Detoxen

De eerste zonnestralen hebben we al in de pocket en de vitamine D wordt weer aangemaakt. Dit brengt de gemoedstoestand weer in een zonnig daglicht. In veel dingen ga ik voor de Beauty Inside, dus mooie start op deze maandagmorgen voor een “Voorjaar Detox kuurtje”. Niet te streng, zeker niet te veel gedoe, maar even weer aandacht voor de inwendige mens. Nu weten jullie ondertussen dat ik van de oma-middeltjes ben en ik heb er weer één om te delen.

Appelazijn

appelazijnosVoor mij een wondermiddeltje. Ik ben fan. Het bezit echt ontzettend veel eigenschappen die goed zijn voor je lichaam. Het is doeltreffend, kost weinig moeite, goedkoop en kan gebruikt worden voor meerdere dingen. Appelzijn dankt zijn heilzame werking aan het hoge mineraalgehalte, organisch materiaal en azijnzuur. Azijnzuur geeft wel de typische smaak en geur waar ik niet echt heel dol op ben, maar die neem ik op de koop toe. Appelazijn bevat een gemiddeld azijnzuurgehalte van vijf procent en is rijk aan mineralen en arm aan natuurlijke suikers en vitaminen. Het is rijk aan kalium, calcium, fosfor, natrium en spoorelementen. Kies wel voor de biologische (troebele) versie voor het beste effect.

Nu heb ik het in deze blog over “detoxen” dus richt me daar nu op, anders wordt mijn blog te lang. Ik kom daar nog een keer op terug met een appelazijn deel 2.

Hoe start je ?

media_xll_6510131Om je lichaam te zuiveren start ik iedere morgen op nuchtere maag met een glaasje lauwwarm water met 2 eetlepels appelazijn. Idem een half uur voor de lunch en eveneens een half uur voor het avondeten. In het begin is het even wennen, want er zijn lekkerder dranken om de ochtend mee te starten, maar als je weet waar je het voor doet dan is het zo een gewoonte. Lukt het echt niet dan kun je deze appelazijn aanlengen met appelsap ipv water. Of een theelepel honing er doorheen mengen. Ik doe dit als detoxkuur 3-4 weken. Na afloop onderhoud ik het als alleen start in de morgen.

Waar doe je deze kuur voor:

 • Het reinigt onder andere de darmen zodat deze weer optimaal gaan werken.  1299243288780Achtergebleven stoffen  (bijvoorbeeld van voeding) die zich kunnen gaan ophopen, worden uit de darmen gespoeld. Op deze manier kan appelazijn dus ook je stoelgang verbeteren. In het begin heeft het een beetje een laxerend effect. Je lijf is zich aan het ontgiften. Dit noemen ze nu in een modern woord ‘detoxen’ of ‘ontslakken’
 • Doordat je lichaam gereinigd wordt met appelazijn en de spijsvertering vlotter werkt zul je na enkele dagen merken dat je ook meer ‘energie’ krijgt en actiever wordt, wat weer goed is voor de winterkilo’s die zijn blijven plakken
 • het voorkomt griepverschijnselen en maagaandoeningen
 • het helpt bij het oplossen van niersteentjes
 • het ongift het lichaam van zware metalen en andere gif
 • het reguleert de zuurbalans in je lichaam
 • het ontspant de keel-, neus-, oor- en luchtwegen
 • het ontspant ook de maag, waardoor maagzuur zal verminderen
 • het vermindert allergieën
 • het vermindert gal
 • het vermindert lichaamsgewicht, door afbraak van vet en eetlustvermindering
 • het vermindert migraine
 • het verlaagt de bloeddruk
 • het verlaagt cholesterol
 • het vermindert ontstekingen

degezondemamaappelciderazijnGenoeg prettige bijkomstigheden die het proberen waard zijn. Ik voel me er in ieder geval goed bij en dat is mooi meegenomen. Je kunt het best kiezen voor de troebele en onbewerkte appelazijn voor het meest effectieve resultaat. Deze is onder andere te koop bij de meeste biologische winkels. Mocht je met me mee starten laat dan hieronder je reactie achter wat je bevindingen zijn! Iedereen heeft tenslotte er een andere beleving bij!

Monique 

 

1 Comment on Detoxen

 1. krachtigmooi
  11 maart 2015 at 17:39 (9 jaar ago)

  Ik krijg veel mailtjes van dames die samen met mij zijn gestart met het detoxen en ervaren hoofdpijn. In mijn blog staat het niet vermeld, maar het is van groot belang om veel water te drinken. De hoofdpijn komt door het ontgiften en ‘onvoldoende’ drinken. Dat veroorzaakt de hoofdpijn. Veel drinken, dan worden de afvalstoffen ook sneller afgevoerd! Niet stoppen nu, dat is sonde, het begin is gemaakt! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh