Onrust


Maandagmorgen 22 februari 2016. Vroeg wakker, slecht geslapen. Ik heb al een paar dagen de onrust in mijn lijf. Onrust die ik niet altijd direct kan herleiden. Een onbestemd gevoel. Herken je dat? Nu heb ik dit van tijd tot tijd dus ben enigszins voorbereidt. Als ik het voel aankomen laat ik het ook maar gewoon gebeuren. Soms tot ongenoegen van mijn omgeving, omdat ik wellicht wat kribbig uit de hoek kan komen. Dit is niet persoonlijk. Ik zit dan met name mezelf in de weg.

Het regent buiten en de drang om dingen op te ruimen is toegeslagen. Van opruimen klaart mijn hoofd. Ik heb wat drukke weken achter de rug en hoewel ik er altijd voor probeer te waken heb ik toch een aantal zaken ‘binnen’ laten komen. Op de dagen van de onrust is er tegelijkertijd een soort van bezinning. Ik probeer me dan bewust even terug te trekken. Ik kijk dan weer even naar mijn leven, naar mezelf. Wie ik ben, wat ik wil, wat ik aan het doen ben, wie of wat belangrijk is of wat mijn attentie behoeft. Ik hou dat dan even kritisch tegen het licht. De onrust drijft mij er naartoe. Wegrennen is geen optie, het dwingt me om te kijken. Niet dat daar dan alle antwoorden vervolgens uit voortvloeien, maar ik heb het aangekeken en daar begint het mee.

Nu is het vandaag ook nog volle maan. Vanavond om 19.21 uur om precies te zijn. Nu veroorzaakt die volle maan bij mij altijd onrust in de vorm van slecht slapen wat in sommige keren omslaat in piekeren of vreemde dromen. Die vreemde dromen komen op een later tijdstip vervolgens in een iets andere vorm als een déjà vu terug.

Dat de volle maan me fascineert daar heb ik al eens eerder over geschreven. Waar staat hij deze keer voor? Petra Stam schreef er het volgende over:

Volle maan 22 februari 2016

snowdrops-flowers-white-flowers-sprout-flower-seedlings-fresh-nature-macro-2560x1440In deze periode van de Sneeuwmaan kan de winter ons af en toe nog verrassen met een deken van sneeuw. In de aarde ligt het verborgen leven dat steeds verder ontwaakt. Behalve de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes die zich al laten zien, speelt de groei zich vooral nog op het onzichtbare vlak af, namelijk onder de grond en in bomen en planten. In ieder zaadje bevindt zich het perfect opgeslagen plan van groei en dit zorgt ervoor dat het tot ontwikkeling komt onder de juiste omstandigheden. Wij mensen kunnen keuzen maken, afwegen wat we tot ontwikkeling willen laten komen. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat jij alles kunt creëren wat je maar wilt. Wat wil jij het liefst laten groeien? En geef je jouw energie ook aan de plannen die je wilt laten uitkomen? Het thema bij deze volle Sneeuwmaan is ‘kiemkracht en ontkiemen’.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Maagd. Dat maakt voorzichtig maar gewetensvol, kritisch maar verstandig, beheerst maar praktisch. De behoefte aan controle, ordenen en zekerheid kan overheersen. Wees je bewust waar jij je op stort: het huishouden, dienstbaarheid naar anderen of jouw eigen wensen en plannen? Durf spontaan te zijn, wees tolerant naar jezelf.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Vissen. Aan de ene kant maakt dat nog gevoeliger, want je voelt niet alleen wat jij verlangt, maar ook wat anderen van jou verlangen. Houd een slag om de arm voordat je in deze tijd ‘ja’ zegt tegen anderen. Voel of iets bij je past, of het jou helpt in je groei of om jezelf te ont-wikkelen naar jóuw wens.

De Maan maakt een (onharmonische) verbinding met Venus. Dit kan een onvervuld gevoel geven of emotioneel labiel maken. De ene keer zoek je geborgenheid, de andere keer wil je op avontuur en hartstochten uitleven. Ontevredenheid of problemen in de relatie zijn hier ook een uiting van. Besef welke behoefte aan liefde en geborgenheid jij hebt en onderneem actie om die te vervullen.

Image 18-01-16 at 00.59Is dit bijgeloof of roept het herkenning op? Doe ermee wat je wilt. De behoefte aan ordenen is in ieder geval bij mij toegeslagen. De rest zal ik, terwijl ik bezig ben of niets doe, eens overdenken! 😉

Monique 

Wil je hierop reageren laat dan hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh