Gevoelsleeftijd

Als iemand aan me vraagt hoe oud ik ben vertel ik mijn leeftijd. Enigszins murmelend komt het eruit, maar mooier kan ik het niet maken. Ik ben nu eenmaal 47. Als je me naar mijn just40 website (29 of 197)1gevoelsleeftijd vraagt dan ben ik 36. 36… waarom 36? Weet ik niet, zo voelt dat gewoon. Een leeftijd waarbij ik al wat geschiedenis heb gemaakt met nog een strak velletje. Kijkend in de spiegel zie ik echt wel dat ik geen 36 meer ben, maar qua flexibiliteit in mijn huid zou ik het wel weer even willen zijn. Ja, ik heb het over rimpels. Ik merk dat ik stiekem veel tijd besteed aan verzorgen, reinigen, masseren en allerlei ander noodzakelijk kwaad. Mijn kast staat er zeg maar bol van. Puur uiterlijk gezien slaat de tand des tijds soms ongenadig toe. Op stap gaan tot in de kleine uurtjes is er niet meer bij, daarvoor moet geboet worden. Niet alleen de kater die verjaagd moet worden, maar ook mijn gezicht heeft een halve dag nodig om weer uit de kreukels te komen. Ik zie de kraaienpootjes, de lijntjes rond mijn ogen waar zich de boel ophoopt gedurende de dag.

Ik ben dus naarmate ik ouder word steeds minder make-up gaan oog1gebruiken, omdat het alleen maar benadrukte. Vroeger kon ik van mijn ogen ware kunstwerken maken en stond ik bekend om mijn vuurrode lippen. Nu volsta ik dikwijls met wat mascara (waarbij de Make-up Studio False Lash Effect 4D Original Extra Black never nooit ontbreekt op mijn wimpers), een soft lijntje rondom mijn ogen en wat gloss op mijn lippen. Als ik wil uitpakken laat ik een pro, Anouk de Groot, eigenaresse van Make-Up studio Eindhoven, op me los en die haalt dan het beste weer vakkundig in me naar boven. Ze geeft me gedegen advies voor mijn ouder wordend velletje met aangepaste producten en gereedschap waar ik dan zelf mee aan de slag kan.

Nog volle lippen, gezegend met dik vol haar en de twinkeling nog steeds duidelijk zichtbaar in mijn ogen mag ik nog niet klagen. Dat maakt weer een hoop goed en dat zie ik dan ook. Ik heb een dochter die me iedere keer weer fantastisch weet te fotograferen en er zit een goede filter op mijn telefoon, maar wie houdt ik nu eigenlijk voor de gek? In de eerste plaats rimpelnatuurlijk mezelf. Een Ego ding, want ook ik wil graag de eeuwige jeugd een beetje handhaven. De meeste van mijn rimpels zijn ontstaan door veel te lachen. En zij bepalen dus ook de mimiek in mijn gezicht. Zou ik deze platleggen dan krijg ik een uitdrukkingsloos gezicht en is Monique niet meer Monique. Oké, ik weet dat ‘uitstraling’ bepalend is naar anderen toe, maar ik hou de verpakking ook graag soepel en aantrekkelijk. En even lekker klagen lucht op en brengt het weer in perspectief.  Zou ik toch iets anders overwegen om het geheel wat zachter te maken? Of gracieus ouder worden? Ik ben er nog niet helemaal uit…1 ding weet ik wel, mijn leven is in ieder geval leuker als ik lach!

Photo1

Wil je hier op reageren laat dan zeker een reactie achter! Ik ben benieuwd of anderen zich hierin herkennen!

Monique 

4 Comments on Gevoelsleeftijd

 1. Babs
  7 september 2015 at 21:11 (9 jaar ago)

  Qua gevoelsleeftijd ben ik in de dertig. Fysiek voel ik mij soms 80. (wel een redelijk fitte 80-jarige)
  En ik ben 56. Vroeger pakte ik helemaal uit met make-up.. nu weinig tot niets. Behalve voor sommige foto’s.
  Sta ik er tof op, dan heb ik weer even een klein ego-boostje. Soms heb je dat gewoon even nodig 🙂

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   7 september 2015 at 21:33 (9 jaar ago)

   Hi Babs,

   Ik herken het helemaal wat je zegt! Ik kijk naar je foto en denk wow…je ziet er fantastisch uit! 56???? Je hebt ook geen make-up nodig met zo’n mooie huid! 🙂

   Beantwoorden
 2. Lena
  8 september 2015 at 14:16 (9 jaar ago)

  Heerlijk stuk, heel herkenbaar. Ik nader de 40 en vind het heel oneerlijk dat mijn huid niet alleen steeds slapper wordt, maar dat ik nog regelmatig pukkeltjes heb. Dat hoort toch niet?! Laatst zag ik een foto van mijzelf waarvan ik niet wist dat die genomen werd en ik schrok mij rot. Maar weet je, het leven is heerlijk, met of zonder rimpels. Dus ik smeer braaf, werk mijn make up regelmatig bij en geniet van het leven!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   8 september 2015 at 14:31 (9 jaar ago)

   Hi Lena,

   Dat is nou eens krachtige taal! Genieten, iedere dag opnieuw!

   X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh