Midlifecrisis bij de man 1

Fasen van de man in de midlifecrisis. ‘Fasen’ !? Ja en om precies te zijn bestaat de midlifecrisis uit 6 fasen. Pff… ik hoor je denken…6…en in welke fase bevindt hij zich dan?

Allereerst geen enkel mens is hetzelfde en deze blog is gebaseerd op diverse verhalen uit de praktijk, maar het verloop van een midlifecrisis kan daarin dus ook verschillen. Over het algemeen zitten mannen wat langer in de ontkenningsfase dan een vrouw, maar daarover meer in een andere blog. Overigens als vrouw kun je je ook herkennen in deze fasen. Maar ik schrijf nu over de beleving van de man.

Ik start met de eerste 3 fasen, die zijn al heftig genoeg. In een volgende blog de volgende 3. Twijfel je of jouw man ook in de crisis zit, of denk je een fase te herkennen, lees gerust verder.

Fase 1: Ik word oud…

307.-Man-Sues-HimselfOuder worden doen we allemaal, maar je kunt dat nog heel lang ontkennen. Over het algemeen kunnen mannen dat wat langer dan vrouwen, maar dat nog even terzijde. Het begint met de constatering dat hij s’morgens in de spiegel kijkt, de slaapvouwen in zijn gezicht ziet zitten en de wetenschap heeft dat dat pas rond het middaguur weer is bijgetrokken. De eerste fronsrimpels beginnen te tekenen. De kleding lijkt gekrompen in de was en het buikje blijft hardnekkig zitten. Dat heet ouder worden! Hij kan het ouder worden nog geruime tijd ontkennen, want het is niet altijd makkelijk om het onder ogen te (durven) zien. Buiten wat zuchten en wat kortaf zijn zul je nog niet veel merken bij manlief.

Fase 2: Onredelijke boosheid

SchreeuwenFase 1 lijkt redelijk geruisloos te zijn verlopen, maar in Fase 2 komt onredelijke boosheid om de hoek kijken. Je vraagt je dikwijls af, wat is nu zijn probleem? Hij is nl. boos, kwaad, onredelijk op alles en iedereen en jij hebt geen idee waar dat vandaan komt. Hij voelt zich slachtoffer van zijn eigen leven, het leven dat in zijn beleving bepaald is door anderen. Hij wil weg, vluchten, spannende dingen doen, misschien ander werk en twijfelt aan zijn gevoel voor jou… Zo, ook goeiemorgen! Als partner krijg je het even flink voor je kiezen. Je vraagt je nog steeds af waar is mijn lieve zorgzame man gebleven of is het misschien mijn schuld?

Fase 3: Ik ga me uitleven!

35500_miscellaneous_walking_in_the_middle_of_nowhereNu is het per definitie niet zo dat iedere man in deze fase een affaire begint, maar het gebeurt soms wel. Hij wil verloren tijd in gaan halen en dat gaat soms gepaard met uitspattingen die je totaal niet van hem verwacht. Hij kan zomaar ineens bedenken om alles op te geven en een restaurantje in the Middle of Nowhere  te beginnen. Een onvervulde droom wil hij gaan najagen en de realiteit is hij uit het oog verloren. Huh..stamel je nog, maar mag dan niet baten. Het roer moet om! Totale verbijstering, want bij jou weten hebben jullie het daar nooit over gehad. Kortom, hij vindt dat hij gedaan heeft wat men van hem verwachtte en nu is ‘hij’ aan de beurt!

‘Let’s go wild’

Sometimes-you-find-yourself-in-the-middle-of-nowhereMaar we zijn er nog niet…een midlifecrisis neem ik heel serieus, het is iets wat helaas niet zomaar overwaait. Zoek op tijd hulp! In de volgende blog Fase 4, 5 en 6!

Blijf je meelezen?

Monique

 

Herken je dit? Of wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh