Fashion Victim

Zittend op een terras, waar dan ook, vind ik het altijd heerlijk om mensen te kijken. Wat ze doen, hoe ze praten, hoe ze zich bewegen, maar ook kijk ik naar wat ze aan hebben. Nu hoef je in mijn beleving echt geen ‘Fashion Victim’ te zijn die zich volgens de laatste trends kleedt, maar trek iets aan wat bij je past. Zorg dat het ook ‘goed’ past en besteed er beetje zorg aan. Dat voelt lekker, het geeft zelfvertrouwen en dat straal je dan ook uit.

Nu viel op een vol terras mijn oog op de ‘mannen’! Nou…dat was enigszins teleurstellend. Sommige hadden het niet helemaal begrepen óf niet echt over nagedacht. ‘Makkelijk’ was wat ik voornamelijk zag. Zo uit de kast getrokken of vrouwlief had het klaargelegd. Nu kijk ik als vrouw graag naar een man die er een beetje moeite voor doet en niet altijd en alleen maar voor “gemakkelijk” gaat.

Waar kijk ik graag naar?

georgeVoor het werk: een goed pak, goede stropdas (mag ook zonder), smetteloos overhemd. Mooi met manchetknopen en goed gepoetste schoenen. Deze vallen mij altijd meteen op. Vrije tijd: een goede spijkerbroek (of pantalon), hagelwit shirt (geen button-down) of een mooi linnen hemd met daaronder een paar mooie loafers. Dan heb je me, daar mag ik graag naar kijken. Óf mooie slippers! Je moet daar wel de voeten voor hebben en niet die me het uitzicht bieden op eeltranden of kalknagels. Zonder lange haren op je grote teen. Overigens geldt dat ook voor vrouwen.

Maar helaas, vandaag niets van dit alles. Ik heb een aantal (mode)missers gezien en dacht laat ik ze eens gaan benoemen in mijn persoonlijke blog.

Wat zag ik:

* Overhemd met korte mouw

Een overhemd met korte mouw. Ik vind het net niks. Ook niet onder een jasje. Hemden met korte mouwen zijn alleen toegestaan in verre warme oorden. Zie liever een mooie polo. Bij een normaal hemd moet ook de mouwlengte niet te kort zijn. Mooiste is als de manchetten ongeveer 1,5 cm onder de mouw van het jasje uitkomen.

* Te korte sokken onder een pak

Sokken onder een pak horen tot net onder de knie te reiken. Geen stukjes harig bloot been graag, maar sokken in de kleuren zwart, antraciet of blauw, passend bij de kleur van je schoenen of broek. Mooie materialen hiervoor vind ik: glansgaren, dunne wol of kasjmier. Hoe formeler het pak, hoe donkerder de kleur en hoe dunner de sok. ‘Never nooit niet’ witte sokken. Ik vind dat zo’n afknapper.

* Harige Wildgroei

Verdwaald haar wat uit neus en oren komt en nekhaar. Op de een of andere manier zie ik dat altijd. Verwijder alles wat aan de voor en achterkant boven de boord en stropdas uitkomt. En 2 wenkbrauwen is toch mooier dan 1 doorgegroeide? Iedere 6 weken je haren laten knippen is geen overbodige luxe maar wel graag met gelijke bakkebaarden.

* T-shirt onder je overhemd

Liefst geen T-shirt onder je overhemd. Dat staat wat oubollig. Het beste: niets eronder. Toch graag een T-shirt? Dan een met een v- hals zodat hij niet zichtbaar is.

* Overvolle zakken

Die bobbels zien er niet uit en bovendien gaat je broek ook sneller stuk. Dus prop geen sleutels, portemonnee en mobiel in je zakken.

18476ff4411a1e6e6939dddafa0c5461Heren, doe er je voordeel mee óf niet! Een man mag voor mij best een beetje ijdel zijn, niet te veel, want moet wel een man blijven.

Als jij er je best voor doet, draai ik en wellicht andere dames zich zeker een keer voor je om en dat is toch mooi meegenomen! 😉

Monique 

Wil je hierop reageren, laat dan hier onder je reactie achter!

2 Comments on Fashion Victim

 1. Morgaine
  17 juni 2015 at 06:49 (9 jaar ago)

  Ja ik zie mijn opa al in pak naar zijn werk gaan die ketelmachinist was en dan in zijn goede pak de ketels onderhouden waar hij dan zwart vanuit kwam, hahaha

  Het is een mooi beeld, maar je vergeet wel, dat niet alle beroepen in pak te doen zijn, en werkkleding is soms ook vereist tegenwoordig zonder keuze te kunnen maken zelf…

  Verder, het kan weleens zijn soms, dat iemand geen geld heeft voor nieuwe goede kleding, zelfs niet als het klassiek is, ben ik een voorbeeld van die het moet doen soms wel 3 jaren met een kleine stapel kleding in de kast.

  Kan ook voor de man gelden dan.

  X

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   17 juni 2015 at 07:44 (9 jaar ago)

   Hi Morgaine, Dank je wel voor je reactie! Ik heb in deze blog er nu een ‘groep’ uitgepakt. Ik begrijp ook heel goed dat werkkleding bij een aantal beroepen vereist kan zijn. Ik schrijf over mijn persoonlijke voorkeur, waarmee ik anderen niet wil beledigen. Het gaat mij niet om merk-oud of nieuwe kleding, maar dat iemand er moeite voor doet, want ongeacht hoe oud kleren zijn, als iemand zich goed verzorgd, dat zie ik dan ook! 😉 Liefs, Monique X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh