Engelen

Zondagmorgen 1e paasdag en ik zit lekker buiten in het zonnetje. Gisteren was het volle maan en op de een of andere manier haalt dat van alles bij mij naar boven. Soms ben ik onrustig of emotioneel en soms barst ik van de energie en maakt een powergevoel zich van mij meester. Rationeel hoef ik niet alles te verklaren dus laat het gewoon gebeuren. Zonder nu te zweven is dit voor mij weer even een moment van bezinning.

Ik ga vandaag schrijven over bijzondere fenomenen. Deze blog nu over ‘Engelen’. Het is nog steeds een onderwerp waar relatief weinig over gesproken wordt en waar toch wel een taboe op ligt. Maar taboes zijn er om te doorbreken is mijn mening. Als kind had ik al ervaringen die ik in eerste instantie heel normaal vond, maar door mijn omgeving als vreemd werden ervaren. Ik kreeg dan als reactie: Doe niet zo raar, je ziet dingen die er niet zijn. Dus  leerde heel snel dat het beter is om te zwijgen dan te uiten op het moment dat iets afweek van de werkelijkheid. En tja.. wat is nu werkelijkheid?

Nu luister ik naar aanleiding hiervan wél naar mijn kinderen als ze een ervaring hebben die afwijkt van wat anderen zien, voelen of horen. Ik maak het bespreekbaar en doe er ‘normaal’ over. Zo delen ze ook veel met me en kan het alleen maar een verrijking zijn ipv iets abnormaals zoals destijds mijn ervaring was.

Kun je engelen zien?

witte_veerDat is niet noodzakelijk, je kunt het dikwijls wel voelen als je contact maakt. Het is een stem in jou, een ingeving, een gedachte… een vlinder die verschijnt daar waar het onmogelijk is, een getal wat steeds terugkeert, een veertje dat uit het niets lijkt te komen. En zo zijn er nog meerdere dingen die je registreert.

Hoe zie ik engelen?

Engelen zijn voor mij geen gedaantes met grote vleugels zoals de kerk ze altijd afbeeld, maar ze zien eruit als ‘gewone mensen’ maar achteraf toch anders. Het zijn mensen die ik, dikwijls geheel onverwachts, tegenkom en maar één keer. Ze bieden me een helpende hand die ik dan totaal niet verwacht en doctor-angel-wings-halo-hispanic-looking-upwards-39276851verdwijnen vervolgens weer uit mijn leven. Dit gaf aanleiding een bijzonder verhaal van mezelf nu met jullie delen:

Mijn jongste dochter werd, toen ze 3 weken oud was, in het ziekenhuis opgenomen om een vermeende hersenvliesontsteking. Ik ben toen 5 dagen in het ziekenhuis verbleven en ze heeft allerlei onderzoeken ondergaan. Opvallend genoeg was ik vrij rustig. Op de 4e dag zat ik op mijn kamer haar te voeden en een oudere kinderarts kwam binnen en checkte de status van mijn dochter. Hij kwam naast me zitten en legde een hand op mijn schouder en vroeg:  ‘wat zegt je moedergevoel je’? Ik antwoordde dat het wel goed ging komen. Hij stond op en zei: Ik zal de ontslagpapieren in orde laten maken. Dit is wat ik wilde horen! Ik zei: oké … en hij verdween weer…

10 minuten later kwam er een andere kinderarts binnen en die vertelde: We hebben de oorzaak gevonden. Het is een infectie aan haar blaasje en door je moedermelk is je dochter zelf al weerstand op aan het bouwen, dus jullie mogen naar huis. Ik was enigszins verbouwereerd en tegelijkertijd blij dat ik naar huis mocht. Na het inpakken van mijn spullen wilde ik deze oudere arts gaan bedanken. En wat blijkt, er werkte daar helemaal geen oudere arts. Huh… maar ik kon hem helemaal omschrijven. Is dit een engel geweest? Heb ik het me verbeeldt? Ik weet het niet, was ook niet belangrijk, ik mocht met mijn dochter naar huis. Het is me wel heel lang en nog steeds bijgebleven…

Op latere leeftijd ging ik toch weer op zoek naar wat ik zorgvuldig al die jaren had weggestopt. Nieuwsgierigheid en het waarom dreven mij hiertoe. Of je nu gelooft in engelen of niet dat mag ieder voor zichzelf weten. Een ander kan het dus anders ervaren. Dit is ‘mijn’ beleving erbij en ik hoef dus niet alles rationeel te verklaren.

-love-is-simple-by-eduardovega-HD-WallpapersIk sta open voor aanwijzingen, soms heel klein, sta dan even stil en luister naar mijn hart, want daar liggen tenslotte mijn antwoorden!

Monique 

Heb je ook iets bijzonders meegemaakt en wil je dat delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

21 Comments on Engelen

 1. Marion
  5 april 2015 at 19:18 (9 jaar ago)

  Dit is werkelijk precies zoals ik het zie. Ik ben er even stil van. Ik heb altijd gehoopt dat ik ergens zou lezen da t er mensen zijn die hetzelfde denken, voelen, zien en geloven. Dit geeft me een enorme boost met vertrouwen.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   5 april 2015 at 19:26 (9 jaar ago)

   Lieve Marion,

   Wat een leuke reactie! Vond het eng om te schrijven… Blijven geloven, er zijn er dus meerdere die zo denken! X

   Beantwoorden
 2. Lesley van de Langkruis
  6 april 2015 at 09:14 (9 jaar ago)

  Wauw wat mooi te lezen. Ik geloof er ook in omdat ik het zelf ook al een paar keer heb meegemaakt. Ze lijken inderdaad op gewone mensen. Het gekke eraan vind ik altijd dat het zo vertrouwd voelt maar dat ik niet kan defineren of ik die persoon ken of niet.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 april 2015 at 10:08 (9 jaar ago)

   Is ook niet belangrijk Lesley, ze bieden een helpende hand, jij voelt je er goed bij en je hoeft niet alles te verklaren 😉

   Beantwoorden
   • krachtigmooi
    6 april 2015 at 10:09 (9 jaar ago)

    Hoe mooi is dat..

    Beantwoorden
 3. Bianca
  6 april 2015 at 13:06 (9 jaar ago)

  Wauw! Dit verhaal raakt mij enorm. Heel dankbaar dat ik dit mocht lezen. Dank je wel. En inderdaad Femke is een hele lieve zuivere vrouw.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 april 2015 at 13:12 (9 jaar ago)

   Dank je wel Bianca..

   Beantwoorden
 4. Bianca
  6 april 2015 at 13:08 (9 jaar ago)

  Wauw! Wat prachtig. Dankbaar dat ik dit mocht lezen. En inderdaad Femke is een hele lieve zuivere vrouw. Ben ik ook heel blij mee.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 april 2015 at 13:16 (9 jaar ago)

   Dank je wel Bianca.

   Beantwoorden
 5. vonny
  6 april 2015 at 14:48 (9 jaar ago)

  Dit verhaal komt mij bekend voor, ook ik heb in het ziekenhuis jaren geleden deze mooie engel ervaren
  een inbeschrijvelijk dankbaar gevoel!

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 april 2015 at 16:15 (9 jaar ago)

   Hallo Vonny, ik begrijp het als geen ander!

   Beantwoorden
 6. vonny
  6 april 2015 at 14:49 (9 jaar ago)

  Dit verhaal komt mij bekend voor, ook ik heb in het ziekenhuis jaren geleden deze mooie engel ervaren
  een onbeschrijfelijke dankbaar gevoel!

  Beantwoorden
 7. Diana Ryman
  6 april 2015 at 15:45 (9 jaar ago)

  Fijn om dit te lezen.
  Ik merk sinds mijn moeder bijna 4 jaar geleden overleed,
  Dat er steeds meer dingen op mijn pad zijn gekomen en dat zij dat stuurt, mijn bussines, leuke nieuwe mensen, maar ook weet ik dat mijn moeder regelmatig voorbij komt de stoelen die een bepaald geluid maken, haar geur die regelmatig voorbij komt, maar ook een bepaald persoon die op mijn pad is gebracht om mij uit mijn dal te trekken doormiddel van quantum healing vorige week zat mijn rug vast en ging ik naar haar toe en mijn puppy wilde mee toen Ilva bezig was begon ze opeens te blaffen en allebei hadden we door dat zij iets voelde, was erg apart en toen we naar huis gingen zei Ilva tegen Star mijn puppy dag poppedijn toen moest ik helemaal lachen dat was hoe mijn moeder mij altijd noemde en Ilva gebruikte dat woord nooit zij ze

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   6 april 2015 at 16:16 (9 jaar ago)

   Wat mooi..

   Beantwoorden
 8. krachtigmooi
  10 april 2015 at 20:16 (9 jaar ago)

  Deze reactie kwam van Femke zelf, hij verdiend een mooi plekje hieronder de blog over Engelen! :

  Cadeautje uit de hemel?? Soms kom je mensen tegen op je pad waar je onmiddellijk een enorme klik mee hebt. Zo deze lieve bijzondere vrouw. De engelen hebben haar overduidelijk aangestuurd en begeleid en haar ervaring met een engel is gewoon te mooi en gaaf en geeft zo duidelijk weer dat ze echt bestaan. Ze heeft dit mooie artikel geschreven, daar kwam ik gisteren achter en ze heeft onze ontmoeting benoemd. Dankjewel lieve vrouw… lieve lezers van de Heldere Bron, lees dit artikel en laat je raken met haar bruisende energie, haar no-nonsense schrijven, spiritueel en aards tegelijk… Ook haar overige artikelen zijn helder geschreven, een vleugje humor, serieus en gevoelig kortom leesvoer die je aan het denken zet en een indruk achter laat!

  Beantwoorden
 9. Saar
  13 april 2015 at 09:35 (9 jaar ago)

  Ik kom hier terecht via een artikel van Marion over je hart volgen. En toen ik begon te lezen over engelen, was mijn eerste idee: hou toch op. Ik herinnerde mij echter mijn voornemen om niet te oordelen. Dus las ik verder. En hé, het is wel herkenbaar. Al zal ik ze niet gauw engelen noemen, ik geloof wel in gidsen, krachtdieren en elementalen die je helpen op je pad in dit leven. Dus waarom zouden we ze geen engelen kunnen noemen?

  Mooi verhaal, mooie ervaring. Ik denk nu toch anders over engelen zien en horen…

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   13 april 2015 at 10:31 (9 jaar ago)

   Oh… Saar, wat een mooie reactie! Ik heb het niet geschreven om anderen te overtuigen, maar mijn beleving eraan te geven. En noem je het gidsen, krachtdieren of elementalen of wat dan ook, is dat ook goed. Ik heb daar geen oordeel over ;-)Sommige zaken kun je nu eenmaal niet rationeel verklaren! Hoe dan ook vind ik het leuk dat je reageert! 🙂

   Beantwoorden
 10. Angelique
  13 april 2015 at 13:13 (9 jaar ago)

  Ook ik kom op je site terecht via Marion.
  Ik zou heel graag in contact staan met mijn gevoel en deze signalen willen oppikken. Ik leef voornamelijk in mijn hoofd en merk dat dit mij niet verder helpt in het leven. Alleen weet ik niet hoe ik oog krijg voor de rest, voor mijn omgeving, mijn hart en het spirituele. Mijn hoofd neemt het allemaal over als het ware. Zijn er manieren om hier meer mee in contact te komen (je hart, spirituele etc.)?

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   13 april 2015 at 14:18 (9 jaar ago)

   Hi Angelique,
   Dank je wel voor je reactie. Wat jij nu ervaart, daar ben je niet de enige in. Leven vanuit je hart is namelijk best wel spannend en soms ook heel eng. Je doet dat stapje voor stapje. Maar het begint meestal met bewustwording. Jezelf een spiegel voorhouden. Vanuit bewustwording geef je het een kans om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en ga je ook een hartsverbinding maken. Kun je hierbij wat hulp gebruiken, kijk dan eens op een website http://www.power-aan.nl. Liefs, Monique

   Beantwoorden
 11. Deborah
  25 april 2015 at 09:03 (9 jaar ago)

  Oh wat een mooie ervaring heb jij gehad!! Heel bijzonder.

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   25 april 2015 at 09:11 (9 jaar ago)

   Hi Deborah, ik heb meerdere bijzondere ervaringen gehad! Ik begon er over te schrijven en krijg veel mooie reacties dus ga ze delen hier op de website, niets zo mooi als herkenning ! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh