De Speciale Zaak

De Speciale Zaak, oftewel ‘de Speciaalzaak’. Waarom zijn deze voor mij speciaal? Ze worden meestal gerund door bevlogen, hartelijke mensen. Ze roepen een huiselijk gevoel op en krijgen van mij al snel de gun factor. Mensen met passie en kennis voor de producten die ze verkopen en dat voel je bij binnenkomst. Persoonlijke aandacht en een goed advies zijn kenmerkend. Dikwijls krijg je er een mooi verhaal bij en mijn drang om te kopen wordt automatisch versterkt. Deze ondernemers overtuigen mij, geven me een goed gevoel en dan wordt het voor mij ‘gunnen’ en ga ik niet kiezen voor online, supermarkt of grootwinkelbedrijven.

Mijn schoonvader had ook een speciaalzaak, Tabak speciaalzaak “Rooymans Muller“, in het
centrum van Eindhoven. De geur van allerlei soorten tabak en goede sigaren doet mij denken aan deze lieve man met zijn eeuwige sigaar. Hij was hartelijk, altijd in voor een praatje en had hart voor zijn zaak en zijn klanten. Nu is mijn schoonvader overleden en een stukje geschiedenis van Rooymans Muller, de Tabak speciaalzaak, is verdwenen uit de binnenstad van Eindhoven.

Maar… ze bestaan nog steeds. De Tabak speciaalzaak zoals hij hoort te zijn! Eén van die zaken is “Evers-Vos Tabak” in Helmond. Een idyllische winkel zoals je ze nog maar weinig ziet. Alsof je een tijd van weleer instapt. Het interieur, het uitgebreide assortiment en de gastvrijheid bij binnenkomst. Een winkel die meer dan 40 jaar met heel veel liefde is gerund door Anne-Marie Evers-Vos. Een klassieke, krachtige vrouw die alles wist van sigaren, tabak 20150325_155407en aanverwante artikelen. Opmerkelijk, want de sigarenindustrie wordt grotendeels gerund door mannen. Maar deze vrouw laveerde gracieus tussen de mannen door en werd gerespecteerd om haar vakkennis, warme persoonlijkheid en charme. Ze kende al haar klanten, was niet bang en altijd geïnteresseerd in een ander mens. In 2013 werd aangekondigd dat haar dochter Susanne zou toetreden in de zaak zodat haar moeder wat meer vrije tijd kreeg. Geen opvallende keus want zowel charme, vakkennis en interesse in een ander mens, zit in de genen. Susanne is een waardig opvolgster.

Totdat in mei 2014 het noodlot toesloeg en Anne-Marie plotseling overleed… Buiten het grote verdriet 2912ecodavidoffwat ze achterliet, kwam de overname voor Susanne toch eerder dan gedacht. Zij zet nu het levenswerk van haar moeder, Anne-Marie Evers-Vos, met dezelfde passie voort. Susanne is de nieuwe generatie en zij zal, buiten het vertrouwde assortiment, blijven streven naar de wensen van haar cliënten en vernieuwing doorvoeren in het assortiment. Dit in navolging van haar moeder.

 

10426583-cubaanse-sigaar-en-een-glas-drank-op-hout-achtergrondHet kopen van een mooie doos sigaren, het krijgen van een passend advies met een persoonlijke touch, aanverwante artikelen voor de niet-roker, maken het bezoeken van deze speciaalzaak zeker de moeite waard!

Monique 

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh