Zelfvertrouwen

Tussen al mijn blogs heb ik nog niets direct geschreven over zelfvertrouwen. Terwijl zelfvertrouwen geluksbepalend kan zijn. Daarmee bedoel ik óf leven met angst en onzekerheid óf alles ‘vol vertrouwen’ tegemoet laten komen.

Waar zit, voor mij persoonlijk, nu zelfvertrouwen in?

 • Houding en uitstraling

catwalk-houdingMijn houding zegt veel over mijn zelfvertrouwen. Ik ben niet heel erg groot (1.58) en heb mezelf al heel vroeg aangeleerd om rechtop te lopen. Je krijgt er (ogenschijnlijk) lengte door en een fiere houding. Ik probeer altijd oogcontact te maken en zorg voor een vriendelijke, open houding. Ik ga niet zitten staren, want daar wordt de ander dan weer ongemakkelijk van. Er wordt wel eens tegen me gezegd dat ik een vastberaden loopje heb. Dat vind ik een compliment. Vastberaden lopen gelieve niet te verwarren met gehaast lopen, want bij gehaast lopen straal ik weer juist geen zelfvertrouwen uit. Het lijkt dan alsof ik geen controle heb over mijn leven en dat is wat ik juist wel graag wil behouden 😉 Ben ik niet enthousiast en laat ik mijn schouders hangen dan kom ik onzeker over dus die probeer ik te vermijden. Alhoewel een stukje kwetsbaarheid best gezien mag worden vind ik. Dat heeft zeker zijn charme en daarmee laat je een stukje van je innerlijke mens zien.

 • Kleding en persoonlijke verzorging

12006166_910584942367343_5482089048003118851_nWanneer ik goed gekleed ben en me goed verzorgt heb voel ik me goed en krijg ik meer zelfvertrouwen. Het verandert dan de manier waarop ik met mensen omga. Ik kom zekerder en vol zelfvertrouwen over en dat straal ik dan ook uit. Ik kan bijvoorbeeld ook heel blij worden van mijn kapper. Niet voor niets het gezegde: “Als je haar maar goed zit”!

 • Een ander complimenteren

Ik zoek altijd naar het beste in een ander en schuw dan niet om dat dan ook uit te spreken. Ik probeer uit een negatief roddelcircuit te blijven, want een ander mens positief benaderen of een compliment geven heeft vaak een veel positievere wisselwerking. Daar krijg ik energie van. Ik vergelijk mezelf niet met anderen, niet in wat zij allemaal wél kunnen of hebben, maar ben blij met wat ikzelf heb en kan daar ook van genieten. ‘I count my blessings’ zullen we maar zeggen, iedere dag opnieuw!

 • Jezelf laten horen

Als ik een mening ergens over heb laat ik deze horen. Bij een meningsverschil uiteraard wel met respect naar de ander. We hoeven niet allemaal hetzelfde te denken, maar we mogen wel allemaal gehoord worden.

Nu schrijf ik hier een blog over zelfvertrouwen waarmee ik misschien de illusie zou kunnen wekken dat ik blaak van het zelfvertrouwen. Dat is natuurlijk niet zo. Het zijn momentopnames, ook mijn zelfvertrouwen is wel eens foetsie als ik het eigenlijk heel hard nodig heb…

Monique 

2 Comments on Zelfvertrouwen

 1. Loïs
  16 november 2015 at 09:03 (9 jaar ago)

  Super tip! Die ik als klein meisje ook gebruik! 😀

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   16 november 2015 at 09:34 (9 jaar ago)

   Hi Lois,

   Wie niet groot is moet slim zijn en je wordt vanzelf creatief! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh