Verliefd of…?

Verliefd…In mijn werk kom ik veel in aanraking met mensen die op de een of andere manier worstelen met hun liefdesleven. Verliefd worden op een ander is daar 1 van. Je kunt verliefd worden door bijvoorbeeld een bepaald gemis in je huidige relatie of het kan iets anders zijn. Maar wat is dat dan? Waar komt die verliefdheid of dat gevoel nu vandaan? En wat nu als je in een gelukkige relatie zit en toch overkomt het je? Ik ben me daar eens verder in gaan verdiepen.

soulmate_2706619bSoms komen er mensen op je pad die je leven volledig op zijn kop zetten. Je hérkent ze, alsof je ze al kénde. Directe herkenning, maar het voelt van heel lang geleden. Alsof je iets terugvindt wat je allang kwijt was. Vaak wordt dit ‘liefde op het eerste gezicht’ genoemd. Bij deze ontmoeting wéét je het gewoon. Dat dit ‘anders’ is dan anders, specialer. Je hart maakt een sprongetje en je voelt de energie stromen. Deze ontmoeting kleurt je leven en raakt je ziel. Als een trilling op dezelfde golflengte. Een gevoel van ’thuiskomen’ en tegelijkertijd alsof de bliksem inslaat.

“Soulmates” noemen ze dat. In de volksmond zielsverwanten genoemd. Soulmates vind ik lekkerder klinken. Soulmates zie je in verschillende gedaantes. Het kan je kind zijn of één van je ouders, je broer of je zus. Maar ook je partner, een hele goede vriend of je hartsvriendin. En kan je ineens overkomen. In 1 keer zie je het. Een persoon die je laat groeien en bloeien. Als je tenminste in elkaars spiegel durft te kijken. Je ziet jezelf ineens haarscherp. De magie haalt het beste van jezelf naar boven. Wauw…Een ontmoeting met je soulmate is heel bijzonder. De ontmoeting lijkt vaak ontstaan door ‘het toeval’, alsof het zo moest zijn. Het is alsof je jezelf ontmoet, alsof je in de spiegel kijkt naar een kopie van jou, de essentie van wie jij bent. Je voelt een enorme vertrouwdheid en als je elkaar in de ogen kijkt is het alsof je thuis komt en de tijd stil staat. Er is vanaf het begin een gevoel van eeuwige verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde, een liefde die zo diep in je hart verankerd zit dat je weet dat hij nooit meer over gaat. Dat kan behoorlijk wat verwarring opleveren. Zeker als je in een gelukkige relatie zit en helemaal niet zit te wachten op de komst van een soulmate…

soul_mates_by_sha_x_dowSoulmates spiegelen ook elkaars schaduwkanten, dagen elkaar uit. Op alle fronten. Dit is zeker niet altijd makkelijk. Aantrekken en afstoten wordt vaak omschreven. Maar als je weet dat dat precies de bedoeling is van dit soort  ontmoetingen dan is het ergens ook wel geruststellend. De enige bedoeling is immers om te groeien als mens. Soort van innerlijk huwelijk. Het creëren van een eenheid tussen je mannelijke en je vrouwelijke kant. Yin en Yang die in balans zijn.

Maar goed je zit ermee en je hebt een gelukkige relatie, wat nu?

Neem de tijd om uit te zoeken wat jouw relatie voor jou betekent en wat de bedoeling is van jouw ontmoeting met je soulmate. In je hart blijf je altijd verbonden met elkaar, maar je hoeft er niets mee te doen. Veel soulmates voelen ook op afstand die onvoorwaardelijke hartsverbinding.

10488141_759104774128748_1018813902495344925_n - versie 2Uiteindelijk zorgt de ontmoeting met je soulmate er voor dat je steeds meer gaat leven vanuit je hart. En hoe mooi is dat!

Monique 

Wil je hierop reageren laat dan hieronderje reactie achter!

 

6 Comments on Verliefd of…?

 1. Lesley
  22 mei 2015 at 12:33 (9 jaar ago)

  Wauw mijn verhaal lees ik hier..Ik ken hem al 11 jaar ondertussen en wist op dat moment al dat hij speciaal voor mij was.. Twee jaar geleden spraken we tijdens een dronken bui uit dat we elkaar leuk vonden. Dit terwijl ik op dat moment een andere vriend had (ook zijn vriend wel te verstaan). Het heeft me veel moeite gekocht de stap te nemen maar diep in mijn hart wist ik dat dit zo hoorde. Ik woon nu al 1,5 samen en het voelt gewoon compleet. Bedankt weer voor dit mooie stukje xx

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   22 mei 2015 at 12:42 (9 jaar ago)

   Hoe mooi dit…Ik snap heel goed dat dit een moeilijke stap is geweest maar je hebt je hart gevolgd Lesley! Super! X

   Beantwoorden
 2. Marion
  22 mei 2015 at 12:35 (9 jaar ago)

  Heel mooi is dit, hè? Ik heb het vermoeden dat ik contact heb gehad met mijn of één van mijn soulmates. Er was zo’n bijzondere connectie zonder dat we elkaar ooit IRL hebben ontmoet. Het was inderdaad een ommekeer in mijn leven. Het moment dat ik de keuze maakte te gaan voor mijn herstel en te kiezen voor mijzelf. Heel erg mooi.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   22 mei 2015 at 12:45 (9 jaar ago)

   Lieve Marion, jij komt al van zo ver en je bent zo mooi in beweging! Je luistert zo goed naar je hart! Top X

   Beantwoorden
 3. Morgaine
  22 mei 2015 at 14:12 (9 jaar ago)

  Wat nog mooier is, wat minder bekend is, is dat je je Twinflame ontmoet.. en die heb ik ooit ontmoet, al kunnen we niet samen zijn in dit leven… helaas maar waar, dat is de andere kant, soulmate zijn of twinflames, wil nog niet zeggen dat je samen kunt zijn.

  X

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   22 mei 2015 at 14:23 (9 jaar ago)

   Ik heb van twinflame nog nooit gehoord maar ga er eens naar kijken! En het is helemaal waar wat je zegt, het betekent niet automatisch dat je samen kunt zijn in dit leven…hoe spijtig ook, maar de ontmoeting is magie en die kun je koesteren in dit leven… en de hartsverbinding is voor eeuwig!
   X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh