Italianen

Ik heb een voorliefde voor Italië. De cultuur, het klimaat, de gastvrijheid en het eten en drinken. Maar ook de passie van de Italianen spreekt me enorm aan. Nu is me redelijk recent IMG_0839verteld dat er wellicht ook Italiaans bloed door mijn aderen zou stromen, wat dan weer mijn temperament, gedrevenheid, voorliefde en mijn olijfkleurige huid verklaart. Ik breng mijn vakanties er graag door en kom er tot rust. Met name de Toscaanse streek heeft daarin mijn voorkeur. Stop mij dus niet in een all-inclusive (op welke plek dan ook), want dan word ik gillend gek.

Italianen hebben passie en zijn gevoelsmensen. Niet alleen in de liefde, maar ook als hen iets niet aanstaat laten ze dat op een niet mis te verstane wijze weten. Onze Nederlandse volksaard is veel meer ingetogen, maar dat betekent nog niet dat we niets van de Italianen kunnen leren. Veel Nederlanders hebben de neiging om datgene wat hen dwarszit voor zichzelf te houden. We vermijden IMG_2447onderwerpen die voor onenigheid kunnen zorgen. Slikken vervolgens de boosheid en frustraties in om de confrontatie maar vooral ‘niet’ aan te gaan. Maar als we alles wat ons dwarszit opkroppen raken we geïsoleerd van de omgeving en gaat het van binnen vreten.

Ik ben iemand van uitersten. Een passioneel mens. Ik kan heel blij zijn of heel boos zijn. Ik kan teleurgesteld zijn in mensen, maar ben niet haatdragend. Maar anderzijds ook een gevoelsmens met respect voor een ander. Mijn vrienden kennen me zo en hebben dat ook (grotendeels) geaccepteerd. En als ik ergens toch in doorsla dan durven ze me daar ook op te wijzen. Dat is goed, uiteindelijk heeft ieder mens zijn gebruiksaanwijzing en is er dikwijls een reden waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

IMG_2475Maar af en toe je emoties laten gaan, is gezond voor je. Lekker je boosheid en frustraties wegschreeuwen. Het lucht op! Maar ook je blijheid laten zien. Het eeuwige kind in je weer even laten herleven, want tenslotte zit in elk mens, soms diep verstopt, Italiaans temperament 😉

Monique 

Wil je hierop reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh