Toeval?


Bestaat toeval of niet? De meningen zijn daarover verdeeld en dat mag. Ik persoonlijk geloof niet in toeval. Ik geloof dat je bepaalde zaken misschien wel ‘onbewust’ kunt sturen. Het heeft ook te maken met de uitkomst van de keuzes die je op dat moment maakt. Tevens geloof ik dat er meer is tussen hemel en aarde wat je rationeel niet altijd kunt verklaren. Een herkenbare; ik denk aan iemand, besluit te bellen en de telefoon gaat. Is dit telepathie of is het toeval? Waarom ontmoet ik bepaalde mensen? Waarom komen ze op mijn pad? Kan ik misschien iets van ze leren of is het toeval? Zijn ze er misschien om me iets te laten zien wat ik ‘niet’ zie of ‘wil’ zien? De keerzijde is dat er ook weer mensen verdwijnen van mijn pad. Soms neem ik bewust afscheid van ze en soms verdwijnen ze geruisloos. Dat is niet altijd leuk, maar het gevoel klopt dan gewoon niet meer. Dat wil niet automatisch zeggen dat ik deze mensen nooit meer ga zien.

ItItsStillOnYourMindItIsWorthTakingTheRiskpff..klinkt als moeilijke materie als ik het zo opschrijf, maar het heeft mij vaak bezig gehouden. En waarom zou ik alles moeten verklaren? Ik heb geleerd er nu anders naar te kijken. Ik vraag me nog steeds wel eens af waarom nu en wat moet ik gaan zien. Maar dat vindt iedere keer weer zijn weg. Ik sta nu dichter bij mezelf en durf naar mijn hart en intuïtie te luisteren. Ik zweef niet, mijn ‘emo-ratio’ is beter in balans. Toeval? Ik laat mijn gezonde verstand zeker werken bij het maken van keuzes. Voor mezelf, maar ook met respect voor anderen. Rationeel doe ik dingen, maar mijn gevoel laat ik daarin ook zeker een rol spelen.

Zo gebeurde ook in 2010. Ik had nog praktijk aan huis, maar werk en privé-leven liep door elkaar heen en gaf onrust. Tijd voor een nieuwe stap. Ik zocht een praktijkruimte die rust uitstraalde en veilig voelde. Ik wilde binnen mijn coach praktijk ontspanning aanbieden als extra dienst. Een stukje ‘Me-Time’ voor mijn cliënten. Enerzijds omdat het een toevoeging is na een gesprek en het dagelijks functioneren versterkt. Anderzijds om mensen een innerlijke rust te laten ervaren. Ontspanning na inspanning, maar dan anders.

Veel pandjes gezien, maar niets wat goed voelde. En toen was daar een gesprekje met de pandeigenaresse Ellen Jansen van Lot of Beauty in Eersel. Ik maakte haar deelgenoot van mijn zoektocht en toen vertelde ze me dat haar benedenverdieping recent te huur stond. Ik ben daar binnengelopen en alles viel op zijn plaats. De ruimte is half onder de grond, terwijl het daglicht nog mooi binnenvalt. Ik aardde meteen en wist, als in een innerlijk weten, dit klopt. Tot nu toe 1 van de beste keuzes die ik heb gemaakt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen die ik ontvang in deze droppedImageruimte. Er vindt regelmatig ontlading plaats en ontlading geeft ruimte. De oase van rust en positieve energie die in dit pand hangt is een mooie aanvulling tijdens de gesprekken.

Is dit ‘Toeval’ of niet?

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

2 Comments on Toeval?

 1. Marion
  30 maart 2015 at 09:06 (9 jaar ago)

  Eerste artikel wat ik bij je lees. Mooi! Nee, dit soort dingen zijn geen toeval. Er zullen best toevalligheden bestaan in het leven, maar dit soort dingen moeten gewoon zo zijn en als wij daar open voor staan, dan vallen dit soort dingen inderdaad precies op hun plek. Geen toeval, dat moet zo zijn.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   30 maart 2015 at 09:15 (9 jaar ago)

   Eens!:-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh