Midden in de Midlife

‘Midden in de Midlife’ is de tagline van mijn persoonlijke blog. Ik ben erg blij met de reacties op het ‘live’ gaan van mijn website. Ook onder meer van de vrouwen die aangaven nog niet in de Midlife te zijn aangekomen en het toch leuk vinden om mee te lezen.

Hieraan moest ik terug denken toen ik afgelopen week sprak met een paar vrouwen van midden 20 en begin 30. Met verschillende aanleidingen ontstond er een gesprek over hoe ze in cc3f40302c6004892ca9cea533b8b4f6het leven staan, waarover ze nadenken, wat ze vervolgens beweegt en hoe ze zich daarbij voelen. Het viel me op hoe bewust zij bezig waren met hun levenskeuzes en het bijsturen van eerdere keuzes. Lef en inzicht om hun leven een andere wending te geven, ten volle te benutten en niet te wachten op wellicht betere tijden. De bereidheid af te wijken van het traditionele patroon, huisje-boompje-beestje waar overigens niets mis mee is, en het leven flexibel te houden. Nu kunnen zij een uitzondering zijn op hun leeftijdsgenoten, of wellicht was ik een uitzondering op mijn leeftijdsgenoten, want ik was destijds nog niet zo zelfbewust. Dat kwam pas in mijn Midlife.

Het leven bestaat simpelweg uit een begin-, midden- en een eindfase. Ik heb de indruk dat de levensvragen die voorheen als kenmerkend voor de Midlife werden beschouwd, nu al op jongere leeftijd worden gesteld. Ofwel we worden eerder bewust van onszelf. Misschien is het ‘wishful thinking’ van mijn zijde maar misschien zijn de typische Midlife onderwerpen ook al interessant voor jongere mensen. En zou het zo maar kunnen zijn dat door dit eerdere bewustzijn, de bekende ‘crisis’ die zo verbonden lijkt te zijn met de ‘Midlife’ steeds vaker zal worden voorkomen? Of word ik gewoon oud…

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh