Man en Overspel

Overspel! Het wordt gezien als een van de meest vernederende en pijnlijke ervaringen die je kunt meemaken binnen een relatie. Waarom word er dan tóch massaal vreemdgegaan vraag je je misschien af. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Een tekort aan seks staat nog altijd bekend als een belangrijke oorzaak voor overspel.

Maar is dat wel zo? Na het horen van verhalen van diverse mannen heb ik mijn mening daarin bijgesteld. Het idee bestaat dat mannen voornamelijk vreemdgaan, omdat ze seksueel ontevreden zijn. De oerdrang om zaad te verspreiden of dat het genetisch bepaald zou zijn vind ik wat te makkelijk. Naarmate een huwelijk of relatie vordert, kan de seksuele spanning misschien wat afkoelen. En als het vuur gedoofd is, komen er wolven, wordt er wel eens gezegd…

Des-VreemdgaanIndonesie-VreemdgaanDat is misschien gedeeltelijk waar, maar hij gaat eerder vreemd omdat hij sociaal-emotioneel ontevreden is. Een tekort aan bevestiging, verbondenheid en affectie is een belangrijke reden voor overspel, hetgeen versterkt kan worden door een midlifecrisis. Hij wil graag waardering voelen voor de inspanningen die hij levert. Bij weinig waardering voor elkaar, tast dit meestal ook het seksleven aan. Maar hij hoort ook graag dat hij er goed uitziet (ego) of wil soms een bedankje voor zijn harde werk. Als hij dit niet krijgt, vindt hij het moeilijk om zijn ongenoegen daarover te uiten. Vragen om een schouderklopje vindt hij dikwijls niet heel erg mannelijk. En dan zijn sommigen geneigd dit ‘schouderklopje’ maar buiten de deur te zoeken.

Zoekt hij dan een vrouw die fysiek aantrekkelijker is dan zijn eigen vrouw?

Nee, niet noodzakelijk. Het zijn overigens wel de eerste dingen die zijn vrouw vraagt als ze ontdekt dat hij vreemdgaat. ‘Ben je verliefd op haar?’ met daarop volgend: ‘Vind je haar aantrekkelijker dan mij?’ Het antwoord op deze laatste vraag is vaak: ‘Nee’. In de meeste gevallen gaat hij namelijk vreemd om een emotionele leegte te vullen. Mannen bedriegen hun partner dus primair niet voor betere seks of een mooier lichaam.

Voelt hij zich dan niet schuldig?

concentratie-problemen-man-werk-dromen-motivatieHet is te makkelijk om te denken: ‘Als hij vreemd gaat houdt hij geen rekening met mijn gevoelens, anders had hij nooit overspel gepleegd.’ De meeste mannen voelen zich wel degelijk schuldig en hadden ook nooit gedacht ooit overspel te plegen. Dikwijls achteraf wenst hij dat hij het nooit had gedaan… Mannen zijn heel goed in het wegstoppen van hun gevoelens. Ze kunnen zich dus schuldig voelen, maar besluiten pas later om iets met dit gevoel te doen. Dat moment is meestal wanneer alles dreigt uit te komen óf ze staan al voor een voldongen feit. Dat is dan weer wél waar!

1794650_614426775295616_203609239_nMonique ♥

Wil je hier op reageren, laat dan hieronderje reactie achter!

2 Comments on Man en Overspel

 1. Camille
  21 oktober 2019 at 10:53 (5 jaar ago)

  als een man vreemd gaat, wat doet dan die vrouw !hoe noemen ze dat (een vreemde vrouw)

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   21 oktober 2019 at 10:55 (5 jaar ago)

   hahahah die eet dan buiten de deur 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh