Ontkiemen


Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik een buitengewone fascinatie voor de volle maan. Ik ben ook altijd een beetje onrustig in de voorafgaande dagen en maak er daarom bewust een ‘Me-momentje’ van. Even kijken waar ik nu sta en of de koers die ik vaar hetzelfde blijft of dat ik iets ga aanpassen. Vanavond is het weer volle maan en om precies te zijn om 19.07 uur. Mooi momentje voor een klein blogje met de achterliggende betekenis van deze maan en kijken of ik me daarin kan vinden.

Ze noemen hem de ‘Sneeuwmaan’. Deze maan wordt zo genoemd omdat rond deze tijd de zwaarste sneeuw valt. Het wordt om die reden ook wel de hongermaan genoemd, omdat deze extreme weersomstandigheden vroeger een weerslag had op de voedselvoorziening. Nu zie ik deze nog niet helemaal landen, omdat de weersvoorspellingen voor de komende dagen buitengewoon goed zijn en ik eerder dacht aan lekker ontspannen op het terras in het voorjaarszonnetje.

zaailingIn verdere betekenis is het wellicht toch wel  een magische volle maan, omdat dit de tijd is waarin bepaald wordt of zaadjes die geplant zijn wel of niet uit gaan komen. Om die reden heeft deze Sneeuwmaan als thema gekregen; ‘kiemkracht’. De natuur is namelijk hard en niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen. Hetzelfde geldt voor mijn plannen en ideeën. Niet ieder idee dat in me opkomt, is praktisch uitvoerbaar. Deze maan is daarom een ideaal moment om te kijken naar mijn plannen en daaruit te kiezen welke ik wil uitvoeren en welke ik wil uitstellen of laten vallen. Oké, hier kan ik me wel in vinden.

KiemkrachtWat ga ik nu doen met deze wetenschap?

Ik ga er dus voor zorgen dat ik geen energie verspil aan dingen die toch niet uitvoerbaar zijn. Maar geef energie aan die plannen waarvan ik weet dat ik ze ook in de praktijk kan brengen. En dat ontspannen op het terras zitten die hou ik er ook in. Zeker de komende mooie dagen!

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh