Lang haar


Lang haar na je 40ste afknippen… Doen of niet doen? Veel vrouwen knippen hun haar af na hun veertigste, maar waarom eigenlijk vraag ik me soms af. Hier is zelfs serieus onderzoek naar gedaan. Een groep vrouwen vindt het niet meer gepast. Een groep vrouwen vindt dat een korter kapsel pittiger is en jonger maakt. En de laatste groep ziet de conditie achteruitgaan. Het wordt dunner, het wordt grijs en ze denken dat afknippen dan de enige optie is. Zou onzekerheid hier een rol in spelen? Je jeugd langzaam aan zien verdwijnen door de aanblik in de spiegel? Een ander kapsel lijkt dan al snel hét middel om dit op te lossen, maar is dat wel zo?

7e8cf700e96bc816ddc4016e76c12f1cmaxima-fashion-2012Een tijdje terug las ik een stukje over de kapsels binnen het koningshuis en dan over prinses Laurentien en koningin Maxima. Ook dames die de 40 zijn gepasseerd. Prinses Laurentien kort, (toen ze trouwde nog lang haar) terwijl Maxima gewoon haar lange, blonde manen had behouden. Het stukje bleef bij mij hangen, want hoewel ik het kapsel van prinses Laurentien ‘pittig’ vond, zag het er echt ‘geknipt’ en gekunsteld uit, wellicht een beetje stijf en truttig in mijn beleving. Maxima’s wapperende haren daarentegen, oogden veel natuurlijker en vrijer met meer sex-appeal.

Met een kort kapsel ben je genoodzaakt je coupe regelmatig te laten knippen en dan heb ik het nog niet over de kosten die daarmee gepaard gaan. Met lang haar daarentegen kun je kappersbezoeken, buiten het kleuren om, veel langer uitstellen. Maar goed dat even terzijde. Toch vraag ik me wel eens af: tot welke leeftijd is het acceptabel lange haren te hebben? Vroeger knipten vrouwen hun haar na een bepaalde leeftijd af, omdat het niet meer ‘kon’. En een schrikbeeld vind ik vrouwen die worden betiteld als ‘Van achter lyceum, van voren museum’.

13895204_1178915898798619_7441221960407049953_nOndertussen ben ik 48 en draag mijn lange haren zelfs vaker los, terwijl ik ‘vroeger’ dacht dat een veertigjarige haar haar moest opsteken. Voor mij dus de omgekeerde wereld. Los haar maakt mijn uitstraling zachter en vriendelijker. Terwijl als ik ze opsteek ik er dikwijls strenger en ouder uitzie. Tevens met los haar wordt minder nadruk gelegd op mijn rimpels. Wel belangrijk vind ik dat het dan in goede conditie moet zijn en dat de coupe moet kloppen. Niet alleen maar mooi als ik van de kapper kom, maar ook als ik er zelf mee aan de slag ga. Zo praktisch ben ik dan weer wel gezien mijn leeftijd. Voor mij is afknippen voorlopig nog geen optie, want ik ben nog blij met mijn lange haren en daar begint het mee!

Toch ben ik benieuwd…Tot welke leeftijd vind jij dat een vrouw haar lange haren los kan dragen?

Wil je reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

Monique 

6 Comments on Lang haar

 1. Rick
  21 november 2016 at 10:50 (8 jaar ago)

  Wanneer je langs haar hebt, laat het wapperen!!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   21 november 2016 at 10:59 (8 jaar ago)

   Dat doe ik! 🙂

   Beantwoorden
 2. Sabine
  21 november 2016 at 20:25 (8 jaar ago)

  Of lang haar ‘gepast’ is, is wat mij betreft afhankelijk van je kapper… níet je leeftijd 😉

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   21 november 2016 at 20:28 (8 jaar ago)

   Gelukkig snapt mijn kapper me! 🙂

   Beantwoorden
 3. Claudia
  11 december 2016 at 14:30 (7 jaar ago)

  Ik wil mijn lokken niet missen. Ons haar is prachtig dus laat maar dansen. Misschien als ik straks echt oud ben maar he we zijn nog zo jong. 49 hier, alleen heel soms – ergens een klein, stom stemmetje – die zegt: een paardenstaart hm nee dat kan echt niet meer…. dat stemmetje draai ik met liefde zijn strot om #oeps

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   11 december 2016 at 22:53 (7 jaar ago)

   Ik ook niet! Zo lang het in deze staat is laat ik het lekker lang! 🙂 Paardestaart is leuk! Ik doe het ook gewoon. En oud…wat is oud? Age is just a number 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh