Honing en Kaneel


We leven in een tijd waar we ons heel bewust zijn van wat we eten en drinken. Soms een gekte waarbij allerlei gezonde zaden me om de oren vliegen. Nu ben ik altijd in voor vernieuwing, maar dit is niet aan mij besteedt. Ik ga vooral ‘fluitend’ door het leven! 😉

Ik probeer wel gezond bezig te zijn (en laat me echt wel eens verleiden uit nieuwsgierigheid tot de aanschaf van het een of ander), maar maak er geen dagtaak van om alles ‘wel uitgebalanceerd’ te nuttigen ter voorkoming van ziektes en een gezond leven. Ik zweer eerder bij de “simpele” dingen waarmee ik als kind ben opgegroeid die voortvloeien uit eerdere generaties. Oude middeltjes van vroeger die nu nog steeds zo gek niet zijn en ik nog steeds toepas. Dus ik hou het vooral simpel. A, om deze blog te lezen en B om te proberen.

honingIk ga het hebben over kaneel en honing! Dus men neme een fatsoenlijke pot honing, het liefst van de imker en een grote pot kaneel, maar beter nog kaneelstokjes. Klaar! Honing is een soort van ‘wonderolie’ en heel effectief voor verschillende kwalen. Het kan gebruikt worden zonder bijwerkingen. In combinatie met kaneel is het effectief tegen verschillende kwalen en heeft nog meer voordelen.

Ik ga er hier een aantal met jullie delen, er zijn er hoogst waarschijnlijk nog meer, maar een aantal ervan zijn gebaseerd op eigen ervaring:

  • Beginnende Verkoudheid: Gedurende drie dagen, dagelijks dus, een lepel Honing-en-kaneellauwwarme honing mengen met lepel kaneelpoeder. Het is goed tegen hoesten, geneest de verkoudheid en maakt tevens je sinussen schoon. Deze combinatie doodt ook bacillen en kan zo een griep voorkomen en dat is mooi meegenomen!
  • Maag die van streek is: In dezelfde samenstelling als hierboven werkt het ook bij maagpijn.Tevens is je maag meteen vrij van gassen. Neem je voor een zware maaltijd 2 theelepels honing bestrooid met kaneelpoeder dan heb je minder last erna van het zuur, verteert je eten beter en kun je indigestie voorkomen.
  • Je Immuun systeem: Dagelijks gebruik van een theelepel honing bestrooid met kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam. In honing zitten diverse vitamines en ijzer en deze combi versterkt de witte bloedlichaampjes om, mocht het nodig zijn, tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.
  • Gewicht verliezen: Dagelijks in de morgen een half uur voor het ontbijt op een lege maag en in de avond voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop met gekookt water. Door het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam.nov12_masker1
  • Ook: tegen verlaging van het cholesterol, huidinfecties, puistjes, vermoeidheid, frisse zachte huid, veroudering en een slechte adem zou het heel goed zijn. Moet er wel bij vertellen dat zwangere vrouwen moeten opletten bij het gebruik van kaneel !!! Kortom een ‘wondercombi’ en simpel.

 

247c9cd090be2bc77a1f852eadc22460Dus i.p.v. het kopje thee in de morgen of in de avond kun je die ook eens beginnen of eindigen met een kopje gekookt water met daarin opgelost 1 theelepel honing met een theelepel kaneel!

Lekker, simpel, doeltreffend en dus mooi meegenomen!

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh