Toeval?


Bestaat toeval of niet? De meningen zijn daarover verdeeld en dat mag. Ik persoonlijk geloof niet in toeval. Ik geloof dat je bepaalde zaken misschien wel ‘onbewust’ kunt sturen. Het heeft ook te maken met de uitkomst van de keuzes die je op dat moment maakt. Tevens geloof ik dat er meer is tussen hemel en aarde wat je rationeel niet altijd kunt verklaren. Een herkenbare; ik denk aan iemand, besluit te bellen en de telefoon gaat. Is dit telepathie of is het toeval? Waarom ontmoet ik bepaalde mensen? Waarom komen ze op mijn pad? Kan ik 1451549_580397275365233_144991650_nmisschien iets van ze leren of is het toeval? Zijn ze er misschien om me iets te laten zien wat ik ‘niet’ zie of ‘wil’ zien? De keerzijde is dat er ook weer mensen verdwijnen van mijn pad. Soms neem ik bewust afscheid van ze en soms verdwijnen ze geruisloos. Dat is niet altijd leuk, maar het gevoel klopt dan gewoon niet meer. Dat wil niet automatisch zeggen dat ik deze mensen nooit meer ga zien.

Pff..klinkt als moeilijke materie als ik het zo opschrijf, maar het heeft mij vaak bezig gehouden. En waarom zou ik alles moeten verklaren? Ik heb geleerd er nu anders naar te kijken. Ik vraag me nog steeds wel eens af waarom nu en wat moet ik gaan zien. Maar dat vindt iedere keer weer zijn weg. Ik sta nu dichter bij mezelf en durf naar mijn hart en intuïtie te luisteren. Ik zweef niet, mijn ‘emo-ratio’ is beter in balans. Toeval? Ik laat mijn gezonde verstand zeker werken bij het maken van keuzes. Voor mezelf, maar ook met respect voor anderen. Rationeel doe ik dingen, maar mijn gevoel laat ik daarin ook zeker een rol spelen.

pandZo gebeurde ook in 2012. Ik had nog praktijk aan huis, maar werk en privé-leven liep door elkaar heen en gaf onrust. Tijd voor een nieuwe stap. Ik zocht een praktijkruimte die rust uitstraalde en veilig voelde. Veel pandjes gezien, maar niets wat goed voelde. En toen was daar een gesprekje met de eigenaresse Ellen Jansen van Lot of Beauty in Eersel. Ik maakte haar deelgenoot van mijn zoektocht en toen vertelde ze me dat haar benedenverdieping recent te huur stond. Ik ben daar binnengelopen en alles viel op zijn plaats. De ruimte is half onder de grond, terwijl het daglicht nog mooi binnenvalt. Ik aardde meteen en wist, als in een innerlijk weten, dit klopt.

IMG_6570Tot nu toe 1 van de beste keuzes die ik heb gemaakt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen die ik ontvang in deze ruimte. Er vindt regelmatig ontlading plaats en ontlading geeft ruimte. De oase van rust en positieve energie die in dit pand hangt is een mooie aanvulling tijdens de gesprekken die ik voer. Is dit ‘Toeval’ of niet…?

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter↓

4 Comments on Toeval?

 1. Camille
  16 januari 2017 at 10:42 (7 jaar ago)

  toeval, bestaat zeer zeker ongeveer 52 jaar geleden was ik ergens ver buiten mijn geboorte plaats, en heel toevallig was daar ook een dans gelegenheid ik zag daar een leuk meisje en ben daar inmiddels al meer dan 50 jaar mee getrouwd !!! of is dat geen toeval is .

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   16 januari 2017 at 10:49 (7 jaar ago)

   Ik denk dat ze op het juiste moment op de juiste plek was en jij ook!;-)

   Beantwoorden
   • Camille
    16 januari 2017 at 22:02 (7 jaar ago)

    ja zo heb je altijd gelijk , het was toevallig dat wij elkaar daar ontmoeten, in ieder geval ik was er zeer blij mee, het gaat je goed met al wat je doet, of nog wil gaan doen. grts Camille

    Beantwoorden
    • krachtigmooi
     16 januari 2017 at 22:54 (7 jaar ago)

     Dank je wel Camille! 🙂

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh