Duifje van 50(+)


Lange tijd niets meer geschreven.. Dus we vliegen hem meteen in op de maandagmorgen. Duifje van 50(+). Er staat een ‘+’ achter omdat ikzelf tot dit duifje behoor. Het klinkt wat
denigrerend misschien, maar het is liefkozend bedoeld. Nu is het duifje niet de meest mooie vogel en ik vervloek hem dikwijls in mijn tuin, maar als ik het over duifje en vrouwen heb dan kan iedereen zich daar wellicht een beeld bij vormen.

Observatie

De zomervakantie is weer voorbij en ik heb weer veel mensen zitten observeren. Vanaf het strand, vanaf het terras, op straat en mijn focus gelegd op de (wat oudere) dames onder ons. De veertig zijn we al ruimschoots gepasseerd en dat dat de eerste eyeopener was in het ouder worden daar gaan we het niet meer over hebben. Dat is een gepasseerd station. Wel wil ik nog even zeggen dat als je ergens rond de 45 bent dat je er écht van moet genieten, want dan ben je op je top. Qua uiterlijk, wijsheid en flexibiliteit. Getuige mijn foto’s van een aantal jaren geleden.

Ondertussen weet ik wél beter wat ik wil en niet wil en waar mijn onzekerheden liggen. Dat is ook wat waard, maar waarom zat ik toen in hemelsnaam zo te mutsen? Aangezien ik graag mijn kop in het zand steek en graag blijf ontkennen dat ik ook ooit teloor ga, ga ik er lekker over schrijven (altijd mezelf als onderlegger). Relativeert en brengt alles in perspectief.

Ik heb een aantal jaren in Madrid gewoond en wat me daar opviel was dat de spaanse vrouwen ‘gracefull’ oud worden. Zij blijven aandacht aan zichzelf besteden ongeacht hun leeftijd. Dat stralen ze in alles uit. Het temperamentvolle bestaan houdt het léven er ook goed in. Dan kom je weer terug in Nederland en daar is het maar so so en de ‘doemaarnormaaldandoejealgekgenoeg’ mentaliteit komt je tegemoet. Niets uitpakken als je een dineetje of feestje hebt. Terwijl ik dat juist zo leuk ben gaan vinden.

Ook opmerkingen als; dat vind ik niet meer zo belangrijk, staat in ieder geval níet in mijn woordenboek. Natuurlijk ben ik blij dat ik nog steeds in goede gezondheid verkeer en daarin niet beperkt wordt, maar dat betekent niet dat de rest maar moet verslonzen. Jezelf blijven pamperen/verzorgen kan overigens met elk budget.

Maar goed, we zijn dus 50(+) en we willen de houdbaarheid grens een beetje oprekken. Wat doe je dan wél maar ook wat doe je dan níet? Ik schrijf vanuit mijn beleving en niet om een ander daarmee te kwetsen. Maar het kan af en toe geen kwaad om eens kritisch naar jezelf in de spiegel te kijken. Maar vooral te accepteren dat je je aan sommige dingen gewoon niet meer aan moet wagen (of juist wel).

Uiterlijke duifje

 • Haren, dat is wel mijn ding. Ga naar een kapper die je goed begrijpt, want ‘Ja’ ze zijn er nog: vrouwen die denken dat je boven een bepaalde leeftijd een andere coupe moet laten aanmeten. Lekker kort, lekker pittig, lekker praktisch. Maar of je haar nou dun, dik, krullend, lang, kort, grijs of rood – het beste kapsel is toch écht wat past bij jou. Goede coupe in helemaal grijs of kleur en altijd kijkend naar het totaalplaatje. Uiteraard zonder uitgroei of versleten punten.
 • Kleding die bij je figuur past. Je ontkomt er niet aan. Je lichaam verandert met het ouder worden. Helaas ook bij mij. Investeer in mooie basistukken is mijn credo. Spit eens goed door je kast of laat een professional er eens doorheen gaan als je het zelf lastig vindt. Soms zie je het gewoon niet meer, maar anderen helaas wel als je jezelf in dat kekke jurkje van tig jaren geleden wurmt. Koop tevens ook goed passend ondergoed. Wordt dikwijls vergeten in het kader van ziet toch niemand. Zo jammer.
 • Cosmetische behandelingen. Je kunt er niet meer omheen lijkt het wel. Veel vrouwen hebben hier en daar wat correcties laten uitvoeren. Niets mis mee zolang je het maar niet overdrijft. En dát zie ik dan weer wel meteen. Als er niet meer gefronst kan worden, je niet meer weet of iemand nu boos, verdrietig, blij of verbaast is. Then you crossed the line. Bovendien weinig mannen kunnen dat waarderen. Die vallen dan weer op die charmante lachrimpeltjes. Toch mannen?
 • Mooie handen en voeten, ik mag daar graag naar kijken en ikzelf besteed daar veel aandacht aan. Mijn sterke kant zeg maar, dus vestig ik daar de nadruk op.
 • En dan het gebit. Naarmate je ouder wordt gaat veel hangen, maar je tandvlees trekt zich dan weer terug. Ook je tandbeen wordt geler van kleur en ontstekingen steken eerder de kop op. Natuurlijk proces, maar het gele maakt ook weer ouder. En terwijl we ons bezig houden met rimpels en dunner wordend haar zouden we beter een keer extra naar de mond hygiëniste kunnen gaan en het gebit weer eens een beetje laten opfrissen. Doet wonderen voor je uitstraling en maakt je jonger.

Inside duifje

 • Blijf die leuke sprankelende vrouw waar hij eens verliefd op werd. Age does not matter. Je hoeft niet in alles te pleasen. Sommige vrouwen zitten zo vastgeroest in een relatie dat ze niets meer zelf durven te doen. Worden angstig zonder goedkeuring van manlief. Hun leven is opgehangen aan man en evt. kinders. Terwijl een  vrouw met een eigen mening en een eigen pad juist meer sexyness heeft. Nu stuur ik niet aan om uit een relatie te stappen, maar blijf je wel uitspreken.
 • Sex. Lekker  belegen onderwerp. Vooral als je ouder wordt. Het is wellicht niet meer zo frequent als in the old days maar het blijft wel belangrijk. Ook daarin valt nog genoeg te experimenteren. Het begint er natuurlijk mee dat je ook daarin wat werk van je zelf maakt. Doe eens gek!! Daarbij wil ik nog wel zeggen. Zeg niet tegen je man; Je bent mijn allerbeste maatje. Zo’n afknapper en zeer weinig opwindend. Ik heb een zwak voor mannen die lekker ruiken, lief zijn, je accepteren in je totale zijn en aandacht aan zichzelf besteden zonder te overdrijven. Dat zal ik eerder tegen hem zeggen. Het blijft wel een man! 😉

Blog is eigenlijk veel te lang geworden dus dit oude duifje of beter gezegd piepkuiken zegt Roekoe!

Wil je hier een een reactie op geven plaats die dan hieronder!

Monique

3 Comments on Duifje van 50(+)

 1. Susanne
  9 september 2019 at 18:04 (5 jaar ago)

  Aandacht aan mezelf besteden is met het ouder worden gemakkelijker geworden. Ik zie nu zoveel beter dan bv nog maar 10 jaar geleden dat ik best gezien mag worden. Vind het nu zelfs gek dat ik dat eerder niet zag. En dat terwijl ik ook wel zie dat mijn lichaam verandert. Maar ik vind het prima, fijn zelfs dat het zo mag gaan zoals het gaat!♥️

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   9 september 2019 at 18:19 (5 jaar ago)

   Ik vind jou ook zo’n mooi mens! Van binnen en van buiten! Ik zie je altijd groeien en dat maakt je alleen maar mooier! X

   Beantwoorden
   • Susanne
    10 september 2019 at 06:34 (5 jaar ago)

    Lief! X

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh