Mooi oud

We proberen om mooi oud te worden en dan het liefst zonder kunstmatige middelen. Ik ook en probeer daarom regelmatig nieuwe dingen uit. En hoewel ik al op jonge leeftijd met goede huidreiniging en verzorging ben begonnen kan ik ook de tand des tijds niet tegenhouden. Daar moet wat zwaarder geschut aan te pas komen.

imageEen aantal weken geleden kreeg ik het aanbod van Yvonne, Specialiste in Schoonheid, om geheel vrijblijvend een ‘2B Bio Peeling’ te ondergaan. Een 100% natuurlijke, helende, Krachtige, huidverbeterende gezichtsbehandeling met een Mooi resultaat. Een link naar mijn blogsite werd gelegd. 😉 Gevraagd werd naar een eerlijke mening hierover en ik had de vrijheid om daarover wél of niet te schrijven. Ik vond het toch wel beetje spannend, vaak hoor je dat na een peeling de vellen letterlijk aan je gezicht hangen! Yvonne verzekerde mij dat dit bij deze peeling zeker niet het geval is. Hooguit een beetje schilfering. Het woord BIO spreekt mij aan, niet omdat ik nu altijd zo ‘healthy’ bezig ben, maar dat het op natuurlijke basis is. Hoeveel kwaad kan het dan doen? Ik ga het meemaken!

Wat is het precies?

image1De  kruidenpeeling, zoals de 2B Bio Peeling ook wordt genoemd, verwijdert alle dode huidcellen aan de buitenkant en stimuleert vanuit de binnenkant de aanmaak van collageen. Daarnaast geeft het je huid een oppepper en zorgt het ervoor dat je binnen een halfuur van je doffe teint verlost bent. Ook kan deze kruidenpeeling zelfs de eerste beginnende lijntjes vervagen. Nu zijn het bij mij geen eerste lijntjes meer, maar als ze verzacht worden dan is het het proberen waard. Zoals de naam al doet vermoeden is de Kruidenpeeling geen chemische peeling. Deze behandeling is volledig gebaseerd op kruiden. Maar ook deze peeling mag absoluut niet in je ogen komen, door het toch enigszins krachtige karakter. Daarom gebruikt Yvonne altijd wattenschijfjes en beschermende crème voor je lippen en de tere huid rondom je ogen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat stiekem wel beetje jammer vind, want mijn kraaienpootjes kunnen ook wel een minipeeling gebruiken. 😉

De  kruidenpeeling is groen van kleur en ruikt naar algen, niet heel lekker. In het begin is de IMG_9019behandeling waarbij je huid eerst goed gereinigd wordt totaal niet pijnlijk, tot het grote scrubben gaat beginnen. De uiteindelijke 2B Bio Peeling. Het voelt alsof er kleine glasscherven over je huid worden uitgesmeerd. Dit gevoel houdt ongeveer 2 minuten aan. Daarna wordt het kruidenmengsel met vochtige sponsjes van je gezicht gehaald. Dan zit de peeling erop en eindigt de behandeling met een masker om de huid te kalmeren.

Na de eerste behandeling had ik al een mooie zachte huid en weinig irritatie, maar op advies van Yvonne heb ik het in kuurverband gedaan, dit voor het optimale resultaat! Dat wil zeggen; 3 behandelingen binnen 10-14 dagen. Waarom 3 behandelingen? Omdat dan de huid binnen korte tijd steeds opnieuw geprikkeld wordt, collageen aanmaak optimaal is en huidverbetering snel zichtbaar is.

Ik laat je aan de hand van onderstaande foto’s zien hoe het in zijn werk gaat. Ze start voor de behandeling met het reinigen van je gezicht, vervolgens gaat daar een dieptereiniging overheen. Dan komt de 2B Bio Peeling en daarna het kalmerend masker. Na verwijdering van het masker krijg je een herstellende crème dat het zuurstofgehalte doet toenemen en collageenproductie stimuleert en daaroverheen een dagcrème.

IMG_9021 IMG_9019 IMG_9037 IMG_9023

Het resultaat

Ik ben enthousiast! Mijn huid ziet er fris, schoon en lekker doorbloedt uit. Poriën ogen kleiner en lijntjes zijn verzacht. Het neemt verzorgingsproducten ook beter op. En dat al na de eerste keer. Ik zal deze kruidenpeeling daarom zeker vaker gaan doen en eventueel in kuurverband. Het is een mooie start in het voorjaar en als afsluiter van de zomer om met een schoon huidje de winter weer in te gaan.

Quote-NATUURLIJKE-HUIDVERZORGINGDeze blog is gebaseerd op mijn ervaring. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen over de behandeling of wil je deze zelf eens ondergaan neem dan contact op met Yvonne, zij kan je daar heel goed in adviseren!

Monique 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh