Hoge hakken

Krachtige hoge hakken, echte liefde! Of het nu gaat om schoenen, sandalettes, laarzen of enkellaarzen, ze hebben een magische aantrekkingskracht voor mij. Ik kan helemaal blij worden van weer een nieuwe aanwinst in mijn kast. Niet geslaagd voor nieuwe kleding dan steevast weer naar huis met een stel mooie hakken, die me in ieder geval het gevoel geven dat het geen verloren shopdag is geweest.

Voor mij geven hoge hakken een bijzonder gevoel, ze versterken mijn zelfvertrouwen. Een sneaker geeft me een ander gevoel dan een hoge hak. Dat hangt uiteraard ook af mijn stemming. Net zoals kleding doen ook schoenen veel met je humeur. Maar in deze blog ga ik het hebben over; ‘de Kracht van Hoge Hakken’!

Waar zit die kracht van hoge hakken dan in?

CHRISTIAN-LOUBOUTIN-Black-Leather-Daffodile-Platform-Pumps---38_64700CHet gevoel dat je groter bent, wat vooral voor mij als mini-mens fijn voelt. Door hoge hakken loop ik automatisch rechter en zelfverzekerder. Door op deze manier te lopen, neemt mijn innerlijk deze kracht over, anders gezegd mijn lichaam voelt zich zelfverzekerd. De houding die mijn lichaam aanneemt geeft me zelfvertrouwen. Maar nu praat ik voor mezelf. Je kunt wel hoge hakken dragen die je een mooiere uitstraling geven, maar als je je er niet prettig in voelt of er niet goed op kunt lopen, dan zie je dat ook en dat is dan weer niet de bedoeling. Kies altijd kleding en schoenen die bij jou en je persoonlijkheid passen. Dit haalt dan automatisch het beste in je naar boven! Ongeacht de hakhoogte.

TerreDesFemmes-3Over de ‘ideale’ hoogte van de hak ga ik het nu niet hebben. In mijn beleving is die voor elke vrouw verschillend. Ik voel me zeer comfortabel bij 10-12 cm, terwijl andere tevreden zijn met 3 cm. De meest gestelde vraag aan mij is dan ook: “Hoe kan je daar nu op lopen? En heb je geen pijn?” Mijn antwoord: “Nee! Het vraagt gewoon om training, jarenlange meerdaagse training.” Het belangrijkste is om je goed te voelen bij de hak die je draagt.

 

efd8be88a097f83d3bee6d5dcd09132eDe nadelen ga ik óók niet bespreken die kennen we allemaal wel, ik ook, maar voordelen krijgen wel een eervolle vermelding!

  • Hoge hakken laten je benen langer lijken.
  • Je krijgt een mooiere, rechtere houding.
  • Hoge hakken maken je vrouwelijk én verhogen je sex-appeal.
  • Wil je iets van een man gedaan krijgen, trek dan zeker je hakken aan ;-).
  • Hakken zijn tevens een goede work-out voor je bekkenbodemspieren en je spant sneller je buikspieren aan.
  • Je zelfvertrouwen neemt toe, zeker voor de kleinere vrouwen onder ons.
  • Je kunt ervan genieten(althans ik)!

 

Give-a-girl-the-rightConclusie: Het is dus van belang een goed evenwicht te vinden tussen hoge hakken enerzijds, en platte schoenen zoals sneakers, ballerina’s en slippers anderzijds. Laat je humeur hiervoor bepalend zijn! Heb je net dat beetje meer zelfvertrouwen nodig, ga dan eerder voor die hoge hakken. En wil je even helemaal ontspannen, ga dan voor mooie of stoere comfortabele schoenen die je de vrijheid geven om echt helemaal tot rust te komen.

Hoe dan ook geniet van de schoenen die je hebt gekocht, hoe hoog of laag de hakhoogte daarvan ook is. Dat is dan weer mooi meegenomen! 😉

Monique 

Wil je reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh