Het eeuwige leven

pillen
Het eeuwige leven of de eeuwige jeugd. Zou jij het willen hebben? Getriggerd door een artikel wat ik las moest dit de titel worden van mijn nieuwe blog. Deze keer niet iets wat ik zelf heb bedacht, maar geïnspireerd door Maarten Steinbuch, Professor aan de TU in Eindhoven die dit voorlegde tijdens een lezing aan de aanwezigen. Hij geeft je de keuze uit 4 denkbeeldige pillen. Ik ga je eerst uitleggen waar ze voor staan en dan mag je er 1 maximaal 2 kiezen. Lees je mee?

Elke pil brengt je iets. Zo spreek je na inname van de eerste pil per direct een extra taal. Japans, Russisch, Spaans, wat je maar wilt. De tweede pil gaat iets verder. Deze bestaat uit een aantal ‘nanobots’ die via je bloedbaan op zoek gaan naar defecten in je lichaam en die onmiddellijk gaat repareren. Deze pil zorgt ervoor dat je gegarandeerd 150 jaar oud zult na_5aafba0460fabworden. De derde pil is vergelijkbaar met de tweede, maar dan zonder grenzen. Dankzij deze pil beschik je over het ‘eeuwige leven’. En dan de laatste, de vierde pil. Die mag je meenemen om ooit de werking van een van de andere pillen ongedaan te maken.

Tja… wat nu…,wat wordt je keuze? De eerste pil voelt wellicht veilig. Er schuilt weinig gevaar in wat extra informatie. De tweede pil werd maar door 20% van de ondervraagden genomen. Dit zijn over het algemeen positieve mensen die de garantie op een lang leven eigenlijk wel zien zitten. Slechts een gering aantal mensen kiest voor de derde pil. Dat aantal verdubbelt zodra ze horen dat pil nr. 4 hen uit de brand kan helpen als het eeuwige leven toch niet is wat ze ervan verwachtte…

Opvallend is dus dat de meeste mensen het liefst helemaal geen keuze maken. Ze hebben moeite in te schatten wat de eventuele gevolgen zouden zijn. Moeizaam bespreekbaar onderwerp dus. Toch ligt het allemaal dichterbij in de toekomst dan aanvankelijk gedacht. Tijd en ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo snel. En dan kom je in versneld tempo voor de keuze te staan!

Pilletje?
Computerwetenschapper Nicolas Negreponte voorspelde in 1984 al dat we ooit computers zouden krijgen in de vorm van aanraakbaar glas, de touch-screen. Hij stelt nu dat we op maxresdefaulttermijn software in ons lichaam zullen brengen door middel van pillen. Eén keer slikken en je kent het hele oeuvre van Shakespeare uit je hoofd.

Ook de strijd tegen veroudering daar wordt hard aan gewerkt. Ook daar zijn al pillen voor. Nog niet volledig onderbouwd, is mijn mening, maar ook daar zitten snelle ontwikkelingen. Weer anderen gaan ervan uit dat ze hun gedachten en herinneringen kunnen uploaden naar de cloud en zo onsterfelijk zullen worden. We denderen dus nog even lekker door in allerlei nieuwe ontwikkelingen naar het eeuwige leven of de eeuwige jeugd.

En professor Steinbuch? Als hij moest kiezen, koos hij tweemaal de ‘langlevenpil’. Eentje voor zichzelf en eentje voor zijn vrouw. Elke honderd jaar mogen ze twee keer met pensioen en daarna beginnen ze gewoon weer opnieuw.

robot-oogIk persoonlijk? Ik aanvaard mijn lot en als ik daarmee 150 ga worden dan is dat zo!

Ben jij al klaar voor het pilletje?

Monique 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh