Midlifecrisis

Afgelopen weekend zat ik op een feestje en ‘Midlifecrisis’ kwam ter sprake. Een onderwerp waar ik meerdere blogs mee ga vullen. Het blijft een lacherig onderwerp op een feestje, maar het kan heel heftig zijn als je er zelf midden in zit.

midlifecrisis-voor-je-dertigste-by-mislav-m2Hoe herken je een Midlifecrisis bij jezelf? Bij Midlifecrisis wordt vaak als eerste gedacht aan de man. De man die een snelle auto voor zichzelf koopt en zijn vrouw inruilt voor een jonger exemplaar waarvan je je afvraagt of ze de leeftijd van 18 al heeft bereikt. Een klassieker misschien, maar het is veel heftiger dan dat. En ook als vrouw kun je in een Midlifecrisis terechtkomen.

Zit je in een Midlifecrisis dan ervaar je vaak onvrede in je huidige leven. Je hebt alles, maar je geniet er niet meer van. Je baan, je man/vrouw, je kinderen, alles valt tegen. Het leven wat je door de jaren heen zorgvuldig hebt opgebouwd voelt als een last en geeft een benauwd gevoel, een gevoel dat je geleefd wordt. Maar ook het gevoel dat anderen voor jou hebben bepaald hoe dat leven er uit ziet. Dit klopt natuurlijk ook wel een beetje. Je baas bepaalt nog steeds je werktijden. Het is niet handig om met kleine kinderen de Mount Everest te gaan beklimmen. Die auto met grote kofferruimte is toch wel handig voor zowel kids als boodschappen etc. En zo rollen we vooral praktisch door het leven.

En dan BAM ineens komt dat gevoel, een recalcitrantie maakt zich van je meester. Je wilt weg. Weg uit je burgerlijke bestaan. Je wilt erop uit, veranderen van baan, de wereld gaan 136277-midlifecrisis-bij-de-vrouwverkennen, verloren tijd gaan inhalen. Een nieuw leven opbouwen, al dan niet met achterlating van je gezin. Dit gevoel kan zo heftig zijn dat je soms stappen gaat ondernemen die niemand ooit van je had verwacht. De eenmaal doorgezette wilde plannen kunnen het hele gezin op zijn kop zetten. Bij een Midlifecrisis is het niet dat dit aan je omgeving ligt, maar het zit in jou…Bij jezelf dit herkennen dat je hier last van hebt is niet altijd eenvoudig, maar kan wel verhelderend zijn. Constateer je dit, zoek hulp om schade te voorkomen, want als je er eenmaal in zit is er nog een lange weg te gaan. Voor zowel jezelf als voor je partner..

Monique

Herken je dit? Of wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

8 Comments on Midlifecrisis

 1. Emmetje
  6 oktober 2016 at 05:23 (8 jaar ago)

  Met dit artikel sla je de spijker op z’n kop! Het probleem is echter dat personen in crisis meestal ontkennen dat er met hun iets mis of aan de hand is. Zij zullen dus niet zo snel hulp zoeken. Het zijn eerder de achtergebleven partners die zich wenden tot de psycholoog, om in deze zware periode overeind te blijven. Maar hoe meer aandacht hoe beter, want het is één van de hoofdoorzaken van het hoge percentage scheidingen vandaag de dag!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 oktober 2016 at 07:18 (8 jaar ago)

   Ben ik met je eens, maar doordat een aantal partners al eerder aan de bel trekken kan er sneller actie worden ondernomen en in sommige gevallen veel leed worden voorkomen.Maar makkelijk is het niet om de ander hiervan te overtuigen…

   Beantwoorden
 2. Corin van Dijke
  15 september 2017 at 11:03 (7 jaar ago)

  Hallo,

  Mijn ex-man zit midden in zijn midlife crisis heerlijk aan de replay fase. Hij is boos op mij En onze dochter hij denkt dat alles mijn schuld is. Het begon met ik word dik ik word grijs. En ik zei nog grijs maakt je sexy. Hij merkte dag hij ouder werd naar een avond stappen had hij heel de dag nodig om bij te komen. En had vaker last van lichamelijk klachten. Onze dichter werd groter het gibg makkelijker. Mijn vriendin van 10 jaar jonger liet hem jong voelen zoals hij zei. Zij was getrouwd maar dat mocht de pret niet drukken. Zij prees hem de hemel in en hij wilde met haar man stelen en criminele dingen doen dat was spannend. Ik wilde dat niet. Ineens gingen ze tot diep in de nacht appe stiekem was leuk. En ik kreeg vermoedens dat er iets speelde hij was verliefd. En ik was een zeik wijf moest me anders kleden iedere dag me haar krullen iedere dag me kleden zoals me vriendin. Want die zag er tenminste op en top uit. Dat kan als je niet hoeft te werken en een moeder heb die alles deed dus tijd genoeg voor je zelf.

  Hij ging weg hij hield niet meer van me heeft 9 maanden lang achter me vriendin aangelopen inmiddels mijn ex vriendin. Onze dochter was niet belangrijk en liep vaak in de weg. Vergat haar te halen en abders bravht hij haar naar een paar uur terug. Hij kocht vanalles voor haar betaalde alles van verbouwingen tot auto’s alles. En toen ging zijn bedrijf failliet want ja de dingen die betaald moesten worden, werden niet betaald. En toen kwam de drugs hij ging naar feesten en hij voelde zich goed ging aan de xtc cocaïne. Ik ging hem helpen de schulden in kaart brengen hij veranderde weer een beetje naar de oude maar ter vergeefs het festival seizoen begon. En onze dochter werd steeds minder belangrij En ik was degene die uitlegde dat het feesten voorbij was met meer dan 130 duizend euro schuld. Maar dat wilde hij niet inzien hij ging naar feesten gebruikte drugs ging stelen ging dealen. En ik bleef maar regelen en hopen dat het beter ging. En hopen dat hij weer meer tijd had voor onze dochter maar ter vergeefs. Hij werd failliet verklaard op 18 oktober en de ellende begon. Zijn dochter was nu helemaal teveel want wilde iets met hem doen en dat koste geld geld wat hij voor hem zelf wilde gebruiken. Hij ontmoeten zijn vriendin waar hij nog bij is. Die is hetzelfde die gaat naar feesten gebruikt drugs en brengt haar kind weg als ze geen zin in haar heeft en anders is ze bij haar vader. Onze dochter is niet welkom want het is een vervelende irritante puber met een uitgesproken mening over haar vader en over zijn vriendin. Ondanks dat ze weet dat hij schulden heeft gaan ze ieder weekend op stap naar ieder festival en iedere week nieuwe kleren. Waar ze het van doen nou hij maakt nieuwe schulden want betaald niet waar hij voor moet betalen. En natuurlijk crimineel zijn helpt niet mee werkt zwart. Zij roept naar iedereen hij is goed voor helpt me financieel mee maar heeft hem niet nodig want kan op eigen benen staan. Nu is het zover hij zit nog verder in de problemen word nog steeds ouder en ziet al 9 maanden zijn dochter niet haat mij voor zijn mislukte leven en ziet onze dochter als een grote last. Nu wachten we op afronding van het faillissement en dan maar zien of de relatie stand houd tussen hun twee als ze niks meer kunnen.

  Ik zit in de crisis opvang omdat ik door zijn faillissement ons huis moest verkopen en geen slaap plaats heb voor mij en me dochter. Moet nu hopen geen last te hebben van zijn faillissement en restschuld van ons huis. Maak me enorme zorgen dat hij verder verslaafd raakt en dat hij op deze manier alles kwijt raakt. Maar misschien is dit de les die hij moet leren om in te zien waar hij last van heeft. De replay fase is een verdompt lastige fase voor de achterblijvers.

  Groet corin

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   15 september 2017 at 11:25 (7 jaar ago)

   Jeetje Corin… wat een verhaal… En Ja voor de achterblijvers is er dikwijls veel verdriet. Jij kunt hem niet helpen. Dat begint bij hemzelf. Hij moet dat willen. Investeer de tijd in je dochter en jezelf. Dat loont zeker de moeite en versnipperd niet jou energie…

   Monique

   Beantwoorden
   • Corin van Dijke
    16 september 2017 at 17:45 (7 jaar ago)

    Hallo,

    Dat is ook wat ik aan het doen/proberen met me dochter. Het blijft een hel. En wilde dit graag delen. Dat het bestaat en niet herkend word is verschrikkelijk.

    Beantwoorden
    • krachtigmooi
     17 september 2017 at 12:44 (7 jaar ago)

     Fijn dat je deelt Corin! Wellicht herkennen meerdere zich hier in…

     Monique

     Beantwoorden
 3. Angela
  10 maart 2018 at 23:13 (6 jaar ago)

  Er is een heel goed geschreven boek over dit fenomeen.
  “mannen in midlfe crisis” schrijfster Josine van Dongen.
  Dit is een boek voor alle vrouwen, die hier mee te maken krijgen. Er is hier veel te weinig informatie over, terwijl het sluipmoordenaar nummer 1 is voor wat betreft de scheidingen.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   11 maart 2018 at 09:57 (6 jaar ago)

   Ik ken het boek niet, maar mooi om te delen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh