Volle Maan


Volle maan, iets wat me altijd al heeft gefascineerd, als kind al! Die grote witte bol die mijn slaapkamer verlichtte en daar gewoon hing in die donkere lucht. Films die ik vroeger keek waarin complete gedaanteverwisselingen plaatsvonden in de vorm van weerwolven, vond ik fantastisch. Geen angst, maar fascinatie. En nu nog steeds heeft hij voor mij iets magisch en wekt hij me vaak in mijn slaap. De ronde volle maan straalt voor mij romantiek en erotiek uit en doet altijd iets in mijn systeem waar ik wat onrustig van word.

Wallpapers_de_animales_lobosMeestal als ik de slaap niet kan pakken ga ik de afgelopen periode van mijn leven evalueren. Tijd voor wat zelfreflectie. Waar sta ik nu? Wat is er allemaal gebeurd? Welke mensen zijn belangrijk voor me? Waar wil ik (nog) naartoe? Wil ik iets veranderen etc. Dikwijls heel verhelderend om de volgende dag op te staan met nieuwe ideeën. Dit is helaas niet altijd het geval, want soms komen ook weggestopte gevoelens naar boven die zo in me zitten verankerd. Ik word dan als het ware gedwongen om ze weer aan te kijken en er iets mee te doen…

Maar wat weten we nu eigenlijk over de volle maan?

De maan heeft haar eigen cyclus, daar komt ook het woord ‘maanstonden’ vandaan. Maar de maan kan ook verwarring en waanzin teweeg brengen. Bij volle maan is de energie van de maan extra actief en aanwezig en heeft invloed op ons leven zonder dat we het zelf vaak in de gaten hebben. Bij volle maan kun je je meestal helder en licht voelen in tegenstelling tot vlak voor ‘nieuwe maan’. Dan kunnen er allerlei onduidelijke angsten, zorgelijkheid of depressiviteit naar boven komen. Vroeger beleefden mensen de wisselende manen ook al. En men hield rekening met de verschillende standen en invloeden die de maan te weeg kon brengen.

694Bij volle maan is alles echt VOL. Als het ware optimale energie. De positieve kracht kan zich uiten in opwinding, extase, blijheid en levensvreugde. De negatieve kracht laat zich zien door geweld of andere vormen van waanzin. Daar komt ook het woordje ‘luna-tic’ vandaan. Dus de volle maan kan ook invloed hebben op je functioneren.

Met voordelen zoals:

  • Veel energie ervaren (overdag, maar ook ’s nachts)
  • Je sterk en krachtig voelen
  • Helder na kunnen denken
  • Sterke drang hebben om dingen te creëren.

Maar ook nadelen zoals:

  • Zoveel energie hebben dat je moeilijk in slaap komt, lang woelt, of helemaal niet kunt slapen…
  • Intens dromen of gaan slaapwandelen.
  • Prikkelbaar en sneller last hebben van emoties als boosheid, angst of verdriet.

Deze maandagochtend om precies te zijn 9.36 uur is er weer een spectaculaire supermaan. De grootste volle maan sinds 1948 en pas in 2034 is weer de volgende. 70 jaar geleden dat de volle maan zo krachtig was. Ze is nu zeer krachtig omdat ze super dicht bij de aarde staat.

maan-boom-vogelDe betekenis ervan is overleving. Ze zal echt je diepste zielsroerselen naar boven halen (sleuren). Bijgeloof? Iedereen mag daarvan denken wat hij wil! Ik ga dadelijk in ieder geval wel kijken! 😉

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter↓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh