Vakantiegevoel


Vakantiegevoel. Dat moest hem worden, de titel van mijn eerste blog na mijn vakantie! Ik had hem nog, direct na de vakantie dat ‘vakantiegevoel’, maar binnen een paar dagen is hij me toch weer ontglipt. Jammer? Om eerlijk te zijn eigenlijk niet. Thuiskomen was ook weer lekker. Opgeladen zijn is veel belangrijker. Er weer zin in hebben. Herken je dat?

Waarom krijg ik dat lekkere vakantiegevoel dan toch maar niet in mijn dagelijks leven geïntegreerd? Ik wil wel, maar op de een of andere manier schiet ik bij thuiskomst toch weer IMG_5878heel erg snel in de thuismodus. Raar eigenlijk dat je jezelf rust alleen maar toestaat tijdens die paar weken. Waarom lukt het me op dát moment dan wél om de druk eraf te gooien? Allerlei tips en tricks ten spijt, we are back in real life en weer geland. Dit stond ik nog te bedenken terwijl ik de berg was stond weg te strijken bij thuiskomst…

Tijdens mijn vakantie was er rust, geen moeten, voelde geen druk, optimale relaxstand en volledige aandacht voor mijn dierbaren. Ik leefde op standje niks moet, alles kan en kreeg IMG_5914weer ruimte in mijn hoofd. Ik zag, voelde, hoorde en beleefde alles ook veel meer. En besefte weer hoe goed ik het heb. Ik bloeide volledig op. Ik ontspande, mijn wallen verdwenen en alles werd lichter en luchtiger. Kijk, dat is nu precies de bedoeling van vakantie. Ook mijn creatieve kant kreeg weer ruimte en ideeën diende zich aan. Die ook zeker een vervolg gaan krijgen op een nog niet definieerbaar tijdstip, maar als de tijd rijp is heb ik me voorgenomen. Niet omdat ik nu meteen ‘moet’.

Vakantiegevoel zit eigenlijk voornamelijk tussen je oren is mijn conclusie en ik ga in deze blog daarom ook geen lijstje opsommen hoe en wat en hoe je dat kunt vasthouden, want het internet staat er vol van. Je kunt het op verschillende pagina’s lezen, maar je gaat het toch pas doen als het iets voor je toevoegt is mijn beleving. Dus ik ga niet het vakantiegevoel vasthouden, maar de ideeën die ik daar kreeg omzetten in daden dat lijkt me wel een mooie start. In mijn blogs blijf je lezen wat me allemaal bezighoudt over de meest uiteenlopende onderwerpen en op dit moment van schrijven is vakantiegevoel daar 1 van.

IMG_5886Maar…laten we wel wezen continu een vakantiegevoel hebben haalt de intensiteit en het verlangen ernaar er vanaf. Als ik nu opnieuw eens begin met in mijn dagelijks leven mijn zorgen wat los te laten, leuke dingen blijf doen, te genieten van kleine geluksmomentjes in de dag dan heb ik na deze vakantie weer een mooi beginnetje gemaakt!

Monique 

2 Comments on Vakantiegevoel

 1. Christel
  5 september 2016 at 16:58 (8 jaar ago)

  Het komt steeds ook weer neer op loslaten. Deze week zei ik het nog: Wat een hectische toestanden hier. Je voelt de adrenaline die je op dreef houdt gieren door je lichaam. Maar laat eens even los? Dan voel je zo wat je lichaam echt nodig heeft.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   5 september 2016 at 17:15 (8 jaar ago)

   Loslaten vind ik altijd een lastig woord.. luister naar je gevoel en je lichaam. En dan bedoel ik neem de rust even om “echt” te luisteren! 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh