Mooie mensen


Sommige mensen komen een ruimte binnen en trekken onmiddellijk de aandacht. Is het de manier waarop ze lopen? Hoe ze praten? Hoe ze bewegen? Is het de kleding? Of is het een combinatie? Misschien, maar ik noem dat liever charisma! Voor mij is charisma een opmerkelijke, persoonlijke eigenschap. Een onweerstaanbare magnetische uitstraling.

Deze persoon valt op in de massa en de energie die er omheen hangt laat je hier misschien onbewust op reageren. Het komt dan van binnen uit en dat is voelbaar en deze aantrekkelijkheid heeft niets te maken met uiterlijkheden.

ac5cb6c89f60e381d0e9c9b20eb6099cIn een wereld waar we bereidt zijn heel ver te gaan voor een mooie buitenkant vind ik persoonlijk, uitstraling veel belangrijker. Je kunt je namelijk nog zo mooi verbouwen, oppimpen of whatever, bij gebrek aan uitstraling of zelfvertrouwen geeft het nooit het gewenste effect.

Begrijp me niet verkeerd, ik kijk graag naar mooie mensen en ook voor mijzelf geldt dat ik me graag goed verzorg en het uiterlijk niet onbelangrijk vindt. Maar ik kijk liever nog wat verder dan alleen de verpakking. Als ik ergens naartoe ga waar ik weinig mensen ken, wat bepaalt dan wanneer ik op een vreemde afstap? Dat zit hem misschien gedeeltelijk in de buitenkant, maar vooral de energie die iemand uitstraalt is voor mij bepalend om een gesprekje aan te gaan. Dat gaat dus verder dan alleen een mooie verschijning.

Laatst ontmoette ik toevallig een vrouw die ik alleen kende via een foto en eerder gepubliceerde stukken die ik van haar had gelezen en die me aanspraken. Een foto zegt iets over hoe je wilt overkomen bij een ander. Vaak is dit de leuke versie van jezelf, waar je uitgeslapen bent, blij bent, goed in je vel zit etc. En nu ontmoette ik haar ‘live’ en vond ze eigenlijk nog mooier. Ik voelde ook meteen de behoefte dit uit te spreken. De kennismaking en de prettige energie die om haar heen hing versterkte meteen haar buitenkant.

roodIs charisma genetisch bepaald of kun je dat aanleren? Hoe je in het leven staat bepaald voor een groot deel je uitstraling, en die heeft weer invloed op je omgeving. De meesten van ons handelen dagelijks met aangeleerd onbewust gedrag, zonder ooit te kijken of dit gedrag wel effectief is. Charisma is wellicht gedeeltelijk genetisch bepaald maar uitstraling hebben kun je leren. Door je bewust te worden van je lichaamstaal en je imago kom je al een heel eind! Door iemand anders er een objectief licht op te laten schijnen kun je leren hoe een ander naar je kijkt en wat je lichaamstaal daarbij verteld. Dit kan heel verhelderend zijn.

Uiteindelijk heeft iedereen iets moois en krachtigs in zich, alleen is het soms zo goed verstopt  en zien we het zelf niet meer!

Mooi filmpje ter illustratie:

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh