Flirten zonder fratsen

Flirten zit hem in houding en lichaamstaal. Een bepaald enthousiasme, opgewektheid en vrolijkheid die je uitstraalt wat mensen aantrekt. Het werkt tevens aanstekelijk. Ben het zonnetje en je trekt sneller de aandacht van de ander. Om te flirten moet je ook niet bang zijn. Lach daarbij ook om jezelf als het niet uitpakt zoals gehoopt. Klein beetje zelfspot is ook zeker ‘charming’ en succes is dan dikwijls gegarandeerd.

Flirten gebeurd in de meeste gevallen non-verbaal. Het begint bij de ogen. Het maken van tumblr_n5m7keE8s81qj67flo1_500oogcontact. Kijk daarbij ook écht iemand aan. Laat je ogen spreken. Niet te veel staren, want dat voelt voor de ander ongemakkelijk. Trek de stoute schoenen aan en neem zelf het heft in handen. Je hoeft niet te wachten tot je aangesproken wordt. Kijk iemand aan, lach en begin een gesprek. De beste manier is nog altijd door iemand aan te spreken met een eenvoudig ‘hallo’. En vermijdt daarbij alle clichés. Stel een vraag, praat over wat er om je heen gebeurt, vraag om hulp of geef je mening ergens over. Sommige zaken maken het makkelijker om in gesprek te geraken met een ander of ze zorgen ervoor dat anderen jou makkelijker aanspreken. Denk daarbij aan kinderen, honden, opvallende accessoires, kleding, een lekkere geur, tijdschriften, kranten of boeken. Maak een compliment, maar alleen als je het werkelijk meent. Mensen voelen feilloos aan als deze niet oprecht is. Alle sensoren staan dan op scherp en als je er een maakt die niet gemeend is en dan is het flirten afgelopen. Krijg je een compliment van een ander, bedank dan vriendelijk.

Hoe denk ik over flirten?

nieuwe-site-anoniem-cv-nieuwe-baanFlirten doe ik voor de fun, voor het plezier. Ik zie het als een andere manier van contact zoeken. Ik ben daarbij niet op zoek naar een avontuurtje en blijf op gepaste afstand. Ik wek dus geen verwachtingen die ik niet wil waarmaken. Flirten geeft wat ‘swung’ in het leven en kleurt de dag. Niets meer, niets minder. Flirten puur voor de fun en zonder fratsen. Dat leek me ook een mooi uitgangspunt voor deze blog! 😉

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh