Zoenen

Praten kan je met iedereen, sex kun je hebben op de automatische piloot, maar zoenen, écht zoenen, doe je met je hart en ziel!

312c4eee33f398d27270f428392b693b_1348171543Die eerste kus, die vlinders in je buik, die versnelling van je hartslag, het bloed wat door je aderen giert, opwinding, niet meer kunnen eten en tegelijkertijd dat buitengewone hemelse gevoel…

Zoenen is intiemer dan sex, wellicht dat dat de reden is waarom een prostituee ook niet zoent, veel te intiem. De warmte van een hartstochtelijke kus geeft de temperatuur aan binnen een relatie.

Als de hartstocht verdwijnt kom je ineens tot de conclusie dat het er ongemerkt is ingeslopen of beter gezegd dat het is weggeslopen. Een paar minuten tongzoenen als voorspel, een vluchtige kus bij het weggaan, dat is wat er dan is overgebleven na de eerste spannende jaren vol passie. Hormonen bepalen daarin uiteraard ook het gevoel.

Door passioneel vanuit je hart te zoenen word je mooier. Je lippen zwellen op, je stofwisseling versnelt, je huid trekt strakker en je wordt zachter. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Buiten dat versterkt het de band tussen 2 mensen. Je krijgt een band die met praten en zelfs sex niet snel wordt bereikt.

Dus wakker de afgekoelde relatie weer aan voordat er vermindering van intimiteit of verhoging van irritatie ontstaat. En zoen weer alsof je gisteren de eerste kreeg!

kruisjeLeuk weetje!

Tijdens de Middeleeuwen ondertekenden mensen officiële documenten met een ‘X’, om er vervolgens een zoen op te drukken. Zo is de ‘x’ een afkorting voor een kus geworden.

Monique 

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

4 Comments on Zoenen

 1. Morgaine
  3 mei 2015 at 14:54 (9 jaar ago)

  En zo zijn er heel veel zoenen die mij bij gebleven zijn, één wel heel speciaal, dat we allebei tot op de dag van vandaag niet weten hoe laat die nu begon en hoelang we daar zo hebben gezeten, hahahaha

  Heel mysterieus en een zeer bijzondere kus, de gok is ongeveer anderhalf uur? 😉

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   3 mei 2015 at 14:59 (9 jaar ago)

   wauw… die vergeet je nooit meer.. blijft altijd bij je..

   Beantwoorden
 2. Gloria
  15 oktober 2023 at 11:02 (9 maanden ago)

  Hallo hier! Interessant! Sinds ik weer een relatie heb (13 jaar geleden, ook ongeveer zo lang niet gezoend!) En daarbij zoenen we natuurlijk, val ik langzaam maar zeker af. Mijn vraag: kan het zijn (mijn vriend is super slank, heeft dus een goede stofwisseling) dat, door de uitwisseling van bacteriën, ik zijn stofwisseling gedeeltelijk overneem? Oké, ik heb regelmatig minder trek en kan minder eten, maar snoep toch ook nog wel. Dus anders kan ik het niet verklaren…

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   15 oktober 2023 at 11:34 (9 maanden ago)

   Hi Gloria, door een kwartier te zoenen, daalt in je lichaam het niveau van het stresshormoon cortisol. Terwijl de hoeveelheden van de gelukshormonen endorfine en dopamine juist toenemen.Wat weer een goede invloed heeft op je spijsvertering en van stresshormonen houdt je juist dingen vast. Je zult ook merken dat je huid en haar hierdoor er beter uitzien. Dus zoenen vanuit passie heeft alleen maar voordelen. 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh