Kogel door de kerk

De kogel is door de kerk. Ik loop hier al een tijdje mee in mijn hoofd, maar het eng vinden (overigens nog steeds) hield me tegen. Maar nu heb ik het toch gedaan! Het is een feit!

24-kogels_23178976Gekoppeld aan mijn persoonlijke blog “Krachtig Mooi” heb ik nu een YouTube kanaal geactiveerd. Waarom nu een YouTube kanaal naast een blog? Is er wel behoefte aan? En waarom nu op mijn leeftijd daar nog aan beginnen? Nou…gewoon doen en gaan ervaren! 🙂

Zoals vele vrouwen heb ik vaak gebrek aan tijd en wil ik snel informatie vinden over uiteenlopende dingen. En dan graag kort en bondig. Zaken die variëren van Lifestyle, heel breed genomen, tot: “Hoe doe jij dat nu? Hoe ga jij daar nu mee om? Hoe tover jij iedere keer weer iets lekkers op tafel? Hoe kan ik me het beste kleden? Maar ook persoonlijke dingen, dilemma’s, onzekerheden, tips en tricks. Eigenlijk van alles dus, maar niet verpakt in hele lange verhalen en met beeld erbij is dat mooi meegenomen.

YouTube-avatar-generic-3Nu heb ik niet de gemiddelde leeftijd van een You-Tuber. Ik ben namelijk de 40 al ruimschoots gepasseerd. Ben ik dan bejaard? Nee natuurlijk niet, maar ik heb wel andere interesses, andere belevingen bij meerdere zaken en andere onzekerheden dan in mijn late twenties. Nu heb ik al veel rondgekeken op YouTube en kon tussen al die jonge meiden weinig vinden wat gerelateerd werd aan 40 plussers. Dus dacht vervolgens: Waarom ga ik dat niet doen? Dat klinkt nu heel gemakkelijk als ik het zo opschrijf, maar hier zijn legio filmpjes van mezelf aan voorafgegaan voordat ik die kogel er daadwerkelijk doorheen durfde te jagen…

Nu gaat het schrijven via mijn persoonlijke blog me ondertussen goed af, maar iets vertellen voor een camera is toch weer een ander verhaal. Het begint ermee dat je naar je zelf gaat ktumblr_l7ol9tq3nw1qaa09uo1_500ijken en dat het totaal anders is dan dat je je vanuit de juiste hoek laat fotograferen en dat mooie kiekje van jezelf plaatst. Ook vond ik mijn stem heel raar klinken. Dus dat was toch wel even een bruggetje. Maar goed, waarom mezelf verschuilen achter een bewerkt plaatje. Je loopt tevens daarmee het risico dat als je een goed gelukte foto van jezelf plaatst, dat je in real life dan weer tegenvalt. Of anders gezegd, een beeld creëert wat afwijkt van de werkelijkheid. En tegelijkertijd voelt het een beetje als met de billen bloot gaan en dat is toch wel eng…Voor een perfectionist als ik moest ik het een en ander loslaten en dat op zich was al een heel ding. De filmpjes zijn daarom misschien nog wat onhandig, zenuwachtig, onjuist belicht, maar dat gaan vanzelf wel vorm krijgen. Je moet ergens beginnen en de perfectie laten we dan maar achterwege. Zolang de boodschap maar duidelijk is, dat is nu mijn eerste uitgangspunt.

Wat was de insteek om een YouTube kanaal te activeren? Ik wilde het persoonlijker maken. Lezers laten zien en horen wie er achter de blog ‘Krachtig Mooi’ zit. Een andere vorm van interactie. Reageren naar een ander die je (misschien) niet echt kent is misschien leuker als je daar een beeld bij hebt. En door bewegend beeld wordt het wat persoonlijker in mijn beleving. Zie het alsof ik even bij je binnenloop en vertel wat er op mijn hart ligt of als ik iets leuks of bijzonders heb gedaan dat ik je dat kan laten zien door beelden. Deze gestript van mooie filters e.d. om te laten zien zoals het écht is. Dit voorkomt achteraf verrassingen en wellicht heb je er iets aan of niet.

Kort samengevat:

Mijn You Tube kanaal ‘Krachtig Mooi’ bevat korte vlogs (maximaal 3 minuten) gericht op veertig plussers en verteld vanuit mijn beleving. Een kijkje in mijn leven via bewegend beeld. Dingen die ik leuk vind, dingen die ik de moeite waard vind om te delen, persoonlijke dillemma’s, onzekerheden, werk gerelateerde zaken etc. En waarbij alle ruimte is, net zoals op deze blog, om te reageren. Ongeacht waar ik over vertel.

Omdat ik vele demofilmpjes gemaakt heb, voordat ik besloot “live” te gaan, deel ik via deze blog nu mijn eerste filmpje. Doodeng, spannend en met trillende benen, maar wel gedaan! Kijk je mee? 🙂

Vind je het nu leuk om me te gaan volgen abonneer je dan op mijn YouTube kanaal “Krachtig Mooi” dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden !

Monique 

8 Comments on Kogel door de kerk

 1. Marion
  6 november 2015 at 08:03 (9 jaar ago)

  Juist! Powervrouw! Gewoon doen. Tof. Ik ga je zeker volgen.

  Beantwoorden
 2. krachtigmooi
  6 november 2015 at 08:05 (9 jaar ago)

  Super Marion! Dank je XX

  Beantwoorden
 3. Loïs
  6 november 2015 at 08:50 (9 jaar ago)

  Ja hoor! Ik heb enorm veel zin om jou te volgen! En er zijn nog veel meer (nog!) oudere YouTubers te vinden, als je een beetje doorzoekt. Betje apart, dat wel, maar ook al lang de grens van 60 geepasseerd! 😉

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 november 2015 at 08:53 (9 jaar ago)

   Dank je Loïs! Leuk dat je me volgt! :-)X

   Beantwoorden
 4. Nance
  6 november 2015 at 19:03 (9 jaar ago)

  Superstoer!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 november 2015 at 19:58 (9 jaar ago)

   Dank je Nance! 🙂

   Beantwoorden
 5. yeliz yakar
  12 november 2015 at 12:30 (9 jaar ago)

  krachtig mooi!!! heel mooi verwoord!!!
  ik vind het goed idee dat je een film gemaakt om jouw meningen te delen.
  Ik geloof ook in “there is nothing for men but what he/she strives for”

  dus gewoon doen:))))

  veel groeten, yeliz

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   12 november 2015 at 12:35 (9 jaar ago)

   Oh Yeliz… wat een lieve reactie van je! Dank je wel! X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh