Voeten


Voeten, dikwijls een ondergeschoven kindje op meerdere fronten terwijl ze je overal naartoe brengen. Daarom vandaag “voeten” op een voetstuk!

Als voeten konden spreken, wat zouden ze dan tegen je zeggen? Qua lichaamstaal is het stiekem een heel betrouwbare. Waarom? Omdat je je van lichaamstaal imagesmeestal wel bewust bent, maar je voeten vergeet je dikwijls. Kijk eens tijdens een belangrijke bespreking onder de tafel en kijk naar de voeten van de ander, zij spreken hun eigen taal. Let op de onrustige bewegingen van sommige voeten, soms voelbaar door het trillen van de grond. Zie de onzekere voeten die zich tot ver onder de eigen stoel hebben teruggetrokken en kruisen bij de enkels. Of dominante voeten, die een groot deel van het terrein onder de tafel in beslag nemen. Al deze voeten vertellen je meer over de onderlinge verhoudingen van de mensen aan de tafel: wie is de baas, wie is het met wie eens, voor wie hangt er veel vanaf en wie vindt het maar een saai gebeuren? De mensen die er het liefst vandoor willen gaan, maken veel voetbewegingen die hun stemming weerspiegelen. Ze trekken de hielen omhoog ,wippen, tikken en schommelen alsof ze op alle mogelijke manieren willen wegvluchten. Tijdens een lange zit is het bekijken van hun voeten vaak veel interessanter dan dat wat ze te zeggen hebben.

16392_10204471934133468_3841577564462524372_nMaar…voeten zeggen meer. Ze zeggen ook iets over je gezondheid. Nu kennen we de ‘voetreflexologie’, maar ook daarin kun je een stapje verder gaan. Zo kwam ik in contact met Sandra Goos. Een sprankelende, krachtige, veelzijdige persoonlijkheid die je tegelijkertijd een rustgevend en vertrouwd gevoel geeft. Ze is helder in haar communicatie en in haar praktijk past zij ‘VoetreflexPlus‘ massage toe. Ik ga jullie vertellen hoe ik deze behandeling bij haar heb ervaren.

image_previewHaar praktijkruimte is mooi sereen en na een korte intro werd ik in een heerlijk voetenbadje gezet. Heel erg prettig en je wordt meteen in de relaxmodus gezet. Ondertussen legde ze me uit wat de behandeling inhield en waar de “Plus” nu voor staat. VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese zones en massagetechnieken. Het zit hem weliswaar in verschillende denkwijzen, maar die toch mooi in elkaar overvloeien en elkaar zo versterken. Deze combinatie versnelt de effecten van een behandeling en is bij uitstek geschikt is voor heel veel mensen. Het helpt bij veel klachten, maar klachten zijn niet noodzakelijk om een behandeling te ondergaan. Je bent dan eigenlijk preventief bezig om je 54a5e3de7b36025df28970a75b35bee3lichaam en geest in balans te (be)houden. En eerlijk gezegd is er altijd wel iets wat even aandacht behoeft. Tijdens de behandeling werden niet alleen mijn reflexzones gemasseerd, maar ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuur punten op mijn voeten, onderbenen en knieën. Meridianen lopen door je hele lichaam; je kunt het zien als een soort netwerk van energie- geleidingswegen die het hele lichaam voorziet van energie. Het lichaam wordt zo gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Nu ben ik van nature iemand die graag controle houdt, maar ik heb me onder haar handen volledig overgegeven en ben helemaal weggedoezeld. Even de stilte in mezelf gevoelt. Wat was dat aangenaam! Na afsluiting van de behandeling kreeg ik nog een lekker kopje kruidenthee en dat gaf me de gelegenheid om weer te landen in het NU.

ebd78a5e7fdf4a20d4881a8b480ed026Onze voeten zijn eigenlijk de spiegel van ons hele lichaam. Lief zijn voor jezelf wordt steeds belangrijker om goed te kunnen functioneren, want hoe je je van binnen voelt dat straal je uit naar buiten. Een Me-moment bij Sandra kan ik je daarom zeker aanbevelen, ook zonder klachten. Zie het als een cadeautje aan jezelf!

Monique 

Wil je hierop reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh