Wonder Woman

‘Vrouw zijn’ soms een lastige, zeker met het ouder worden. Veel vrouwen zijn geneigd om alles “zelluf” te willen doen. Hulp vragen is niet de sterkste kant. Ik dacht vroeger altijd dat het een mannending was, maar niets is minder waar. Of het nu gaat om werk, privé of andere zaken. We willen die ‘Wonder Woman’ maar al te graag laten zien. Ik heb ondertussen geleerd dat er niets mis mee is om hulp te vragen en zelfs een rustgevend gevoel geeft. Wie zegt dat je alles moet kunnen…

In de Midlife komt vaak dat besef. Dat hield mij ook bezig. Als twintigjarige ben je nog klokonbevangen en ligt de wereld nog aan je voeten. Tegen je dertigste begin je richting te bepalen. Wat wil ik met mijn carrière? Wil ik nog switchen? Heb ik de man gevonden die in het plaatje past? Je biologische klok begint ondertussen te tikken mochten er nog geen kinderen zijn. Wil ik kinderen? Zijn ze me gegund? Het is nu of nooit… En rond je veertigste lijk je alles op een rijtje te hebben. En dan? Is het dan gedaan met het snelle leven waar je tot dan toe in rond racete?

Midlife-Crisis-1Voor veel vrouwen het moment van bezinning en je leven eens onder de loep nemen. Wat heb ik gedaan? Wat waren destijds mijn toekomstdromen en wat is daarvan terechtgekomen? Heb ik mijn hart gevolgd of ben ik ergens blijven steken? Je weet het even niet meer en je wordt bevangen door het gevoel is dit het nu? Misschien heb je je laten leiden door het leven waar je in terecht bent gekomen en kom je tot de conclusie dat de koek op is en ligt een naderende depressie op de loer. Óf ben ik een vrouw in de Midlifecrisis?

Dat is meestal het moment dat vrouwen naar mij toe komen. Ik prefereer de Midlifecrisis, want daar kun je sneller mee aan de slag. Bij een naderende depressie is al te lang gewacht. Niet dat ik alle antwoorden kant en klaar kan aanleveren, maar fungeer op dat moment als de objectieve sparringpartner. Zonder oordeel of emotionele betrokkenheid. Als vrouw ben je op zoek naar een stukje bevestiging in dat wat je voelt ook écht is en daarin serieus genomen wordt. Thuis komt je er niet meer uit. Vriendinnen zeggen dat je niet moet zeuren, want je hebt tenslotte alles, maar het alles overheersende ontevreden gevoel is daar. En daar moet je iets mee. Kijkend in de spiegel is soms confronterend en het moment dat je tijd voor jezelf hebt genomen is ergens in de vergetelheid geraakt. Waar is toch die leuke sprankelende vrouw gebleven? Enerzijds omdat je bent opgeslokt door de dingen van alledag, anderzijds omdat je het jezelf niet meer “gunt”. Eerst de ander, dan jijzelf.

Met hier en daar wat aanpassingen is daar best wel weer iets op te bedenken, maar je moet het jezelf wel toestaan. Verandering aanbrengen in je huidige leven gaat meestal niet zonder slag of stoot. En je omgeving zal daar ook niet altijd meteen aan meewerken. De antwoorden zitten in jou. Mijn taak is om je het inzicht te verschaffen, dat als je verandering wil, jij diegene bent die dat gaat bewerkstelligen. Een ander gaat dat niet voor je doen. Dus niet alles in eens willen, want dat is dikwijls gedoemd om te mislukken, maar het belangrijkste in kaart brengen en daar mee aan de slag gaan.

601029_664192230273994_244962401_nWat je zelf bedenkt is uiteindelijk ook wat het succes bepaalt! Hulp daarbij is fijn. Het laat er een ander licht op schijnen, maar uiteindelijk bepaal ‘jij’ wanneer je die ‘Wonder Woman’ wilt zijn en wanneer niet!

 

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Kun je hierbij hulp gebruiken, stuur een mailtje naar

monique@power-aan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh