Verwachtingen?


Je wilt lekker in je vel zitten, energie hebben, zin in de dag hebben en je fit voelen. Maar op de een of andere manier lukt dat niet. Waarom niet? Je hebt verwachtingen…Of dat nu is in
de liefde, in vriendschappen, je familie, je kinderen of op je werk. Wellicht voor velen herkenbaar en vaak een (onbewuste) energievreter. In eerste instantie ga je  zoeken naar een manier om meer energie erbij te krijgen, maar het is effectiever om te kijken waar je energie wegsijpelt of versplinterd. Spoor de energievreter op en roep deze een halt toe! Ik heb al eerder een blog over energievreters geschreven, wil je die nog eens lezen klik dan hier.

Waarom zijn “verwachtingen” dan energievreters?
Bij verwachtingen kun je eisen stellen aan iemand, aan een situatie of aan jezelf. En zodra er niet aan deze verwachtingen wordt voldaan dan geeft dat een negatieve reactie. Een reactie in de vorm van boosheid, verdriet, irritatie, teleurstelling, piekeren etc. Allemaal energie vretende gevoelens.

Cherry-Blossom-Virgina-Wedding-21Verwachtingen naar een ander toe zijn vaak gebaseerd op wie jij bent, hoe jij je gedraagt en hoe jij reageert. Je verwacht dat de ander dan ook op die manier op jou reageert. En als iemand vervolgens iets doet wat tegen dit beeld ingaat, dan stelt het je teleur, misschien irriteert het je of misschien steek je er zelfs wel energie in om die persoon daar op te wijzen. Niet iedereen is zoals jij. Beter gezegd; niemand is zoals jij! Ik denk dat je zelfs niet zou willen dat iedereen hetzelfde is, want dat zou veel verassingen uit het leven wegnemen.

Door vast te blijven houden aan jouw verwachtingen kan je in mijn beleving dus veel missen in het leven. En dan niet alleen in de liefde, maar ook op je werk, in je vriendenkring, met je kinderen of met je familie.

o-MANAGING-EXPECTATIONS-facebookJe kunt ook denken welke goede bedoelingen er kunnen zijn die je door je verwachtingen niet hebt gezien. Kijk er anders naar. Er is namelijk altijd meer dan datgene wat jij alleen ziet en verwacht. Probeer het eens en spaar je energie voor leuke dingen! 😉

Monique 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh