Hoop


Hoop is de onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden. Ze zeggen dat er in elk leven minstens één moment komt, wat het pad van je leven voor altijd verandert. Eén van die momenten was voor mij; mijn kinderwens. Op de een of andere manier wist ik altijd al diep van binnen dat als deze wens eenmaal actief zou gaan worden dat dat niet gemakkelijk zou zijn. Een soort van innerlijk weten. Vraag me niet waarom, maar zoals achteraf gebleken niet onterecht. Hoop liet me toch het pad bewandelen.

Het hele medische circuit, 4 miskramen, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, diverse 3c6a09506b18c5fd4c31da20f5b4f40doperaties, standjes uitoefenen waar Tarzan nog wat van kon leren, been there done that. Nog maar te zwijgen over de rollercoaster van emoties, teleurstelling, verdriet, overdosis aan hormonen en het groeiende aantal zwangeren in mijn directe omgeving. Alsof het de hele wereld lukte om zwanger te worden behalve ik. Wat voelde ik me eenzaam en in de steek gelaten door mijn lichaam, hoe moeilijk kon het zijn? Ik was tenslotte zwanger geweest dus mijn lichaam kende toch het kunstje? De gynaecoloog kwam uiteindelijk met de genadeklap: ‘helaas mevrouw Rooijmans, kindjes zijn niet voor u weggelegd’. Weggelegd? Ondertussen was ik allang zo ver dat je kinderen niet nam maar kreeg en weggelegd vond ik een raar woord. De hoop werd me op dat moment even ontnomen; ik zou geen mama worden… Intens verdrietig was ik. Nu heb ik van nature een positieve levensinstelling, dus mijn leven zou ik opnieuw gaan inrichten had ik bedacht. Klinkt heel gemakkelijk, maar dat was het niet, want de voorgaande jaren draaide om het zwanger worden dus moest echt wel even schakelen. En toch… was daar een (piep)klein stemmetje nog steeds in mij die zei: nou….het komt wel…Wishful thinking? Wellicht toch ‘hoop’!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHoe dan ook, ik liet de kinderwens los en mijn leven ging een andere richting op en ik voelde de ‘nieuwe hoop’ weer die bij alle nieuwe dingen hoort. Het was beter mezelf op het heden te richten in plaats van alleen maar bezig te zijn met de toekomst. En wat gebeurde? Een paar maanden later was ik zwanger. En dat zonder kunst en vliegwerk, ontstaan uit liefde!

Hoop is een vriend op onze reis van het leven; iemand die in ons oor fluistert: It is going to be better…. The darkness is behind you…. The daylight has come….

makeawish

Iedereen kent wel eens wanhopige tijden, maar pas op het moment dat je beseft dat je zo niet meer door kunt gaan en weer kunt geloven dat je iets beters verdiend, dan wordt hopeloos weer hoop. Voor mij is hoop een lichtje wat nooit uit gaat, een vlammetje wat brandt, een ondefinieerbaar gevoel wat je door laat gaan, zelfs zonder reden, en niet op laat geven. Wat je reden ook is, als je weer hoop hebt, of terugkrijgt, kun je weer optimistisch zijn en hopen dat de dag van morgen een nieuw begin kan zijn!

Monique

Wil je hierop reageren, laat dan hieronder↓ je reactie achter!

5 Comments on Hoop

 1. Mira
  20 april 2015 at 21:07 (9 jaar ago)

  Prachtig en herkenbaar…. MOOI

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   20 april 2015 at 21:11 (9 jaar ago)

   Lieve Mira,

   Dank je! X

   Beantwoorden
 2. monique baks
  13 juni 2015 at 17:34 (9 jaar ago)

  ik wou zo graag zwanger zijn en de testen gaven aan dat ik het niet was maar ik had een buiten baarmoederlijkse zwangerschap en afgelopen woensdag was het dus een miskraam geworden en alles dee zo pijn ik wis maar niet wat het was toen ik het horde je bent toch zwanger/je was maar aan de buitenkant van je baarmoeder :'( en ben best wel bang om het nog een keer te probeeren maar nu dat ik dit lees geeft het me inderdaad wel weer hoop

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   13 juni 2015 at 18:49 (9 jaar ago)

   Lieve Monique, de kans dat dat nog een keer gebeurd is relatief klein. Laat die angst los als dat lukt… Het is ( hoe naar dat ook klinkt) ‘pech’ dat het op de verkeerde plek heeft genesteld. Troost je met de gedachte dat je lichaam het kunstje kent! En je zwanger kunt worden!
   Liefs,
   Monique

   Beantwoorden
   • monique baks
    15 juni 2015 at 12:04 (9 jaar ago)

    ja ga ik ook zeker proberen dankjewel maar eerst herstellen nu 🙂

    groetjes naam genoot:P monique

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh