Vrienden

Vriendschap ken ik in soorten en maten. Bij mij zitten mijn echte vrienden maar op 1 hand. Ik ken er een aantal van jongs af aan, vanaf de middelbare school, maar ook via mijn kinderen, vrienden, werk en familie. Er komen steeds weer nieuwe mensen op mijn pad en zo werk ik continu aan mijn sociale contacten. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en sommigen bloeden dood. Soms is dat spijtig, soms een opluchting, soms gaat het onopgemerkt. Het moet dan gewoon zo zijn…

Wat vind ik belangrijk in vriendschap?

best friendsVoor mij is dat humor, oprechtheid, samen kunnen delen, gezelligheid, je veilig voelen maar zeker ook voor de ontspanning. Ik voel me dan gewaardeerd en het maakt me sterker. Alleen al het gevoel dat er iemand voor je is, die je zonder woorden met 1 blik begrijpt, dat is een heel fijn gevoel. Het is niet noodzakelijk om elkaar met regelmaat te zien. Afstand is dus niet altijd van belang binnen een vriendschap. Het is een innerlijk weten, een vertrouwen wat je hebt in de ander. Dat mocht het nodig zijn je weet wie er voor je zal zijn. Belangrijk is dat je elkaar motiveert, accepteert en niet veroordeeld. Een echte vriend kijkt ook toe hoe je soms rare dingen doet zonder meteen te oordelen. Geeft steun, begrip en support. Maar er komt ook een punt waarop je kritisch mag zijn. Niet alleen voor jezelf, ook voor je vriend of vriendin. Soms is het nodig om verwachtingen of gevoelens uit te spreken. Het voorkomt dat je gaat denken voor een ander. Iedereen maakt fouten, maar ik behandel een ander zoals ik zelf ook behandeld wil worden. Ik ga geen strijd aan en speel geen spelletjes. Ik ben open over mezelf naar de ander en de vriendschap. Een vriendschap komt voor mij van twee kanten.

6c7c0268e898c596ab80ed918aa583d9Wanneer mijn vrienden mij accepteren om wie ik ben, hoe ik ben en wat ik ben, heb ik iets heel waardevols in handen! Uiteraard visa versa. Ik koester daarom deze lieve mensen om mij heen.

Monique

Wil je hier op reageren laat dan hieronder je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh