Leeftijd


Leeftijd is niets anders dan een nummer waar we ondertussen met het verstrijken der jaren steeds meer waarde aan hechten. Ik doe het met tijd en wijlen ook. Zeker nu weer met mijn naderende verjaardag. Het krijgt meer betekenis dan het eigenlijk zou moeten hebben. Om vervolgens mijn leven ongevraagd te pakken. De waarheid is dat de leeftijd je lot niet bepaald, want het is niet je tijd die telt, maar je houding.

1424625288288-e1424625692627

Ik ben een paar dagen weggeweest. Tijd om na te denken over van alles waar ik normaal gesproken niet aan toe kom. Althans ik maak het geen prioriteit en wuif het weg voor een andere keer. Ik zat nu in alle rust na te denken over mijn leven en hoe mijn leeftijd mij daarin beïnvloed. Het lijkt erop dat er een leeftijd is voor alles. Een leeftijd om te leren en te studeren, om plezier te maken, om te trouwen, om kinderen te krijgen, om succesvol te zijn en een leeftijd waar je te oud voor bent om te doen wat je eigenlijk altijd óók nog wilde doen voordat je sterft…

Je krijgt tevens een leeftijd met bevoegdheid om te beslissen. Beslissen of het goed voor je is om iets te doen óf niet. Gebaseerd op beslissingen in je tijd, wat niet altijd leidt naar de juiste keuze. Dit in plaats van te beslissen op basis van gevoelens en verlangens. Ik wijt dit aan de beperkingen die ik in mijn geest als gevolg daarvan heb gezet.

Don’t just count your years, make your years count – George Meredith

Leeftijd is in mijn beleving een gevangenis mede gecreëerd door onze samenleving die de vrijheid, om te doen wat we willen én wanneer we willen, beroofd. Het is als een race tegen de klok. Waar de leeftijd om vrij te zijn, jong te zijn, gelukkig te zijn, plezier te hebben, te genieten van het leven, succesvol te zijn, mooi te zijn en te doen wat we willen eigenlijk te kort is. In tijd word iets bepaald om iets te doen wat we kunnen. Tot een bepaald moment met een bepaalde leeftijd, want daarna worden we overbodig en begraven we al onze dromen en verlangens samen met onze geluk en passie voor het leven en wachten we op de dag dat iemand ons met deze dromen begraaft.

You are never too old to set another goal or to dream a new dream – C.S. Lewis

De waarheid over de leeftijd is dat het een illusie is, want we zijn vrij om te doen wat we graag doen wanneer we maar willen en vooral onze dromen hebben geen vervaldatum. Het is nooit te vroeg of te laat om deze te achtervolgen. Ikzelf ben daarin bepalend en het is niet de leeftijd die dat bepaalt.

foto 1Leeftijd geeft dus alleen maar aan dat je in leven moet houden om gelukkig te zijn, plezier te maken, te genieten van het leven, te lachen, te leren, te dromen. En dat doe ik (althans probeer ik) iedere dag opnieuw!

Monique 

Live your life and forget your age. – Norman Vincent Peale

2 Comments on Leeftijd

 1. Camille
  24 mei 2016 at 10:55 (8 jaar ago)

  leeftijd, is een tijd waarin je leeft, en dat moet je ook doen ook,je komt altijd wel iets op je pad tegen wat leuk en minder leuk is, vooruit kijken dat moet in het verkeer en ook in je leven. grts

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   24 mei 2016 at 12:20 (8 jaar ago)

   En zo is het! 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh