Gevangen in je gedachten

Hoe belangrijk vind jij het wat een ander van je denkt? Houdt het je bezig? Beangstigt het je? Of beperkt het je? Pff.. een lastige, want dat zou kunnen betekenen dat je jezelf niet kunt zijn?! Het kan ook voortkomen uit een gevoel van onzekerheid. En dat je daarmee de gedachten en foto_gevangenisverwachtingen van anderen gaat invullen, of beter gezegd wat ‘jij’ denkt dat een ander denkt of voelt. Of dit nu wáár is of niet, maakt uiteindelijk niet zoveel uit. Wel kun je concluderen dat het je veel energie kost als je voortdurend bezig bent met wat anderen van jou vinden. Je vergeet stil te staan bij wat je zelf denkt, wilt of voelt. Dat kan ook best fijn zijn. Als je de dingen alleen maar doet op de manier waarop een ander het wil, hoef je niet zelf te beslissen. Jij hoeft geen verantwoordelijkheid te nemen, omdat je het toch niet zelf ‘mag’ bepalen. Jij hoeft niet stil te staan bij wat je wilt en voelt. Lekker makkelijk toch? Maar of je er blij van wordt…

Flow 006De onzekerheid geeft misschien wel het naarste gevoel. Het niet jezelf kunnen zijn gaat je dan uiteindelijk parten spelen. Continu schikken naar een ander, beperkt je in jouw persoonlijke ontwikkeling.
En in de praktijk is het vaak zo dat andere mensen echt véél minder met jou bezig zijn dan je denkt. Ga er maar van uit dat 9 van de 10 keer dat jij denkt dat andere mensen iets over jou denken, ze bezig zijn met zichzelf. Niet met jou..

IMG_1148Tijd dus om je minder druk te gaan maken om wat anderen van je vinden en de focus te leggen op wat je zélf vindt, denkt en voelt. Niet gemakkelijk, maar zeker wel mogelijk! Kun je daarbij wat hulp gebruiken dan help ik je graag!

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter!

2 Comments on Gevangen in je gedachten

 1. Morgaine
  1 juni 2015 at 11:00 (9 jaar ago)

  Soms pas ik mij aan, als een situatie verder echt onmogelijk lijkt, en verder, wat anderen van mij denken, zal me een worst zijn!

  natuurlijk toen ik tiener was en een stuk jonger, was dat ook wel anders, maar op den duur? Maak je jezelf alleen maar gek, en later zal vaak inderdaad blijken, dat niemand er verder mee gezeten heeft of het überhaupt nog weet.

  X

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   1 juni 2015 at 11:34 (9 jaar ago)

   Leeftijd speelt natuurlijk een rol. Ouder, wijzer en anders denken! 😉

   X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh