Goede voornemens

Zaterdagmiddag 17 Januari, mooie stralende strakblauwe lucht. Een dag om van te genieten! Veel mensen in mijn omgeving zijn bezig met de uitvoer van goede voornemens. Niet allen met heel veel enthousiasme… 1 Januari was “D-day” en alles wat eerder was voorgenomen dat moet dan nu ook gaan gebeuren. Pff.. de gedachte alleen al, daarmee leg je jezelf wel een grote ‘moet’ op. Wie heeft dit eigenlijk bedacht? Nieuw jaar, nieuw begin, het moment om het anders te gaan doen kan natuurlijk de reden zijn. Als het toevallig zo uitkomt is het oké, maar als er een ‘moet’ achter zit, komt deze niet vanuit gedrevenheid, maar omdat je het jezelf oplegt.

Een doel stellen vind ik wel goed, dat geeft houvast, maar waarom moet dat op een specifieke datum of in een specifieke maand ? Het gehele jaar door kun je jezelf doelen stellen en er naar toe werken en als dat op de een of ander manier niet lekker voelt dan stel je ze bij of steek je er geen energie meer in.

Ik ben een denker en als ik een idee heb ga ik daarover visualiseren, vervolgens zet ik het op papier en laat ik het groeien. Ik leg het weer weg en pak het weer op als het weer veel in mijn gedachten zit. Zo wordt het steeds concreter, krijgt vorm en het enthousiasme groeit. Dan voelt het goed en wil ik aan de slag. Ik bezit op dat moment ook de power om het te doen. Als die er niet is dan zijn er andere zaken die belangrijk voor me zijn. En dat is dan zo.

Door de focus van het moeten eraf te halen, leef je veel relaxter en lukken voorgenomen plannen ook beter. Je ziet, hoort en voelt ook veel meer, omdat je dichter bij jezelf staat. Een goed voornemen doe je voor jezelf niet voor anderen is mijn mening. Als dat het uitgangspunt heb je een betere kans van slagen!

Afbeelding 33Ik ga nu genieten van een mooie dag, dat lijkt me voor vandaag een mooi voornemen! 🙂

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter↓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh