri, dank je wel, maar jij denkt ook wel een beetje buiten de box! 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh