Coaching

♦ Coaching, is dat iets voor mij?

Ik krijg deze vraag heel vaak. In wezen draait het bij coaching om de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’. Uitgangspunt hierbij is dat jijzelf je eigen antwoorden (her)ontdekt. Jij vertelt in anonimiteit je verhaal. Mijn taak is je kritische vragen te stellen, je uit te dagen en een spiegel voor te houden. Ik geef je desgewenst een objectieve mening, zonder oordeel, maar belicht het van een andere kant. Dit alles in volledig vertrouwen zonder dat je er familie of vrienden mee hoeft lastig te vallen. Ik ben niet emotioneel betrokken bij jou en jij niet bij mij. Hierdoor krijg je in alle rust meer zicht op wie je bent en waar je naar toe wilt. Dit alles gestript van wat anderen hier van denken.

♦ Krijg ik advies bij Coaching ?

Coaching is geen vorm van advies waarbij oplossingen worden voorgeschreven. Ik help je enkel op weg bij het maken van keuzes die bij jou passen om zo je doelen sneller te bereiken. Uiteindelijk ben je zelf altijd verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en bepaalt daarin de snelheid.

♦ Hoe nu verder?

shapeimage_2Deel met mij je dromen, je wensen, je frustraties, je ongenoegen. Onderzoek waarom je iedere keer tegen hetzelfde probleem aanloopt en hoe je hier verandering in kunt brengen. Coaching kan je ondersteunen bij het vinden van het juiste pad als je het even niet ziet zitten. Soms gebeurt er opeens zoveel, dat je je gedachten niet meer krijgt geordend. Dit kan leiden tot stress en spanningen. Door coaching krijg je rust en helderheid. Ik kijk bij vragen over je werk ook naar je privesituatie, je relatie, je sociale contacten en je persoonlijke ontwikkeling. Loopt het namelijk niet lekker op je werk dan gaat het privé dikwijls ook minder goed. Coaching kan ook van toegevoegde waarde zijn bij een ingrijpend verlies, zoals het verlies van iemand die je dierbaar is, het verliezen van je baan, onzekerheden binnen je relatie of een echtscheiding.

♦ Hoe Verloopt Een Sessie?

Tijdens een kort kennismakingsgesprek via email leg je me uit waar je mee worstelt. Wat je met coaching wilt bereiken, of je al een doel hebt bepaald en wat je van mij verwacht. Wanneer we allebei denken dat coaching in jouw situatie kan helpen kunnen we een begin maken en een afspraak inplannen. Ik werk oplossingsgericht en jij bepaalt ten alle tijde de duur. Soms helpt het al door je verhaal te vertellen. Gezien en gehoord te worden is heel verademend. Tenslotte is het zo dat wat jij zelf bedenkt dat zet je aan tot beweging en niet wat een ander je oplegt.

Monique 

 

 

 

http://www.power-aan.nl © 2011 • KvK nr. 52966844

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh