Overgang

Overgang? Nee, ben nog veel te jong…Opwindend onderwerp voor de maandagmorgen? Niet echt, maar ik heb weer van die niet controleerbare dwaze dagen dat mijn hormonen met me aan de haal gaan. Af en toe is er dan geen land met me te bezeilen. Mijn maandelijkse hormonencyclus krijgt kuren en ik slaap slecht. Mijn borsten zijn supergevoelig en mijn lontje is soms wel heel kort òf juist weer helemaal niet. Vermoeidheid steekt weer de kop op en vroeg naar bed gaan levert me alleen maar pieker momenten op en kom dan vervolgens niet aan die broodnodige rust toe. Opvliegers heb ik dan weer niet, althans niet in mijn beleving, maar dat zal wel het volgende zijn. O ja, in de nacht badend in het zweet wakker worden was ik nog even vergeten. Herkenbaar? Nu ben ik van nature een hittepetitje maar ik begin me af te vragen zou ik in de overgang zitten of ben ik op weg er naartoe?

IMG_6240Pfff…als dat zo is, die had ik nog niet ingecalculeerd. Weer een nieuwe fase in mijn leven. Begon net te wennen dat ik een blije vijftiger ben sta ik weer voor nieuwe zaken waar ik mee moet gaan dealen. Kan ik ergens uit die denderende trein stappen? Maakte ik me eerder nog zorgen over toename in rimpels, krijg ik nu te maken met nog zwaarder geschut. Mijn lichaam gaat veranderen en wil ik dit behouden dan vereist dat weer aanpassing.

Ik ben een Bourgondiër en nu moet ik minder gaan eten, want mijn stofwisseling wordt trager. Meer beweging past eigenlijk niet in mijn agenda. Ik werk, heb pubers in huis, een sociaal WENDY_BLOEMILLUSTRATIE1aleven en wil ook tijd voor mezelf. Word al moe bij de gedachte. Weinig in de zon, want je huid wordt dunner, droger, minder elastisch en ouderdomsvlekjes ontstaan terwijl ik van het zonnetje juist opkikker. Ook gaat je haar dunner worden en op plaatsen groeien waarvan we dan weer liever niet hebben dat het daar groeit. Je borsten verslappen, want daar neemt dan weer het vetweefsel af terwijl het op andere plaatsen zich lekker gaat nestelen. Je wordt vergeetachtig en bent snel afgeleid wat wellicht door de vermoeidheid komt. Alhoewel ik daar dan weer al wat langer last van heb, maar nu dus wellicht een geldig excuus ga hebben. De weg van de overgang kan overigens jaren duren heb ik me laten vertellen. En last but not least, beperk je alcoholinname want dat zorgt dat al het bovenstaande nog sneller in verval gaat.

IM_STILL_HOT_IT_JUST_COMES_IN_FLASHES_NOW_Blue_T_Shirts__77078__86773.1454602719.1280.1280Klinkt allemaal niet heel hoopvol en sexy. Ik wil nog sprankelen en hier nog helemaal niet mee geconfronteerd worden. Maar kan net iets teveel vinkjes zetten. Jeetje wat een klaagzang op de vroege maandagmorgen. Ik moet er zelf even om lachen nu ik het teruglees, want tegelijkertijd lucht het wel op en ben vast niet de enige. Relativeren is nu de beste optie en kijken wat het mij het leven tot nu toe allemaal al gebracht heeft en nog gaat brengen. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van leven en genieten. En laat ik dat vooral niet vergeten!

Monique 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh