Opruimwoede

rust-in-je-hoofd
Om een van de eerste blogs volledig blanco nieuw leven in te blazen kreeg ik in eerste instantie ontzettende drang om te gaan ruimen. Het gevoel dat ik had voordat mijn oudste dochter werd geboren. De bekende ‘nesteldrang’, maar dan in een andere vorm. Ik had nu iets meer een duwtje nodig dan destijds om echt te starten, omdat er geen druk van de komst van een kindje op rustte.

Mijn huis, dat maakte ik eerste prioriteit. Het voelde rommelig en door een drukke periode leek het wel of er van alles was binnengeslopen waarvan ik het bestaan niet eens afwist, laat staan wat ik ermee moest.

Was hier nu sprake van chaos of was het wanorde? Ik prefereer het woordje wanorde, omdat bij het woordje chaos het net klinkt alsof er niets meer aan te doen is. Wanorde is op te lossen. Na toch nog wat uitstelgedrag toch maar gestart en het gaf zoveel voldoening achteraf.

Door te beginnen met ruimen ontstond er letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte in mijn huis en ruimte in mijn hoofd. Met het ruimen verdwenen ook de pieker momenten. Ik had tenslotte andere zaken om me op te richten, onnodige zaken in dit geval. Ik liet daarmee oude dingen los en maakte ruimte voor nieuwe ideeën.

Mooie bijkomstigheid was, ik kreeg er ’tijd’ voor terug. Tijd om leuke dingen te doen. Als je nl.tegen rommel aan blijft kijken heb je eerder last van een schuldgevoel en blijft het in je hoofd rondspoken, ik moet nog dit en ik moet nog dat..waar ik heel onrustig van werd.

Ik heb het dus gedaan en afgevinkt, heerlijk! Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, tijd voor leuke dingen!

Monique

Herken je deze opruimwoede? Of kun je er juist niet toe zetten om het te doen? Laat dan hieronder een reactie achter!↓ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh