Vrouwendingen


Mijn eerste blog weer sinds lange tijd. Met als titel vrouwendingen. Even mild instarten. Er zitten nog meerdere onderwerpen in de pen, maar vrouwendingen leek me wel een mooi onderwerp om mijn blog weer nieuw leven in te blazen en dan met name dingen die worden verzwegen voor de man…

De meeste vrouwen (en ook mannen overigens) vertellen weleens een leugentje om bestwil of houden een geheim(pje) achter. Heel normaal en menselijk gedrag is mijn mening. Je mag tenslotte ook wel iets voor jezelf houden en in sommige opzichten wellicht sociaal noodzakelijk om goed met elkaar om te kunnen gaan. Opvallend voor mij was dat een aantal zaken iedere keer weer terugkwamen in de verhalen die ik hoorde. Ik ben deze gaan opschrijven en deel er nu een aantal met jullie. Wellicht zit er herkenning in…

Afhankelijkheid/Onafhankelijkheid

6048875492_e8ce6c9baf_zIk hoor vaak tegenstrijdige verhalen. We willen de onafhankelijke, sterke, stoere vrouw zijn en eigenlijk op sommige momenten ook weer niet. De man daarentegen moet tegenwoordig gevoelig, modern en verzorgd zijn, zijn traantjes durven te laten zien en de vrouw moet haar eigen boontjes maar kunnen doppen. Modern tijdsverschijnsel, maar ook maatschappelijke druk, is mijn mening. Wat is er mis mee om af en toe wél die afhankelijke vrouw te zijn? Lekker tegen hem aankruipen en je even niet als de ‘wonderwoman’ te hoeven gedragen. Hem lekker die spin uit je badkamer te laten verwijderen of die spijker in de muur te laten slaan. Nu draag ik simpele dingen aan, maar het zit hem in simpele dingen. Het geeft een veilig gevoel en tevens krijgt de man het gevoel dat je hem nodig hebt en ontstaat vanzelf een wisselwerking. Klinkt ouderwets maar werkt nog steeds. We moeten tenslotte al zoveel van onszelf. Maar dit uitspreken is toch wel een dingetje.

Bindingsangst

Iemand heeft bedacht dat vrouwen de wederzijdse liefde met manlief graag geregeld, bezegeld en gegarandeerd ziet in het vastleggen van eeuwige trouw. Maar menig vrouw kan net zo bang zijn om haar onafhankelijkheid op te geven en vindt het soms heel eng om te binden. En hoeveel ze ook van je houdt, het idee dat ze nooit meer die eerste kriebels in haar buik zal voelen, kan ook haar benauwen. De meeste vrouwen zijn verslaafd aan dat heerlijke gevoel van wilde vlinders…

Sex

seks-stellen-na-10-jaar-margriet-nlVrouwen denken net zoveel aan sex als mannen (uitzonderingen daargelaten). Dat is echt waar. En geloof me, nu spreek ik tot de mannen, niet alleen jij komt voor in haar dagdromen. In haar wilde fantasieën heb je concurrentie van anderen, zoals collega’s, bekende mensen of zelfs vrienden. Hier is niets mis mee, (zolang het niet in daden wordt omgezet) want fantaseren over sex is gezond en goed voor het libido. Wat je dan weer gaat merken in bed.

Ex-lovers

Niet het favoriete onderwerp om te bespreken in je relatie. De ‘EX’. De meeste vrouwen (maar ook mannen) zijn slim genoeg om achterwege te laten dat de EX bijvoorbeeld een geweldige minnaar was die grote hoogtes te weeg bracht, want dat is natuurlijk niet wat de ander wil horen. Niets om je zorgen over te maken, want ze ligt uiteindelijk nu naast jou in bed. Het onderwerp EX laten rusten is mijn advies. Stukje verleden wat toch niet meer is uit te gummen laten voor wat het is en bewaren in je memoires. Dit voegt ook niets toe om te delen binnen de relatie en brengt alleen maar onrust te weeg.

Botox, fillers, plastische chirurgie

Het is en blijft toch soms taboe. Als het over plastische chirurgie gaat, of andere verfraaiing van jezelf, zwijgen veel vrouwen of hebben ze een uitgesproken mening. En de laatste tijd botoxhoor ik heel veel mannen met een uitgesproken mening. Ik wist niet dat mannen over hun vrouw of vriendin konden beslissen over wat dan al dan niet kan en mag gebeuren aan het lichaam. Dus worden ze meestal niet op de hoogte gebracht… Het is in ieder geval niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Gaat het om perfectie of om jezelf een beter gevoel te geven? Daar zet ik wel eens mijn vraagtekens bij, maar iedereen moet doen waar hij/zij zelf zin in heeft, zolang het maar gezond blijft en je niet overdrijft. En dan nog, wie ben ik om er eigenlijk een mening over te hebben. Als die persoon er zelf blijer of gelukkig van is geworden is het toch oké? Gelukkige mensen ongeacht hoe ze eruit zien zijn veel leuker in omgang.

Ten slotte, vrouwen willen graag delen, vertellen wat ze bezighoudt het liefst met vriendinnen, social media of juist iemand die niet emotioneel betrokken is als ze behoefte hebben aan handvatten of een luisterend oor zonder veroordeling. Vrouwen- en mannendingen verschillen daarin wezenlijk van elkaar. Details waar mannen nooit naar zouden vragen vliegen bij vrouwen dikwijls onder het genot van eeQZCGK2H3QRn wijntje schaamteloos over de tafel..

Herkenbaar? Laat dan hieronder je reactie achter!

Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh