Lichaamstaal

Zoals jullie inmiddels weten kijk ik graag naar mensen. Ik luister, hoor, observeer en kijk daarbij naar de lichaamstaal. Lichaamstaal zegt dikwijls meer dan 1000 woorden. Ik ben geïnteresseerd in wat een ander beweegt en kan de onderliggende emotie daar al vaak uithalen. Ik doe dat van nature, maar ook professioneel. Ik kijk dan mensen graag direct aan, maar moet er wel voor waken dat het niet voor een ongemakkelijk of intimiderend gevoel zorgt. Zo direct als ik graag in mijn communicatie ben mag ook een ander dat naar mij zijn. Graag zelfs, want dat houdt de lijnen open en helder.

Over lichaamstaal kan ik veel schrijven. In deze blog heb ik er een paar benoemd die misschien leuk zijn om te weten. Ik heb ze zelf ooit eens ergens gelezen en ben er vervolgens op gaan letten.

•   Vrouwen die hun handen gebruiken als dienblad voor hun kin zijn content met de man die tegenover hun zit. Vrouwen die hun hoofd laten steunen op hun handen zie je bijvoorbeeld geregeld in restaurants. Het is heel positief voor de man die haar mee uit heeft gevraagd.

2•   Pupillen verraden wat de ander voelt. Verwijde of grote pupillen betekenen meer opwinding in iemands staat van zijn. Hoe groter de pupillen zijn hoe beter diegene zich voelt in jouw bijzijn en hoe kleiner de pupillen hoe meer dit wijst op angst of ongemakkelijkheid.

•   Iemand die tijdens een gesprek verder dan je neus naar beneden staart is erg in je geïnteresseerd. Er is een verschil tussen de ‘sociale starende blik’ en de ‘intieme starende blik’. De ‘sociale starende blik’ bevindt zich in de zone van je ogen en je neus en duidt op een gewoon sociaal praatje zonder enige intenties. De ‘intieme starende blik’ daarentegen valt onder een andere zone die zich bevindt onder de neus en lager. Dit betekend dat deze persoon jou erg interessant vindt. Let er maar eens op tijdens een willekeurig gesprek met iemand.

•   Iemand die zijn gezicht of nek aanraakt tijdens zijn of haar verhaal heeft hoogstwaarschijnlijk gelogen. Mocht je twijfelen over iemand zijn oprechtheid? Let dan op of hij zijn gezicht of nek aanraakt met zijn handen. Doet hij of zij dit dan is de kans heel groot dat hij of zij niet geheel de waarheid vertelt.

•   Iemand die met gesloten lippen lacht heeft een geheim dat hij of zij niet met jou wilt delen. Het zegt eigenlijk al alles, mensen die hun mond gesloten hebben en lachen tegelijkertijd hebben iets te verbergen voor jou of anderen.

•   Door 2 minuten voor een sollicitatiegesprek een ‘krachtige en open houding’ aan te nemen in plaats van een ‘gesloten en beschermende’ maak je meer kans om de baan te krijgen. Puur door de houding en lichaamstaal die je aanneemt.

•   Door bij een vreemdeling zijn elleboog op een subtiele manier aan te raken krijg je drie keer meer gedaan. Er zijn drie redenen waarom deze lichaamstaal werkt:

Unknown1  De elleboog is een openbare plek en ligt ver van de intieme delen.

2  Het aanraken van een vreemdeling is niet alledaags dus dat geeft gelijk een extra impressie.

3  Een lichte aanraking van 3 seconden op de elleboog creëert een uitwisseling van energie tussen twee mensen. Probeer het met je linkerhand terwijl je iemands hand schudt met je rechterhand en zie dat het werkt.

•   Mensen die hun handpalmen over elkaar heen wrijven hebben positieve verwachtingen. Je ziet deze vorm van lichaamstaal vrij geregeld bij mensen die ergens zin in hebben en verwachten dat iets positief en succesvol gaat aflopen. Des te sneller de beweging, des te meer het vertrouwen en de opwinding.

•   ‘The Power Gaze’ is een snelle manier om iemand te intimideren. Vind je iemand vervelend en wil je dat hij of zij verdwijnt uit jouw omgeving? Gebruik ‘the Power Gaze’: door iemand aan te staren in het gebied tussen zijn ogen en wenkbrauwen intimideer je hem of haar onmiddellijk met jouw lichaamstaal en zal hij of zij snel zijn mond houden.

admin-ajax.phpMonique ♥

Wil je hierop reageren laat dan hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh