Meisjes van 40(+)


Meisjes van 40(+). Waarom deze titel op de maandagmorgen? Omdat in de meeste vrouwen van 40(+) nog altijd een meisje schuilgaat. Soms wat goed verborgen, maar met de wijsheid van een 40-jarige.
Gisteren kreeg ik een artikel doorgemaild van een leuke man. Nu had ik het artikel in een iets andere vorm al eens gelezen, maar even scrollend door mijn blogs is het een mooie aanvulling. Ik schrijf altijd vanuit eigen beleving en gericht op de 40+er. In deze blog zit daar nu de beleving van een man achter. Hij stelt: “Vrouwen boven de 40 zijn het nieuwe sexy!”. Ik maak jullie deelgenoot van zijn inzichten en het krijgt een plekje op Krachtig Mooi om nog eens na te lezen.

Wat schrijft hij:

Tot voor kort, wanneer een vrouw van boven de 40 mijn dating profiel bekeek, was de eerste gedachte die in me opkwam ’te oud’ en ik ging al vlug verder naar het volgende profiel. Ik 1017460_585683884857319_3571996_ndacht: “Waarom kijkt ze naar mijn profiel? We zijn toch niet van dezelfde generatie”. Toch ben ik benieuwd waarom vooral mannen, naarmate ze ouder worden, de neiging hebben om voor jongere vrouwen te vallen. Is het de jeugdigheid, looks, energie, vitaliteit, speelsheid? Ik veranderde, gewoon voor de kick, mijn leeftijdsgrens naar diep in de 40 om te zien wat er zou gebeuren…Ik was een pionier op onbekend terrein geworden en dit terrein was zeer exotisch op zijn zachtst gezegd. Ik ben een visueel ingesteld persoon, maar ik zag ineens veel meer dan enkel de fijne bezienswaardigheden. Deze vrouwen waren te vertrouwen, waren direct, waren bevrijdt en ze waren ‘HOT’, ongelooflijk hot.

Vervolgens beschrijft hij enkele van hun kwaliteiten die vaak ontbreken bij vrouwen in de leeftijd van 20-30.

Zelfvertrouwen 

Ze hebben al heel wat levenservaring. Ze zijn meestal al door een huwelijk, ouderschap en/of scheiding gegaan. Na hun ‘gouden ticket’ van het huwelijk beseffen ze nu dat het tijd voor hen is. Ze hebben niet langer nog een man nodig om een leegte in hun leven te vullen. Ze weten wat ze willen en ze zijn niet bang er voor te gaan. Ze voelen zich goed in hun vel. Ze hebben niet meer deze bullshit routine die ongehuwde vrouwen van 20-30 hebben om de ideale vrouw te willen zijn die de man wil. Ze kennen hun waarde. Hun eigen schoonheid. Na het winnen en verliezen van vele veldslagen en veel te veel te hebben gegeven in vorige relaties hebben ze geleerd hoe met het delicate evenwicht van geven en nemen om te gaan.

Direct

Veel vrouwen van 20-30 jaar laten mannen toe om hun grenzen te overschrijden, zonder dat ze voor zichzelf opkomen. Je zult weinig vrouwen van boven de 40 zien die diezelfde fout maken. Vrouwen van 20-30 jaar hopen dat mannen hun subtiele hints en berichten begrijpen, maar naarmate de tijd vordert en hun behoeften onvervuld blijven, bouwt er zich een wrok op tot deze gruwelijk ontploft…BOEM en dan reageren ze passief-aggressief.

Image title

Jongere vrouwen hanteren een indirecte benadering en leggen vaak de schuld bij wat er mis gaat bij hun partner om hun overreacties te rechtvaardigen, voor iets wat slechts gedeeltelijk gerelateerd is aan wat hen werkelijk dwarszit. Vrouwen vanaf 40 gebruiken de directe aanpak. Wanneer hen iets dwarszit zullen ze het ook onmiddellijk zeggen en zullen ze duidelijke grenzen stellen. De echte schoonheid hieraan is dat wanneer de vrede is uitgesproken er met een schone lei kan worden gestart. De liefde blijft aanwezig.

Is dit revolutionair of zo?

Het is een geweldige kwaliteit! En het is ongelooflijk gezond, zowel voor haarzelf en voor alle betrokken partijen. Geen drama, alleen communicatie. Ik denk dat vrouwen van 20-30 jaar de indirecte benadering hanteren omdat ze bang zijn een conflict te creëren binnen de relatie. 

Bevrijd

echtscheidingOmdat veel vrouwen die ouder zijn dan 40 en daten eerder getrouwd geweest zijn hebben ze meestal reeds de ervaring van initiatief te hebben genomen in hun leven door het beëindigen van een slechte relatie. (Ja, de meeste huwelijken worden beëindigd door vrouwen.) Dit is niet onbelangrijk. Het is zo gemakkelijk om gewoon comfortabel in ons leven te blijven zelfs als we niet heel gelukkig zijn. Waarom? Omdat het beëindigen van een relatie een grote pijn oplevert. Verhuizen, uitzoeken wat te doen met de kinderen. Een groot conflict rond de kinderen misschien. Het opsplitsen van financiën, enz. Het vergt enorm veel moed om dat te doen. Er is geen grotere vreugde dan het gevoel van bevrijding te hebben na te lang in een kooi te hebben gewoond. De ironie is dat wij zelf de sleutel zijn van onze eigen kooi! De bevrijding is bevrijdend. Om deze reden kan je ook alles zeggen tegen een vrouw van 40+ Ze zal misschien niet akkoord zijn maar ze zal je wel de ruimte geven. Is dit niet hetgeen waar we allemaal naar op zoek zijn?

Ze zijn Hot

Ik had eveneens kunnen schrijven sexy, maar de meeste vrouwen vanaf 40 verkiezen toch Hot. Door ‘Hot’ te zeggen weet de vrouw dat je al haar kwaliteiten waardeert en niet enkel de fysieke. Wanneer een vrouw goed voor zichzelf gezorgd heeft in haar 20-30 jaar en ze straalt vertrouwen uit, ze is direct en bevrijdt, dan is de kans groot dat ze ook ‘Hot’ zal zijn. Bovendien voelt ze niet meer de noodzaak om klakkeloos de maatschappelijke normen van sex liefde of daten te volgen. Waarom zou ze? Zonder de noodzaak van strategieën om een man te vangen doet ze wat goed voelt en dat werkt voor haar. Hoe bevrijdend! En is iemand die bevrijd is niet super-sexy? Ik bedoel, zelfs als je je niet fysiek aangetrokken voelt tot die persoon, kunnen ze nog steeds super-SEXY zijn! Ik hou ervan mezelf te kunnen zijn als ik bij een vrouw ben. Juist omdat je vantevoren aangeeft dat er geen commitment hoeft te zijn, ontstaat het! Omdat er ruimte komt voor eerlijkheid en openheid. Ik weet niet waar dit allemaal heen gaat maar is dat juist niet heel leuk? Het niet weten. De ontdekking. Alle mogelijkheden. Grappig is dat als ik met mijn vrienden over dit nieuwe avontuur praat dat ik me er dan op betrap ‘oudere vrouwen’ te zeggen. Mijn mentale constructie over vrouwen moet duidelijk nog veranderen. Daar is ruimte voor groei! Dit alles gezegd hebbende: Mijn volgende vriendin is geheid boven de 40!

6d8f6764225e29aafe82b9eb488f083fHoewel ik vind dat hij wellicht wat vooroordelen heeft tussen de regels door, vrouwen van 20-30 over 1 kam scheert, doet hij toch een mooie ode aan de 40+ vrouw. Overigens geldt dit natuurlijk niet alleen voor de single 40+ vrouw waar hij over schrijft.“Vrouwen boven de veertig zijn het nieuwe sexy”. Eens of niet?

Monique 

2 Comments on Meisjes van 40(+)

 1. Camille
  20 juni 2016 at 15:44 (8 jaar ago)

  het leven is een stuk makkelijker dan vroeger, ik bedoel waar moest je naar toe als je wilde gaan scheiden, de mensen waren gesloten je mocht alles niet weten en of niets verder vertellen, ik ben dit jaar 50 jaar getrouwd en als ik vooraan kon beginnen dan was mijn vrouw weer de zelfde , er is overall wel eens wat… (vandaag is morgen ! gisteren ….ik denk dat dit jou verhaal doorkruist grts

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   20 juni 2016 at 16:31 (8 jaar ago)

   Wel mooi dat je dit zo beleeft! 50 jaar lief en leed delen…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh