Leeftijd en Liefde


Leeftijd en Liefde. Maandagmorgen en ik ga in deze blog een bijzonder gesprek delen. Een recent gesprek wat ik voerde met een man van 72 jaar over de liefde. Nu vraag je je af wat de leeftijd voor relevantie heeft, maar het illustreert dat je nooit te oud bent om keuzes te maken in je leven of in de liefde.

Deze man begon zijn verhaal:

40 jaar geleden werd hij verliefd op een vrouw. Niet omdat hij op zoek was, maar er tegenaan botste. Letterlijk en figuurlijk. Ze liet haar spullen vallen (door zijn toedoen) bij het uitstappen uit de trein en hij hielp haar deze op te pakken. Klinkt bijna zoals in de boekjes. Hij keek haar in haar ogen en er gebeurde iets… Een bliksem die insloeg, een herkenning, zijn hart wat geraakt werd, wie zal het zeggen… Ze bedankte hem vriendelijk en liep van hem weg. Hem gedesillusioneerd achterlatend. Hij keek haar na en op het laatste moment draaide ze zich om en hun blikken kruiste elkaar…

save_my_love_for_loneliness-wallpaper-3840x2400Op dat moment was hij gelukkig getrouwd, 4 kinderen en een stabiel leven. Maar deze onbekende vrouw maakte zoveel in hem los dat hij besloot na deze eerste ontmoeting haar te gaan zoeken. Maanden gingen voorbij totdat hij haar weer zag zitten op een bankje bij het perron. Zijn hart sloeg over. De plek naast haar was nog vrij… Zou hij? Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en nam naast haar plaats. Ze schrok, maar herkende hem meteen. Ze raakte in gesprek en dronken samen koffie op het perron. 22 jaar lang dronken ze op weinige, maar kostbare momenten koffie op dat perron en spraken over hun levens, zonder daarbij elkaar van adres of verdere informatie te voorzien. Het voelde als verboden liefde, het mocht er niet zijn…

media_xl_721965Ineens kwam er een stilte… Een stilte van bijna 18 jaar, zonder aanleiding. Ze was er niet meer op het perron. Geen afscheid, geen briefje, niets… Jarenlang maakte hij de wandeling naar het perron en leverde niets op. Tot een half  jaar geleden ze elkaar per toeval troffen in een parkje in de buurt. Daar zat ze stilletjes op een bankje. Alsof tijd er nooit was geweest zagen ze elkaar en werden ze instant naar elkaar toegetrokken en heeft hij haar voor de eerste keer gekust, iets wat hij al veel eerder had willen doen.

En nu, nu sprak ik hem. Hij ging scheiden! Hij was dan wel 72, maar wilde bij haar zijn. De laatste jaren van zijn leven wilde hij met haar doorbrengen. Het verlangen was zo groot. Ik vroeg hem: Weet ze het al? Nee zei hij, maar dat risico ga ik nemen. Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheden naar anderen genomen en mezelf altijd op de tweede plaats gezet. Ik weet niet hoeveel jaren me nog zijn gegeven, maar wel dat ik die met haar wil doorbrengen. 40 jaar draag ik haar al in mijn hart, een hart wat ik nu eindelijk eens ga volgen! Waar dit hart mij ook naartoe brengt.

55116ab424_1383308367_old-people-and-love__list-noupEen keuze in de liefde vanuit liefde voor zichzelf. Prachtig dat hij me hier deelgenoot van maakte. Ik moest even een traantje wegpinken…

Monique ♥

3 Comments on Leeftijd en Liefde

 1. Mieneke
  21 maart 2016 at 08:51 (8 jaar ago)

  Wat een prachtig verhaal. En zo bijzonder. Een grote levensles wat mij betreft. Nu ben ik benieuwd waar je deze man sprak. Op het perron?

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   21 maart 2016 at 09:14 (8 jaar ago)

   Hi Mieneke,

   Nee, hoe ironisch, zittend op een publiekelijk bankje in het zonnetje. Ik ken hem niet…Hij wilde het hardop uitspreken. Hij droeg dit al zo lang met zich mee en door het uit te spreken zou het waarheid worden in zijn beleving. Ik was aangenaam verrast.

   Beantwoorden
 2. Camille
  21 maart 2016 at 10:26 (8 jaar ago)

  liefde is niet aan leeftijd gebonden, op alle leeftijden kan je dat overkomen of tegen komen en wie weet waar !!!wie zal het zeggen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh